Pomoc, treba mi vase misljenje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Betrisija

Početnik
Poruka
36
Zdravo svima!
Mislim da mnogo konzumiram obican beli secer, da jedem mnoooogo slatkise, pijem preslatku kafu.. itd.... Sada zelim nesto da promenim, i ima vec dve nedelje kako smanjujem slatkise, a zelela bih da prestanem skroz sa tom odvratnom navikom.. Inace, moj tata koristi vestacki zasladjivac Natreen, pocela sam i ja njime da sladim kafu, limunadu, caj.. Sta mislite, da li bi mi nesto skodila ta vestacka tabletica, ako bih nju pocela koristiti?

Садрши цикламат, сахарин и туматин. Не би теребало да је превише канцероген, а требало би да на кутији пише дозвољена дневна доза. Најбоље би било да конзумираш прави шећер, али 1-2 пута недељно, чисто да те жеља мине...

ПС: Коришћење гугла је бесплатно.

A zasto ne bi pocela da kosristis tzv.zuti,nefarbani,nepreradjeni secer,on je zdraviji u svakom slucaju! ;)
Зато што је по саставу углавном бели шећер :)

Едит: У случају да је неко помислио да сам саркастичан- бели шећер је 100% сахароза, браон и жути шећер 70-90% сахароза.

Poslednja izmena:
Zdravo svima!
Mislim da mnogo konzumiram obican beli secer, da jedem mnoooogo slatkise, pijem preslatku kafu.. itd.... Sada zelim nesto da promenim, i ima vec dve nedelje kako smanjujem slatkise, a zelela bih da prestanem skroz sa tom odvratnom navikom.. Inace, moj tata koristi vestacki zasladjivac Natreen, pocela sam i ja njime da sladim kafu, limunadu, caj.. Sta mislite, da li bi mi nesto skodila ta vestacka tabletica, ako bih nju pocela koristiti?
O.K., organizam ti traži slatko u ogromnim količinama, ali nisi rekla da li ti to nekako škodi? Da li oduvek jedeš toliko šećera ili je to nešto novo za tebe?
Kakav ti je nivo šećera u krvi, jesi li bucmasta, da li ti se kvare zubi ili ti škodi na neki drugi način?
Naime, moja vlastita majka je tako jela skoro celog života. Kad ona stane da jede kolače - meni pozli samo dok je gledam, i stalno sam je grdila zbog toga. Ipak, do svoje 80-te godine je imala savršen nivo šećera, zdrav ten,dosta dobre zube i dobru probavu. Tek kada je obolela i nije više bila fizički aktivna smanjila joj se i želja za slatkim.
Ako je i tebi organizam takav, što ne probaš umesto tih brzih šećera da mu daš složene?
Evo jednog sajta gde piše svašta zanimljivo:
http://old.kontra-punkt.info/print.php?sid=54954

Зато што је по саставу углавном бели шећер :)

Едит: У случају да је неко помислио да сам саркастичан- бели шећер је 100% сахароза, браон и жути шећер 70-90% сахароза.
Ти си баш оптимиста.
Мало меласе и 92%-96% сахарозе.

Zdravo svima!
Мање више, кад себеш здравље даће ти Миодраг Костић неко одликовање.
А можда и неће.

K aja, imam 19god, I poslednjih godinu dana bas mnogo jedem secer, mislim uvek sam jela, ali sad narocito... Nisam merila, a hocu... A inace sam mrsava, mislim taman sam :) primetila sam da slabije pamtim kada nesto ucim, I to sam povezala sa secerom I odlucila da smanjim... pojavio mi se celulit, koji do sada nikada nisam imala, umor, I slabo sam pila vodu... Mogla sam da ceo dan ne popijem ni casu vode... A sada kada sam secer smanjila, bolje se osecam, vozim rolere, pijem 2l vode na dan I koza mi je cistija I lepsa.. Ali opet nekad navalim na cokoladu, ratluk, mogu 100g sama da pojedem najmanje... I posle me grize savest...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back