Pomoć - savet

.pissbottleman

Iskusan
Poruka
6.368
Pozdrav svima.

Imam punih 28 godina, u julu punim 29. Apsolvent sam na pravnom fakultetu u ns i na master studijama sam na fdu u bg. Oba faksa su državna.

Posle treće godine prava sam upisao glumu i posvetio se tome , pošto sam na pravima po starom sistemu studije sam samo ostavio sa strane i stekao status apsolventa. S obzirom na to da od glume nije bilo ničega vratio sam se u ns i krenuo da čistim prava. U zadnjih godinu dana dao sam sedam ispita, ostalo mi je još tri. Na glumi mi je ostala još master predstava, sve ostale ispite sam očistio, ali mi je i tu istekao status redovnog studiranja.
Nikada nisam aplicirao na program rada u americi a eto ove godine bih želeo. Engleski mi je dosta dobar.

Na forumima sam čitao da su neki i sa trideset godina uspeli da dobiju vizu, a opet da drugi i mlađi od nas - nisu.
Isto tako piše da apsolventi nemaju pravo na taj w&t program a drugi kažu da je bitan kontinuitet studiranja i da se vidi da si u zadnje vreme davao ispite.

Interesuje me, imam li ikakve šanse u ovakvoj situaciji ili da se ne zagrevam previše. Pitam ovde jer pretpostavljam da u agencijama imaju veću želju da mi uzmu pare nego daju iskren odgovor.

Ako već nemam nikakvu mogućnost za taj studentski program u americi, možete li mi preporučiti neku drugu zemlju u inostranstvu gde su malo labaviji uslovi za sticanje vize i mogućnost nekog barem kratkotrajnog pristojno plaćenog posla.
Ne očekujem nikakav posao vezan za svoje obrazovanje - svestan sam naravno pre svega jezičke barijere. Ali hteo bih pre nego što vežem sebi kamen oko vrata traženjem posla u srbiji bar na kratko da osetim kako to izgleda u nekim srećnijim zemljama, radio bih bilo šta što bi mi pomoglo da steknem neku početnu ušteđevinu za početak borbe za život ovde.

Unapred zahvalan na odgovorima:)

Hvala ali može li malo konkretnije? Kako? Šta?

- - - - - - - - - -

Postoje mnogo agencija koje te vode da radis u americi, ali na zalost previse si star i apsolvent si...

Svestan sam toga, ali na forumu o w&t sam pročitao drugačija iskustva. Sad znam, da je šansa mala, ali ne verujem da je neko slagao za tako neku glupost....osim opet ako neke agencije ne stoje iza takvih pisanja.... imaš li neki drugi predlog?

sinak vidi se da si ovako decko na mestu,nego deder ti nama reci sta si do sad radio?

Uglavnom neke sitnije kratkotrajne poslove po potrebi...tipa mekdonalds ili kladionica preko leta, egzit, sinema siti,imao sam i neka mala snimanja, nebitna za karijeru ali opet dobro plaćena jer su stranci u pitanju...... imam sreće da su mi moji obezbedili pristojan život do sada, ali odavno je vreme da počnem sam da se snalazim..... imaš li ti neki predlog ili bi da me kritikuješ pošto nema potrebe za tim, naslušao sam se toga već dovoljno a i sam sam svestan situacije....

mislim ok nema kritike samo se vodila polemika diplome ili zivotne skole nebitno,ja bih ti predlozio neki kruzer ili ostrvo preko leta, ako nemas nekog kod kog bi otiso ko bi ti pomogo savetima i nalazenju posla, onda je prevelik zalogaj sam da odes treba dosta para,ovako sezonski posao uzmes par soma e pa malo opustenije odes i manja je sansa da se vratis jer ce ti duze trajati kes koji poneses

mislim ok nema kritike samo se vodila polemika diplome ili zivotne skole nebitno,ja bih ti predlozio neki kruzer ili ostrvo preko leta, ako nemas nekog kod kog bi otiso ko bi ti pomogo savetima i nalazenju posla, onda je prevelik zalogaj sam da odes treba dosta para,ovako sezonski posao uzmes par soma e pa malo opustenije odes i manja je sansa da se vratis jer ce ti duze trajati kes koji poneses

Ne ljutim se ja i da je kritika, samo dovoljno sam i sam kritican prema sebi, muka mi više od toga.
Sezonski posao i tražim , nemam još uvek u planu da emigriram, pa reko gde ćeš bolje mesto od foruma za traženje saveta :lol:

Back