Pomoć zbog agresivnosti psa.

Nitroglicerin:
pa kakav je gazda takav je i pas ... ja cuvam AST vec 6-7 godina .. koji je kao tenk ... moji sestrici su klinci koje on svake godine vuce na sanke zajedno sa decom iz komsiluka ... ima sampionsko poreklo a potice iz odgaivacnice Srky's iz NS, i nikad, ali NIKAD nije prikazao nista lose prema nikom od ljudi ... zato sto je tako vaspitan ... da si dok je beba bila provodila vise vremena sa njom i da si se igrala sa njom i da si je uvek ubacivala u drustvo ljudi da se ne oseti zapostavljena....sada nebih imala takvih problema ...

moj savet ti je da se smiris TI .. jer ces duze ziveti ...a pas ce videti od tebe pa ce se i on smiriti .. u svakom slucaju OVO JE JEDAN JAKO LOS PRIMER ODNOSA PSA I GAZDE !!!!! trebalo bi vam oduzeti zivotinje !

Шта да кажем? :roll:
Ваљда треба да имаш богато искуство са псима чим можеш овако да резонујеш! А искуство очито немаш. А и види се да теби више импонује да се хвалиш његовим шампионским пореклом и екстеријером него што ћеш девојци да помогнеш и поделиш са њом искуство васпитања и социјализације самог пса.

Nitroglicerin i ja smo se raspravljali ili da ne kažem vređali na nekoj drugoj temi i zato tako rezonuje.Naravno da nije hteo da mi pomogne.Njegovi razlozi za ovo što je napisao je čisto da me malo ponizi.Nikada i stvarno nikada ne bih udarila bilo koju životinju .Osim toga ona se svaki dan susreće sa dovoljnim brojem ljudi i barem jednom nedeljno je u društvu drugih pasa.

Goddess of the far east:
Hvala Mili na razumevanju i naravno da ćeš videti jer mi deluješ kao inteligentna osoba.Tebe i Mackic izuzetno cenim i stvarno ne bih volela da imate loše mišljenje o meni.

Ma naravno da nemam lose misljenje o tebi, i zasto bi ga uopste imala? Da je tebi odgovaralo to sto ti je pas agresivan ti ne bi potrazila pomoc od nas.
Svaki pas kad poraste i prestane da bude stene, on ili ona prolaze kroz faze koje su iste kao sto je pubertet kod ljudi. Recimo moj pas je kao mali stalno bio okruzen ljudima i psima. Kako je napunio godinu dana odjednom su poceli neki psi izuzetno da mu smetaju, i sa dva psa sa kojima je bio celo "detinjstvo" se potukao i sad ih vise uopste ne trpi. Tako je bilo i sa ljudima, jednostavno je postao nepoverljiv prema nekima, i cak neki put kad ga zovu on nece da dodje. Tako da eto...
Dobro tvoja kuca je mozda malo prejako reagovala, ali posto je mlada lako ces je nauciti kako da se ponasa.
I naravno da necu da slusam ovog koji nam tu prosipa svoje znanje kao da je do sada imao 15 pasa, pa se pravi tu neki psiholog. :roll:

Goddess of the far east:
Hvala Mili na razumevanju i naravno da ćeš videti jer mi deluješ kao inteligentna osoba.Tebe i Mackic izuzetno cenim i stvarno ne bih volela da imate loše mišljenje o meni.

Ништа, ништа, ту смо да помогнемо једни другима (а не да ширимо негативне вибрације). Не брини, немам лоше мишљење о теби. А и то што каже Мачкић - да ти је одговарала куцина агресивност, ти не би била овде, зар не?

Postavljanje psa ,,na svoje mesto,, u zajednici-čoporu nožeš uraditi na dva načina kroz vežbu dominacije: 1.Blaži način tokom igre okrene se pas na ledja da su mu sve 4 šape u vazduhu i šakom se blago stisne predeo vrata ovakav položaj pas treba da zadrži desetak dvadesetak sekundi. U ovom položaju pas je bespomoćan a alfa jedinka je pokazala svoju dominaciju može se izvoditi sa manjim mladjim i manje agresivnim psima...
2. Teži način kod velikih izuzetno agresivnih pasa.Pas se veže na jak povodac alfa jedinka-čovek prilazi psu gledaju ći ga u oči sve vreme do razdaljine od nekih 80cm. Kod izuzetno agresivnih pasa rastojanje može biti veće ali ne dalje od 1,5m sva vreme ga gleda u oči i ne spušta pogled ne čini nagle pokrete ne gestikulira sve dok se pas ne smiri legne ne podvije rep ili ode u kućicu!!!....
Posle ovih vežbi pokušati sa vežbama izgradnje prijateljstava i saradje ali da se ne smaramo ima dobre literature o tome koliko hoćeš ili se raspitaj kod nekog odgajivača službenih pasa!!!

Back