Pomoc u vezi slikarske hemije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Blago vama...vama je do zezanja,a ja bas prizeljkujem tu knjigu (doduse vise stafelaj),zato sto VOLIM DA SLIKAM,u strvari OBOZAVAM,samo prokleti novac i vreme me bas sputavaju u tome,i mnogo mi je krivo sto ranije nisam posegao za cetkicama,ali sta se sada tu moze...Moracu da vam posaljem moju omiljenu sliku.Nedavno zavrsenu.Ako u stvari za sliku i moze da se kaze da je zavrsena.Nego,nemam digitalni foto aparat,a ortak mi je uslikao sa prilicno svetla,tako da ne bih bas voleo da je tako vidite.I pak sam se trudio.Pa eto sta davam kazem,ako imate neki predlog javnite mi.Ja vas puno pozdravljam!!!

Fixa:
ajde bre nestrpljiv sam da vidim tvoju sliku, ja sam danas popizdeo i lepo bacio 3 platna...kad nabavim akril, dacu ti moje uljane boje...
Vazi druze,ja cu tebi dati jedno blind platno za uljane boje,i nemoj da se nerviras oko neuspeha kad je slikanje u piutanju,jer je jako diskutabilno sta znaci kad slika NE USPE,a fotke saljem prvom prilikom...kazem kad ih dobro uslikam.POZDRAV!!!

ma nerviram se jer mi se nikad sporije suse slike, a i medijum za glaziranje me zajebao i tako...kad popizdim, ja bacam odma...nisam od onih koji mogu da cuvaju slike koje ne valjaju, pa i u podrumu...jer stalno mislim na nju, kako da je popravim, kako da ovo, kako da ono, a to me opterecuje.

Fixa:
mislis zasto bi menjao ulje za akril?
Ma ne mislio sam da ces menjati uljane boje za neke druge uljane,pa mi to nije bilo jasno,a ako ih menjas sa akril bojama onda je to druga prica.Sto se tice mene nesto me ne vuce rad sa akrilom,ali bih zato voleo da radim sa pastelnim kredama,i sa ugljenom pa cu i to probati u skorije vreme.Do tada samo uljane boje i platno,a i prilicno sam zadovoljan.Mnogo mi je krivo sto ranije nisam poceo da se bavim slikanjem.Bas me opusta.Javni ako prodajes nesto od uljanih boja,ili mediuma ja cu ih koristiti jos dugo verovatno.Pozdrav!

pa vidi generalno uljane boje, a uopste i sve druge boje, dele se u dve kategorije:
1) umetnicke uljane
2) uljane za studije

najbitnija razlika medju njima je u koncentraciji pigmenata. umetnicke uljane imaju visoku koncentraciju pigmenata = vezivo+pigment, dok boje za studije imaju manju. odnosno kod boja za studije udeo pigmenata u vezivu smanjuje se raznim punilima. takodje, imas i imitacije odredjenih nijansi, pa tako na tubama za studije cesto mozes da vidis oznaku "hue".

eto to ti je u najkracim crtama, jer skupljam kes za "rembrant" uljane boje, koje su medju najkvalitetnijim na (svetskom) trzistu. prilicno su skupe, ali preko neta moze dosta jeftinije da se prodje.

Fixa:
pa vidi generalno uljane boje, a uopste i sve druge boje, dele se u dve kategorije:
1) umetnicke uljane
2) uljane za studije

najbitnija razlika medju njima je u koncentraciji pigmenata. umetnicke uljane imaju visoku koncentraciju pigmenata = vezivo+pigment, dok boje za studije imaju manju. odnosno kod boja za studije udeo pigmenata u vezivu smanjuje se raznim punilima. takodje, imas i imitacije odredjenih nijansi, pa tako na tubama za studije cesto mozes da vidis oznaku "hue".

eto to ti je u najkracim crtama, jer skupljam kes za "rembrant" uljane boje, koje su medju najkvalitetnijim na (svetskom) trzistu. prilicno su skupe, ali preko neta moze dosta jeftinije da se prodje.
Pa dobro bas ti hvala,vidis ni to nisam znaoJa ih kupujem kako na koju "naletim".Ziveo internet!!!A sto se tice kesa ja ga sakupljam za eventualne casove,i za stafelaj,ali ga nesto nema...Bitno je da ja slikam i da mi je lepo.POZDRAV!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back