Pomoc! Zeleo bih da ucim gitaru...

Hvala ti na savetima...:) Ali ne bih da dajem tolike pare sad za gitaru, mislim puno mi je 200, 300 evra (pogledao sam na sajtu)... Za pocetak bih da kupim neku sto jeftiniju (aukusticnu, tako su mi rekli :) ), pa ako ide to dobro, onda kad se uvezbam, tek bih onda kupio neku bolju...

Ma mozes naci do 80e ekstra gitaru za pocetnike i to novu i kvalitetnu. Prelistaj malo net,i idi u neku prodavnicu tamo su uglavnom prodavci neki zaludjenici za muzikom nace ti nesto sto ti odgovara, bar meni su nasli super gitaru a bila je nekih 10 000 din

Dok nije bilo interneta tj.dok sam ja jos bila mala za to pokusavala sam sama da naucim svirati,bez icije pomoci,naravno to se zavrsilo bezuspesno posto nisam imala akorde a i ove sto sam imala bili su pogresni:rumenko: Kako je internet postao sve zastupljeniji isla sam na razne forume,citala od profi gitarista savete i skontala da nema leba od toga jer ja nista ne razumem sta oni pricaju.
Poskidala sam osnovne akorde sa raznih sajtova,izabrala neku jednostavnu pesmu i pocela.U pocetku je uspeh bio utrefiti akord da lici na nesto,da se prsti naviknu na zicu,ali to se sve postize vezbanjem.
Sada odem na sajt gitere.info i biram pesme i sviram,jos uvek me muce bare akordi ali da vise vezbam bilo bi bolje.Ako imas sluha,vremena i strpljenja probaj:) i mozda neces biti profi girarista ali ces moci da sviras za svoju dusu a da to na nesto lici,a vremenom ako te to ne bude zadovoljavalo mocices i nesto teze da pokusas.

Ja uvijek predlažem da se nađe neki lik, ne mora biti profesor, koji bi za neke manje pare održao ti poneki čas, da ti objasni osnove, ovo ono, nemate pojma na koliko prostih stvari se griješi, tipa držanje malog prsta, itd. Mnogo je lakše učiti kada vam neko ukaže na grešku pa se potrudite da ispravite. Kad se greška ukorijeni onda je teško.

Кад савладаш основе могу ти дати линк од једне књиге ,,Класична гитара" или тако нешто. Мени је много помогла у разрађивању леве руке пошто има много добрих вежби (само се треба придржавати написаног), а и у разлагању акорда... А човек изнад је 100% у праву, ако нешто погрешно научиш тешко и батином избити :)

Кад савладаш основе могу ти дати линк од једне књиге ,,Класична гитара" или тако нешто. Мени је много помогла у разрађивању леве руке пошто има много добрих вежби (само се треба придржавати написаног), а и у разлагању акорда... А човек изнад је 100% у праву, ако нешто погрешно научиш тешко и батином избити :)

definitivno, ja sam recimo pravio ogromnu greshku, izbegavao da koristim mali prst, i dalje osecam posledice :lol:
a moja drugarica je 2 (rechima DVE) godine pogreshno drzhala levu ruku, konkretno palac i kad je provalila kako treba rekla je da se osetila kao da je bog pogledo :lol:

Back