Pomoc - Wi-Fi problem

SouthTrain23

Početnik
Poruka
3
Pozdrav :)...imam jedan problem sa WiFi-om na laptopu...kada upalim laptop, uspjesno se povezem na WiFi i sve radi odlicno nekih sat, dva...ali onda odjednom ne mogu ucitati nista (iako pise da sam povezan sa mrezom)...to mi se pocelo stalno desavati...upalim, radi 2-3 sata i onda stane...kada ga restartujem, ponovo radi neko odredjeno vrijeme...da li trebam istalirati neki drajver (a u Device Manageru je sve uredu), ili je nesto drugo u pitanju...

Pozdrav :)...imam jedan problem sa WiFi-om na laptopu...kada upalim laptop, uspjesno se povezem na WiFi i sve radi odlicno nekih sat, dva...ali onda odjednom ne mogu ucitati nista (iako pise da sam povezan sa mrezom)...to mi se pocelo stalno desavati...upalim, radi 2-3 sata i onda stane...kada ga restartujem, ponovo radi neko odredjeno vrijeme...da li trebam istalirati neki drajver (a u Device Manageru je sve uredu), ili je nesto drugo u pitanju...

Imao sam slican problem ali kod mene je bio problem sto nije prepoznavao moju mrezu. Ponekad je pomoglo resetovanje mreze (iskljucenjem iz napajanja) ali sam problem definitivno razresio tek promenom naziva mreze (kucna mreza).
Ne znam da li je ista stvar kod tebe ali eto, ako moze pomoci.

Probaj da vidiš u event viewer-u šta se dešava, moguće da nije do lap-top-a nego do rutera ili modema ili ako je kablovsi net možda je spliter u pitanju, ima više tačaka koje ti mogu praviti problem.
Kada se to desi probaj da pristupiš ruteru, pa modemu idi postepeno.....

Napravi mali eksperiment: probaj šta se dešava ako isključiš wifi zaštitu. Da li se probelm dešava i sa WEP i sa WPA2? Kod određenih laptopa, posebno starijih, bude problema ako na prime wifi ima predugačko ime, ili je lozinka za pristup preduga i sl... Ako je do šifre, staviš za zaštitu običan WEP 64 bit hex sa 10 cifara, malo isprobaš varijante, i paziš da ne zaboraviš šifre koje ukucavaš :)

Back