Pomoc u vezi Webstranice

codemaker:
A da probas google?
Samo "web pages design" upit daje 26,000,000 pogodaka :([/quote

Dobro sto si skrt na recima sto ne objasnis malo detaljnije. Objasnjenje ti je bilo kao da ja sve znam i sada idi samo na gogle. Prvo da li je tu objasnjenje na srpskom, jer engleski neznam. Ako vec znas objasni malo detaljnije, koliko sam te shvatio na gogle da udjem na stranicu design, i sta dalje.

Vidi ovako,
napraviti Web stranicu nije samo da pitas i da ti u dve reci to objasni neko. Moras poznavati barem osnove HTML-a, nseto scriptovanja, nesto od rada sa grafickim programima da napravis i podesis razne graficke elemente. Da o radu sa bazama podataka preko Web-a i ne govorim. Zatim eventualno nesto od Flash-a itd, itd... Za svaki od navedenih elemenata postoje citave knjige i nije BAS tako jednostavno, ako zelis nseto napraviti.

Zao mi je, ali ne mogu ti pomoci u dve tri reci, pa ni ako ti napisem nekoliko stranica odgovora :(

Preko google bi nasao mnogo podataka, tutorijala, templates, grafickih elemanata, skriptiva itd... Sve je na engleskom uglavno nazalost. Uostalom, ako ne vladas engleskim, imaces problema generalno da koristis bilo sta na racunaru, posebno kad je rec o pomoci i tutorijalima.

Postoje i knjige koje obradjuju neke od pomenutih oblasti, na srpskom. Medjutim, vrlo ces brzo biti u situaciji da ti treba mnogo vise informacija, sto ces nazalost, opet naci na engleskom, kojim sam kazes da ne vladas... :(

Sve u svemu, nema brzog i kratkog objasnjenja sto se tice izrade Web strana. Barem ja ne gih umeo da ti to "ocas posla", u dve tri reci objasnim...
Mozda neko ovde moze, pa ce se javiti.

Moj predlog je, obidji knjizare i pronadji za pocetak neku knjigu koja govori o HTML...

ma nemora da zna html, dovoljan je Frontpage ili Dreamveaver. Znaci, instaliraj jedan od ova 2 programa, ( drugi mislim da nisam dobro spelovao) i nadji na www.sk.co.yu tutorijale. U njihovoj arhivi, cini mi se od pre otprilike 2 godine. A naravno, kasnije ce ti za bolje sajtove trebatii html i java, ali moj predlog za pocetak je ovo. Mislim da neki tutorijal imas i na www.cet.co.yu . Takodje u arhivi.

Back