Pomoc! Zeleo bih da ucim gitaru...

Stari lav

Primećen član
Poruka
788
Video sam da postoji srodna tema, ali tamo ocigledno niko, ko bi mogao da mi pomogne, nije primetio moj post, pa se nadam da ce ovako da "naidje" neko...:)

Imam 20 godina, i hteo bih da probam da naucim da sviram gitaru... Da li sam muzikalan, ne znam. Kad sam bio klinac, izmedju 6-8 godina, dopala mi se harmonika... I jednom sam bio kod jednog rodjaka da mi pokaze nesto, tj. moji me vodili.

I sad, pokazao on meni Djurdjevdan, pocetak pesme. I ja za pet minuta pohvatao to, i posle ponavljao bez problema. Kod kuce sam posle par dana na taj pocetak, dodao jos malo, onako po sluhu, i bilo je ok. Tj. dodavao sam dok nisam naisao na jednu notu koju nisam mogao da pronadjem, i tu sam stao. Na zalost, posle toga nisam vise isao nigde, tako da sam to brzo "batalio"...

E sad bih zeleo da naucim osnove gitare, i da naucim da sviram neke pesme... Npr. Balasevica, pa nesto tipa Dunavom sibaju vetrovi, Tu noc kad si se udavala, Sve ce to o mila moja prekriti snjegovi, ruzmarin i sas, itd...

Kako da krenem?! Koju gitaru da kupim? Sta dalje? Imam veliku zelju, i mnogo volim muziku, i volim da pevam!

Nadam se da ce neko da mi pomogne...

P.S. I dan danas znam da odsviram pocetak Djurdjevdana! :lol:

Ако хоћеш да учиш гитару за девијчице (*** такве си песме навео), крени са основним акордима и основним вежбама ритмова. После прошируј и то је то. За почетак а мол, ц дур, е мол и г дур... ритам 4/4 или ти 2 озго, 2 оздо 1 озго па о5 :)

Ако хоћеш да учиш гитару за девијчице (*** такве си песме навео), крени са основним акордима и основним вежбама ритмова. После прошируј и то је то. За почетак а мол, ц дур, е мол и г дур... ритам 4/4 или ти 2 озго, 2 оздо 1 озго па о5 :)

Ma prvenstveno zbog sebe jer volim takvu muziku, a kad si vec pomenuo, sto da ne i to...:)

A odakle da ucim te osnovne stvari...? :confused:

I izvinjavam se zbog banalnih pitanja, nekima su verovatno i manje pametna, ali zaista nista ne znam o ovome...:neutral: A zeleo bih da naucim.:)

http://www.yumidi.com/akordi-za-gitaru
Ет ти акорди. А још боље би било да купиш неку књигу са акордима, мада можеш да скинеш гитар про и ту имаш све акорде... А што се тиче гитаре, не пуцај много пара док не видиш да ли ћеш имати воље. Пуно их знам што су брзо одустали....

http://www.yumidi.com/akordi-za-gitaru
Ет ти акорди. А још боље би било да купиш неку књигу са акордима, мада можеш да скинеш гитар про и ту имаш све акорде... А што се тиче гитаре, не пуцај много пара док не видиш да ли ћеш имати воље. Пуно их знам што су брзо одустали....

Pa to sam i planirao da nadjem neku sto jeftiniju (naravno da moze da se svira na njoj, ne bas neki krs :lol: ). Imam ja mnogo volje :) , samo nemam bas puno vremena.:( Ali nadam se da cu u narednim mesecima da imam malo vise vremena, kad prodju septembarski i oktobarski, dodje zima, pa lagano...:)

A sto se tice tih ritmova i to...?

To ti ne treba... Ako imas imalo osecaja odsviraces kako treba a kasnije se bacaj na teoriju ako zelis.
Kupi neku knjizicu sa akordima ili bolje neka ti neko pokaze neke osnovne akorde i moci ces 90% ovih domacih pesmica da sviras. Vezbaj i za 2 meseca mozes tamburu u park da nosis, da muvas trebe ;)
Sto se tice gitare, imas do 6-7 hiljada sasvim solidne akustare za pocetnike.
Srecno.

To ti ne treba... Ako imas imalo osecaja odsviraces kako treba a kasnije se bacaj na teoriju ako zelis.
Kupi neku knjizicu sa akordima ili bolje neka ti neko pokaze neke osnovne akorde i moci ces 90% ovih domacih pesmica da sviras. Vezbaj i za 2 meseca mozes tamburu u park da nosis, da muvas trebe ;)
Sto se tice gitare, imas do 6-7 hiljada sasvim solidne akustare za pocetnike.
Srecno.

Mnogo ti hvala na podrsci i pomoci...:)

Da li je dobra ova gitara za pocetak?!

Kaze lik da je nova, da je nije koristio...

Prilozi

• Akusticna gitara.jpg
    Akusticna gitara.jpg
    15,2 KB · Pregleda: 15
obavezno kupi stimer za gitaru, od neverovatne j epomoci, pogotovo pocetnicima da ti gitara bude u "stimu", jer nastimovati je po sluhu, zna da bude velika muka....
kao sto ljudi kazu, ne bacaj puno love na instrument u slucaju da ti brzo dosadi, a posle ces lako kupiti kvalitetnu gitaru...
licno mislim i da je bolje da ti gitara bude sa najlonskim zicama, manje bole prsti nego kod metalnih zica....

mozhesh sigurno da nadjesh kvalitetne pochetnichke gitare, to nije problem, procheshljaj mitrosov sajt i nadji shta ti odgovara. Shto se tiche samog uchenja, ja PREPORUCHUJEM da krenesh s nekom knjizhicom, pa kad udjesh u materiju, kad se upoznash sa bitnim stvarima, moci cesh sam da se igrash, chim uvezhbash akordaciju. Jer kod tih pop pesmica se sve svodi na akorde.
i da, ne kupuj shtimer kako je rekao neko gore, nego lepo uzmi pa vezhbaj da je nashtimujesh po sluhu.

mozhesh sigurno da nadjesh kvalitetne pochetnichke gitare, to nije problem, procheshljaj mitrosov sajt i nadji shta ti odgovara. Shto se tiche samog uchenja, ja PREPORUCHUJEM da krenesh s nekom knjizhicom, pa kad udjesh u materiju, kad se upoznash sa bitnim stvarima, moci cesh sam da se igrash, chim uvezhbash akordaciju. Jer kod tih pop pesmica se sve svodi na akorde.
i da, ne kupuj shtimer kako je rekao neko gore, nego lepo uzmi pa vezhbaj da je nashtimujesh po sluhu.

Hvala ti na savetima...:) Ali ne bih da dajem tolike pare sad za gitaru, mislim puno mi je 200, 300 evra (pogledao sam na sajtu)... Za pocetak bih da kupim neku sto jeftiniju (aukusticnu, tako su mi rekli :) ), pa ako ide to dobro, onda kad se uvezbam, tek bih onda kupio neku bolju...

Back