Pomoć za izbor napajanja

zagors

Zainteresovan član
Poruka
146
Našao sam osam napajanja koja mi se čine korektna pa vi sami recite koje je najbolje za moj kompjuter.

1. INTER-TECH NAPOJNA JEDINICA IT-APS-620W
Power Supply INTER-TECH Argus APS 620W, efficiency 86.3%, dual rail (30A/30A), 120 mm silent fan with automatic control, 1x6+2pinPCIE, 4xSATA, 4xMolex, 1xFloppy, 1x4+4pinEPS12V, Active PFC, OVP/SCP/OPP/UV...

2. INTER-TECH NAPOJNA JEDINICA IT-APS-720W
Power Supply INTER-TECH Argus APS 720W, efficiency 89.1%, dual rail (30A/30A), 120 mm silent fan with automatic control, 2x6+2pinPCIE, 4xSATA, 4xMolex, 1xFloppy, 1x4+4pinEPS12V, Active PFC, OVP/SCP/OPP/UV...

3. LC-POWER 500W NAPOJNA JEDINICA, LC500-12
Snaga: 500W. Veličina ventilatora: 120mm. Konektori: ATX V2.31, 20+4 Pin, 4+4 pin 12V, 4x SATA, 2x PATA i 1x Floppy. certifikat 80+,

4. LC-POWER 500W NAPOJNA JEDINICA, LC500H-12
Snaga: 500W. Veličina ventilatora: 120 mm. Konektori: ATX V2.2, 20 + 4 Pin, 4+4 Pin, 4x SATA, 2x PATA, 1x Floppy.

5. LC-POWER 600W NAPOJNA JEDINICA, LC600-12
Snaga: 600W. Veličina ventilatora: 120mm. Konektori: ATX V2.31, 20+4 Pin, 4+4 pin 12V, 4x SATA, 2x PATA i 1x Floppy. certifikat 80+,

6.LC-POWER 600W NAPOJNA JEDINICA, LC600H-12
Snaga: 600W Peak. Veličina ventilatora: 120mm. Konektori: ATX V2.31, 20+4 Pin, 4+4 pin 12V, 4x SATA, 2x PATA i 1x Floppy.

7. THERMALTAKE NAPOJNA JEDINICA LITEPOWER 550W RGB
Snaga: 550W. Veličina ventilatora: 120 mm, brzina okretaja: 1600 - 1900 rpm. Konektori: Main Power Connector (24 Pin), CPU (4+4 Pin), PCI-E (6+2 Pin), 5x SATA, 4x Molex, i 1x FDD.

8. THERMALTAKE NAPOJNA JEDINICA LITEPOWER 650W RGB
Snaga: 650W. Veličina ventilatora: 120 mm, brzina okretaja: 1600 - 1900 rpm. Konektori: Main Power Connector (24 Pin), CPU (4+4 Pin), 2x PCI-E (6+2 Pin), 5x SATA, 6x Molex, i 1x FDD.

Specifikacije moga kompjutera:
Intel(R)Core(TM)2 Duo CPU E7200 @2.53 GHz 2.53 GHz
RAM: 4,00 GB, tip: DDR2, DC Mode: Symmetric, Channel#: Dual
Matična ploča: ASUSTeK Computer INC., model: P5KPL
Grafička: AMD Radeon HD 6570

20200513_195913.jpg

Ovo napajanje je radilo u quad core računaru preko 10g (uzet polovan iz vana) i još je ispravno.
400W napajanje sasvim dovoljno i bez problema u računaru, quad core 4gb rama 2 hdd-a po 500gb, 1gb grafička, W7.
Upitna je snaga kod mnogih danas, ali ako kolega @tab503 kaže da ima dobro iskustvo sa LC-powerom, onda je to dobra preporuka.

Pogledajte prilog 697055

Ovo napajanje je radilo u quad core računaru preko 10g (uzet polovan iz vana) i još je ispravno.
400W napajanje sasvim dovoljno i bez problema u računaru, quad core 4gb rama 2 hdd-a po 500gb, 1gb grafička, W7.
Upitna je snaga kod mnogih danas, ali ako kolega @tab503 kaže da ima dobro iskustvo sa LC-powerom, onda je to dobra preporuka.

Dobro onda, uzimam LC500-12. A koje je to na slici, LC?

Našao sam osam napajanja koja mi se čine korektna pa vi sami recite koje je najbolje za moj kompjuter.

1. INTER-TECH NAPOJNA JEDINICA IT-APS-620W
Power Supply INTER-TECH Argus APS 620W, efficiency 86.3%, dual rail (30A/30A), 120 mm silent fan with automatic control, 1x6+2pinPCIE, 4xSATA, 4xMolex, 1xFloppy, 1x4+4pinEPS12V, Active PFC, OVP/SCP/OPP/UV...

2. INTER-TECH NAPOJNA JEDINICA IT-APS-720W
Power Supply INTER-TECH Argus APS 720W, efficiency 89.1%, dual rail (30A/30A), 120 mm silent fan with automatic control, 2x6+2pinPCIE, 4xSATA, 4xMolex, 1xFloppy, 1x4+4pinEPS12V, Active PFC, OVP/SCP/OPP/UV...

3. LC-POWER 500W NAPOJNA JEDINICA, LC500-12
Snaga: 500W. Veličina ventilatora: 120mm. Konektori: ATX V2.31, 20+4 Pin, 4+4 pin 12V, 4x SATA, 2x PATA i 1x Floppy. certifikat 80+,

4. LC-POWER 500W NAPOJNA JEDINICA, LC500H-12
Snaga: 500W. Veličina ventilatora: 120 mm. Konektori: ATX V2.2, 20 + 4 Pin, 4+4 Pin, 4x SATA, 2x PATA, 1x Floppy.

5. LC-POWER 600W NAPOJNA JEDINICA, LC600-12
Snaga: 600W. Veličina ventilatora: 120mm. Konektori: ATX V2.31, 20+4 Pin, 4+4 pin 12V, 4x SATA, 2x PATA i 1x Floppy. certifikat 80+,

6.LC-POWER 600W NAPOJNA JEDINICA, LC600H-12
Snaga: 600W Peak. Veličina ventilatora: 120mm. Konektori: ATX V2.31, 20+4 Pin, 4+4 pin 12V, 4x SATA, 2x PATA i 1x Floppy.

7. THERMALTAKE NAPOJNA JEDINICA LITEPOWER 550W RGB
Snaga: 550W. Veličina ventilatora: 120 mm, brzina okretaja: 1600 - 1900 rpm. Konektori: Main Power Connector (24 Pin), CPU (4+4 Pin), PCI-E (6+2 Pin), 5x SATA, 4x Molex, i 1x FDD.

8. THERMALTAKE NAPOJNA JEDINICA LITEPOWER 650W RGB
Snaga: 650W. Veličina ventilatora: 120 mm, brzina okretaja: 1600 - 1900 rpm. Konektori: Main Power Connector (24 Pin), CPU (4+4 Pin), 2x PCI-E (6+2 Pin), 5x SATA, 6x Molex, i 1x FDD.

Specifikacije moga kompjutera:
Intel(R)Core(TM)2 Duo CPU E7200 @2.53 GHz 2.53 GHz
RAM: 4,00 GB, tip: DDR2, DC Mode: Symmetric, Channel#: Dual
Matična ploča: ASUSTeK Computer INC., model: P5KPL
Grafička: AMD Radeon HD 6570
Zavisi i kada misliš tu 'prastaru' DualCore zameniti nečim jačim pa da odmah uzmeš jače napajanje?

Za dual core sasvim dovoljno, da ne uzimaš i ne plaćaš više nego što treba. Ovo je FSP odlično napajanje a proizvodi se u Tajvanu.
Mmmmda napisano sve na nemackoma proizvedeno na taiwanu…? Vrlo zanimljiva teorija :) Innace taj LC power toliko nije nista specijalno-samo malo kvalitetniji kinez.. Drugop...400 W napajanje..? graficka sa 1 Gb../ 4 Gb RAMa..? Novije konfe imaju4-8 Gb RAMa...graficke od 2-8 Vrama...4 jezgra pa navise...itd iitd...Znaci 400 W moze biti vrlo "na knap"

Najbolje je računar (kućište) uzeti u kompletu. Po mogućnosti neko brendirano. Onda će sve osnovne komponente biti optimalne, taman koliko treba.
Strasno kakav savet..To jedino ako negde u EU kupujes brend name masinu ali PRAVU...a pa mozda...ali kod nas uzeti u kompletu..? Znaci fda-dobijes nalepnicu koju ne smes da s
kines da ne izgubis garanciju-ne znas kakve su komponente unutra-krsh uglavnom...itd.itd.

Strasno kakav savet..To jedino ako negde u EU kupujes brend name masinu ali PRAVU...a pa mozda...ali kod nas uzeti u kompletu..? Znaci fda-dobijes nalepnicu koju ne smes da s
kines da ne izgubis garanciju-ne znas kakve su komponente unutra-krsh uglavnom...itd.itd.
Pravi savjet, ko može da nabavi nešto brendirano, ali stvarno. Komponente i sklapanja pojedinačno teško da se usklade i da potraju, što ne znači da nisu dobri.

Nisam razmišljao o novom kompjuteru, jer mi služi samo za Word i Google. Raspitivao sam se i rekli su mi da je 500W dovoljno za moj kompjuter, a da bi 600W bilo previše, da ne trebam ulagati u nešto ovako staro. Šta vi mislite o tome?

Nisam razmišljao o novom kompjuteru, jer mi služi samo za Word i Google. Raspitivao sam se i rekli su mi da je 500W dovoljno za moj kompjuter, a da bi 600W bilo previše, da ne trebam ulagati u nešto ovako staro. Šta vi mislite o tome?
Znači ništa za igrice.. onda može i od 350W ali da ne lupaš glavu previše uzmi to od 500W bit će ti i više nego dovoljno.

Apsolutno netačno. Mogu da ti stave neki skart unutra a naplate kao prvu ljubav. Najbolje je da sam sklopi računar ili da ti pomogne neko ko se razume....
u brendovan kompjuter se ne stavlja skart nego pazljivo birane komponente koje se dobro "slazu"
problem kod kompjutera koji se sami sklapaju po komponentama je sto nekad mozes da nabodes komponente koje i nisu toliko "u ljubavi" i otud nastaju ljudima fantomski problemi i bugovi tokom rada..to nije cest slucaj ali se desava..zato jeste bolje uzeti brendovan ali su kod nas ljudi navikli na sklapajuce jer su finansijski povoljniji...i nista u tome nema loseg, ali ne mozes reci da su kompjuteri koje sam sklapas kvalitetniji od brendovanih jer nisu...komponente u brednovanim se pazljivo biraju i uparuju.

Pravi savjet, ko može da nabavi nešto brendirano, ali stvarno. Komponente i sklapanja pojedinačno teško da se usklade i da potraju, što ne znači da nisu dobri.
Kao sto sam vec rekao...PRAVO brendirano..Ali to ces znas kad kod nas naci…? Plus daje neka normalna cena..? P.C. Moj pre ovog build kompa rucno sklapan trajao skoro 10 godina...Zamenjeno jedno napajanje i hard...Sve ostalo i dalje sljaka kod nekog drugog...

u brendovan kompjuter se ne stavlja skart nego pazljivo birane komponente koje se dobro "slazu"
problem kod kompjutera koji se sami sklapaju po komponentama je sto nekad mozes da nabodes komponente koje i nisu toliko "u ljubavi" i otud nastaju ljudima fantomski problemi i bugovi tokom rada..to nije cest slucaj ali se desava..zato jeste bolje uzeti brendovan ali su kod nas ljudi navikli na sklapajuce jer su finansijski povoljniji...i nista u tome nema loseg, ali ne mozes reci da su kompjuteri koje sam sklapas kvalitetnii od brendovanih jer nisu...komponente u brednovanim se pazljivo biraju i uparuju.
OK...Linkuj mi jedan takv komp-da se moze uzeti u Srbiji...za.."pristojan "novac..

??? Svaki iole stručan "majstor" može da ti napravi odličnu konfiguraciju za tvoje potrebe koja će ti trajati i 10god a da pri tom možda menjaš samo pastu na procesoru i grafičkoj i povremeno očisti računar... Od oem I brendiranih računara treba bežati što dalje..

problem kod kompjutera koji se sami sklapaju po komponentama je sto nekad mozes da nabodes komponente koje i nisu toliko "u ljubavi" i otud nastaju ljudima fantomski problemi i bugovi tokom rada..to nije cest slucaj ali se desava..zato jeste bolje uzeti brendovan ali su kod nas ljudi navikli na sklapajuce jer su finansijski povoljniji...i nista u tome nema loseg, ali ne mozes reci da su kompjuteri koje sam sklapas kvalitetniji od brendovanih jer nisu...komponente u brednovanim se pazljivo biraju i uparuju.
Apsolutno netačno. Brandirani računari se sklapaju kao nogama, na brzinu i bez iole mozga. To što neko nalepi dell na njega ili tako nesto, recimo oni Amazon racunari je obična glupost. 99% tih koji sklapaju ne bi znali da promene pastu, nameste vodeno hlađenje i ostala čuda....

nisam ni pricao da su ti kompjuteri povoljni..i rekao sam da se kod nas uglavnom uzimaju sklapani kompjuteri.. moj osvrt je bio na deo price da se u brendovane uvaljuje skart sto nije tacno i da su bolji sklapajuci..nisu bolji nego su povoljniji.
Poenta price ono stro se kod nas pokusa provuci kao neki "brend" uopste ne zasluzuje da se nazove tako. Da, naravno da komp koji je 2, 3 x skuplji od :"nor,malnog"da ce biti bolji….Ali ima smisla porediti samo no sto nam je dostupno...Jasno je kao dan da je rucno pravljen i doterivan motor ili bolji od fabrickog ali...I skuplji visestruko. Pritom covek ovde prica o cifri za prosecan komp….Ne o nekim basnoslovnim ciframa..

Back