Pomoc u Podesavanju Rutera : DHCP

Krigerk

Početnik
Poruka
17
Pitanje : DHCP resavanje problema sa lan konekcijama .
Moze ali na Youtube se nalaze strani izvori koje ne mogu da razumem : Kineski,i tako taj deo Indonezije i gore....

Tp-Link : 150 mbs
Brzina 1024 kbs

Konekcije : 2 Racunara,4 telefona , Share Uredaji, Tableti , i Smart Tv kako se ko nakaci .....
Najveci problem Vox Smart Tv - 2015 god ..sa Full HD rezolucijom obara protok kada neko iskoci na Youtube...

Kako da resim ako neko zna podesavanja DHCP ......radi se o stvaranju nove lan ip adrese i ogranicavnju postojecih lan .

P.s Ne hejtujte ako je tema DUPLA posto mi je izasao eror da poslednja akcija nije uspesno uradjena itd itd ako je tema Duplirana Molim admine da izbrisu ..
Zato sto mi je prva detaljnije objasnjena a ovu sam pisao sa rage-om :dash:

Pitanje : DHCP resavanje problema sa lan konekcijama .
Moze ali na Youtube se nalaze strani izvori koje ne mogu da razumem : Kineski,i tako taj deo Indonezije i gore....

Tp-Link : 150 mbs
Brzina 1024 kbs

Konekcije : 2 Racunara,4 telefona , Share Uredaji, Tableti , i Smart Tv kako se ko nakaci .....
Najveci problem Vox Smart Tv - 2015 god ..sa Full HD rezolucijom obara protok kada neko iskoci na Youtube...

Kako da resim ako neko zna podesavanja DHCP ......radi se o stvaranju nove lan ip adrese i ogranicavnju postojecih lan .

P.s Ne hejtujte ako je tema DUPLA posto mi je izasao eror da poslednja akcija nije uspesno uradjena itd itd ako je tema Duplirana Molim admine da izbrisu ..
Zato sto mi je prva detaljnije objasnjena a ovu sam pisao sa rage-om :dash:
Mnoge stvari nisi napisao da bi nam razjasnio koji je tačno tvoj problem.
Ovako mogu samo da pretpostavljam neke stvari.
Pretpostavljam da je wifi ruter koji imaš tp-link koji na wifi ima maximalnu brzinu od 150 mbs (tj- half n standard) i brzinu interneta od 1mbps što je jako sporo za bilo koji oblik gledanja bilo čega preko interneta.
kažeš zakačeno dva računara + 4 telefona+ ko zna šta još na tu liniju od 1mbps što je izuzetno mnogo.
Globalno gledano dhcp nema nikakve veze sa onim što ti želiš dhcp je tu samo da rutira između uređaja - tebi treba nešto što će ograničiti protok ka ostalim uređajima inače tp linkovi imaju u sebi potreban softver-obično , ali ne mogu da tvrdim jer ne znam model tp linka koji imaš.
inače razjasni:
- kakav internet imaš , čiji i preko kojega uređaja (primer: kablovska , huaveji ag321 , flat - s)
- model tp linka - (primer : 740nd)
- kako su ti vezani telefoni na tu konekciju?

DHCP samo deli adrese. Tebi treba ruter koji ima tu mogućnost, recimo ruter '' MikroTik '' opcija zove ''Queue'' ili ''simple queue'' gde konkretno možeš po IP adresi da ograničiš protok po određenoj adresi ili više adresa, ali u svakom slučaju adresa mora biti fixna a ne da je DHCP dodeljuje.

Back