pomoc u vezi proteina!!

pa boki, ono shto si rekao je tachno, mahom kod ljudi koji koriste kreatin (najcheshci primer, i mislie da ce da narastu ko kvasac i takvi ostanu), ili NO reaktor neki, pa ih neradi kako treba (jer mozda piju 6-7 sholja kafe dnevno, pa su im receptori zasiceni, a osnova tog NOa je kofein... pa budu veoma razocharani), kao i kod ljudi koji mislie da ce od proteina (Whey) dobiti mishicnu masu za kratko vreme...
Moja suplementacija se sastoji od Omega3, BCAAs, i Whey-a, i tim prioritetom ide... omega uz svaki obrok, a bcaa (pre i za vreme) i whey posle treninga, samo zbog sprechavanja katabolizma... nikakve izgradnje... jer svaka izdgranja mishica dolazi iz hrane... i to neoporecivo stoji!! to moze da potvrdi i bilo koji BB koji se ne proserava... nego je iskren!
Ali vecina ljudi to ne shvata... ne shvata da je hrana osnova svega... jer sam gledao ljude koji uzmu testo ili decu i jedu 2 puta dnevno, i to jedu pice, neki junk i ostala sranja, i onda kazu, e pa ovo nishta ne valja... a ne shvataju da su aas tu da povecaju sintezu proteina koji oni ne unose... [odmah da se razumemo, ne koristim, niti podrzavam upotrebu AAS, samo navodim primer ljudskog ne znanja, te stoga i losheg shvatanja stvari]

@pivalica, drago mi je sto imas drugaciji pristup nego vecina korisnika foruma (ukljucujuci ovog ciji sam poslednji post citirao) i sto aktuelno razmisljas :)
Hrana i jeste glavna fondacija zdravlja, zdravlje je fondacija dobrog tela. i Mnogi ce reci kako imamo los vazduh ili dozivljavamo stres (pogotovo zbog krize) - i sve te stvari uticu na zdravlje ali najvise ishrana. I pazi poentu, kada imas zdravlje, tvoj organizam se brze oporavlja od treninga.

Problem je u tome sto ljudi nisu informisani i nemaju "svest" kako i sta da rade. Stoga mislim da im treba pomoci ali samo onima koji to zele. Koji su spremni da slusaju, jer govoreci iz sopstvenog iskustva, tesko ces nauciti nekog ko ne zeli da slusa.

Prvo i prvo potpuno se slazes sa covek koji kaze:''Ukoliko krenesh da uzimash proteine bice ti dobro dok vezbash,kad budesh prekinuo da vezbash nagojicesh se ko svinja najveca'' i ''Ako krenesh sada sa proteinima moracesh da ih pijesh do kraja zivota + da trenirash,sem ako necesh da postanesh debelo prase.''...ove dve gluposti su me fizicki zabolele.Dalje...kazes hteo si da izgledas kao Arnold,neznam da li nisi napredovao dovoljno pa si se razocarao u bodybuiding(uostalom niko iole zdrave pameti nebi trebao da misli da moze da izgleda kao Arnold)ili nesto drugo pa omalozavas ljude koji su potpuno predani stvarima koje vole.Sto se tice magicnih suplemenata slazem se,ali uvek su postojale ovce i to je jednostavno tako.Citiram tebe''Sto se tice profesionalca, greska je u tome sto treniraju samo da bi izgledali lepo''...zbog toga sam se pitao jel moguce da si mod...PA NORMALNO da treniraju iz tog razloga!nije bitno koliko dizes,jedes ili treniras vec kako izgledas,kao da kazes da je problem u fudbalu sto treniraju da bi postigli gol...I na kraju tvoj magican trening bez teretane gde obecavas transformaciju za 4 meseca sto je dovoljno da se vide prvi rezultati...neki ljudi godinama rade na sebi ostavljajuci zadnju kap znoja u teretani,paze sta jedu i trista drugih stvari i ne dodju do cilja koji ti obecavas fizicki neaktivnoj osobi za 4 meseca.Program u kojem mu tvrdis da ce da izgradi nozne misice uz pomoc trcanja i joge,pilatesa,sta vec...Sad vec smorih ali jos jedna stvar : ''I problem je u glavi, jer kada covek trenira sa kreatinom i proteinom, njegov duh se uzdigne i samo-pouzdanje naraste.
Suplemenat mu daje "razlog" zasto da trenira i cini cinjenicu da trening "ima smisla.
Medjutim kada prekine lanac suplementa, njihov duh, samo-pouzdanje padaju u vodu. I ovo govorim iz sopstvenog iskustva''. Whey,glutamin,kreatin nisje droga koje izaziva zavisnost(IZ ISKUSTVA)jer nece dobiti nadljudsku snaga od njih pa da bi se s*****o posle prestanka... Jesam rasirio ali rek'o da objasnim moje pitanje pre par postova...

Pogledaj bolje, ja sam rekao svoje misljenje :) Ziasta procitaj jos jednom i razmisli jer me nisi dobro razumeo.
Zasto mislis da neko ne moze da izgleda kao Arnold? Ako je on uspeo, zasto neko drugi ne moze. Trebas imati ambicije i zelje kao on.
Ja ne omlazavam nikog, govoreci da njihova metoda ne valja, jednostavno dajem misljenje :)

Sto se tice BB profesionalca, njihova svrha je da budu prvi na BINI, ne na trkackoj stazi. I lepo sam objasnio cinjenice zasto profi bilderi imaju problema sa trcanjem i ostalim stvarima :)

Back