Pomoc u Podesavanju Rutera : DHCP

Krigerk

Početnik
Poruka
17
Pozdrav svima , zeleo bih da dobijem objasnjene kako da ogranicim Ulaz lan konekcija preko DHCP ...A da to ne bude fizicko zaustavljanje :)
Ima masa na Youtube ali sve na nekim jezicima tipa : Kineski, i tako to ne razume se nista a traju po 40 min....Uglavnom radi se o menanju lokalne ip adrese ,
postavljanju druge i ogranicavanju na samo 1,2,3,4 konekcija ......Posto ja koristim WAN konekciju i : Racunari,Tableti,Telefoni,Share-uredjaji,Smart TV mi je problem..
kada se konektuje on se trenutno konektuje samo preko Lana dok ne uzmem wi-fi usb ...adapter....Pa imam problem kada neko gleda YT preko Smart-Tv-a ladno vuce
masivni protok ...jer pusta klipove samo u High Resolution od 1080 p ...a sada svi klipovi nude HD :D

E ako neko zna kako a se ogranici Dobrodosao je da podeli to samnom :)

P.s : Hejteri i ljudi koji ce odma reci da je to nemoguce nisu u pravu :)

Tip Rutera : Tp-link 150 mbs nije bitno koji je uredjaj tj model jer je uglavnom interfejs uvek isti :)
Brzina interneta 1024 kb/s -Exe-Net :)

Tip Rutera : Tp-link 150 mbs nije bitno koji je uredjaj tj model jer je uglavnom interfejs uvek isti
Brzina interneta 1024 kb/s -Exe-Net

Naravno da je bitno, nije isto ako imas ruter od 20-30 evra ili ruter od par stotina evra.
Funkcije su razlicite, prema tome ni interfejs nije isti.

To sto ti zelis se postize Qos funkcijom u ruteru - konkretno treba postaviti youtube
na medium ili low profile. Ali mislim da to nije tako lako sa obicnim ruterima i bez
nekog custom firmware-a tipa (DD-WRT ili OpenWRT itd.)

Back