Fixa
Veoma poznat
- Poruka
- 12.766
a ne ne, svako po hiljhadu, posle ces da trazis da knjiga bude kod tebe mesec dana vise nego kod mene....

za sad smo skupili 3 'iljade.

za sad smo skupili 3 'iljade.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vazi druze,ja cu tebi dati jedno blind platno za uljane boje,i nemoj da se nerviras oko neuspeha kad je slikanje u piutanju,jer je jako diskutabilno sta znaci kad slika NE USPE,a fotke saljem prvom prilikom...kazem kad ih dobro uslikam.POZDRAV!!!Fixa:ajde bre nestrpljiv sam da vidim tvoju sliku, ja sam danas popizdeo i lepo bacio 3 platna...kad nabavim akril, dacu ti moje uljane boje...
Fixa:a ima par meseci kako planiram da predjem na akril malo, otrovacu se od kadmijuma i kobal
Promena uvek prija...samo nemoj da odustajes lako.Ja jos uvek kao pocetnik imam strah od neuspeha,zato na neuspeh necu ni da mislim kako bi i strrah nestao.Slikam i uzivam i to je to!!!
POZZ
Ne razumem zasto bi menjao uljane boje?!Izvini na neinformisanosti,ali ja sam bas pocetnik.Mozda mi odgovor bude kao savet.Fixa:ma radim ja uljem dosta dugo, godinama....
al evo, vec razmisljam da kupim nove uljane bolje : DDD i tako u krug : D
Ma ne mislio sam da ces menjati uljane boje za neke druge uljane,pa mi to nije bilo jasno,a ako ih menjas sa akril bojama onda je to druga prica.Sto se tice mene nesto me ne vuce rad sa akrilom,ali bih zato voleo da radim sa pastelnim kredama,i sa ugljenom pa cu i to probati u skorije vreme.Do tada samo uljane boje i platno,a i prilicno sam zadovoljan.Mnogo mi je krivo sto ranije nisam poceo da se bavim slikanjem.Bas me opusta.Javni ako prodajes nesto od uljanih boja,ili mediuma ja cu ih koristiti jos dugo verovatno.Pozdrav!Fixa:mislis zasto bi menjao ulje za akril?
Pa dobro bas ti hvala,vidis ni to nisam znaoJa ih kupujem kako na koju "naletim".Ziveo internet!!!A sto se tice kesa ja ga sakupljam za eventualne casove,i za stafelaj,ali ga nesto nema...Bitno je da ja slikam i da mi je lepo.POZDRAV!!!Fixa:pa vidi generalno uljane boje, a uopste i sve druge boje, dele se u dve kategorije:
1) umetnicke uljane
2) uljane za studije
najbitnija razlika medju njima je u koncentraciji pigmenata. umetnicke uljane imaju visoku koncentraciju pigmenata = vezivo+pigment, dok boje za studije imaju manju. odnosno kod boja za studije udeo pigmenata u vezivu smanjuje se raznim punilima. takodje, imas i imitacije odredjenih nijansi, pa tako na tubama za studije cesto mozes da vidis oznaku "hue".
eto to ti je u najkracim crtama, jer skupljam kes za "rembrant" uljane boje, koje su medju najkvalitetnijim na (svetskom) trzistu. prilicno su skupe, ali preko neta moze dosta jeftinije da se prodje.
Ma mislio sam da nesto nema kesa(love),s'obzirom da izlecu troskovi sa svih strana,a stafelaj cu lako naci.Cak mislim da cu uzeti onaj od 3.000din u Brankovoj ulici.Za pocetak ce biti sasvim OK!!!Fixa:kako nema? imas stafelaje u brankovoj, u gosfroltijevoj i bilo ih je i u lukasu kod madzestika...