Pomoc u vezi nivoa testosterona

Marko__

Početnik
Poruka
7
Prvo da se predstavim, ja sam Marko imam 21 godinu i pretpostavljam da u mojim godinama bih trebao da imam dosta visok nivo testosterona. Pravilno se hranim (6 obroka - dnevni unos oko 210gr. proteina, 200 kompleksnih ugljenih hidrata, 50 gr. zdravih masti) , cetiri puta nedeljno idem u teretanu , 7-8 sati sna , dosta tecnosti unosim, nisam pusac, jako retko pijem alkohol. Sa ovakvom ishranom i svim ostalim "aktivnostima" opet pretpostavljam da bih trebao imati samo visi nivo testosterona...

Da ne duzim evo rezultata:

FSH: 5 (0,7-11,1)
LH: 4,15 (0,8-7,6)
Ukupni testosteron: 20,5 (9,4-60,1)
Free testosteron: 10,0 (4,3-30,4)

Naime, sta me je navelo da uradim uopste analize...

Zavrsavam ispit iz medicinke biohemije i posebno me je zainteresovala tema o testosteronu. Libido mi je 7/10 i lako se gojim, pa zato imam tako striktnu dijetu, tesko dobijam na misicnoj masi, cesto sam pospan, dosta mi treba da se skoncentrisem itd.

Molio bih vas da nadjete vremena da mi pomognete ako znate kako i sta trebam da uradim... Samo mi nemojte zameriti ako ne odgovorim odmah na vas post jer pored dnevnih obaveza, posla i ispita malo teze dolazim da kompjutera.

Unapred se zahvaljujem.

Poslednja izmena:
Prvo da se predstavim, ja sam Marko imam 21 godinu i pretpostavljam da u mojim godinama bih trebao da imam dosta visok nivo testosterona. Pravilno se hranim (6 obroka - dnevni unos oko 210gr. proteina, 200 kompleksnih ugljenih hidrata, 50 gr. zdravih masti) , cetiri puta nedeljno idem u teretanu , 7-8 sati sna , dosta tecnosti unosim, nisam pusac, jako retko pijem alkohol. Sa ovakvom ishranom i svim ostalim "aktivnostima" opet pretpostavljam da bih trebao imati samo visi nivo testosterona...

Da ne duzim evo rezultata:

FSH: 5 (0,7-11,1)
LH: 4,15 (0,8-7,6)
Ukupni testosteron: 20,5 (9,4-60,1)
Free testosteron: 10,0 (4,3-30,4)

Naime, sta me je navelo da uradim uopste analize...

Zavrsavam ispit iz medicinke biohemije i posebno me je zainteresovala tema o testosteronu. Libido mi je 7/10 i lako se gojim, pa zato imam tako striktnu dijetu, tesko dobijam na misicnoj masi, cesto sam pospan, dosta mi treba da se skoncentrisem itd.

Molio bih vas da nadjete vremena da mi pomognete ako znate kako i sta trebam da uradim... Samo mi nemojte zameriti ako ne odgovorim odmah na vas post jer pored dnevnih obaveza, posla i ispita malo teze dolazim da kompjutera.

Unapred se zahvaljujem.

Ti imaš normalan nivo testosterona i nemaš nikakvog razloga za brigu.

Pa skoro mi je na minimumu, a imam 21 godinu. Sigurno bi mi i bio manji nivo da pusim, nezdravo se hranim i nemam fizicke aktivnosti. Ako mi je sada tako, kakav ce mi biti nivo kada budem imao 35+ godina...

Mislis da nema razloga za brigu?

Te vrednosti su one koje su dobijene ispitivanjem ogromne populacije ljudi i smatraju se uslovno rečeno " uobičajenim", tako da nemaš razloga za brigu. Znači, nećeš patiti od nedostatka libida, ali ćeš sa druge strane biti i zaštićeniji od koronarnih poremećaja i kosu nećeš tako lako izgubiti....

Back