POMOĆ - PRONAĆI MAČIĆE

• Začetnik teme Začetnik teme aja63
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

aja63

Ističe se
Poruka
2.290
Prvi put mi se dešava da mi se mačke ne omace u kući, uvek su me budile kad počnu i macile se pored mene.Obe su se omacile pre 10 dana i redovno dolaze da jedu.Pratila sam ih svakodnevno i pronašla kod susednog ulaza uzani otvor u koji ne mogu nikako da uđem ili se uvučem.Onda je jedna od njih pre dva dana donela 4 mačeta i smestila ih u jednu od kutija koje sam im odavno pripremila i redovno ih stavljala u njih da poprime njihov miris ( preslatki su), ali druga nikako neće to da uradi, mada idem stalno sa njom do te rupe. Ima li šanse da će ih doneti sama i šta ja mogu da uradim oko toga? Molim vas za savet.

Prvi put mi se dešava da mi se mačke ne omace u kući, uvek su me budile kad počnu i macile se pored mene.Obe su se omacile pre 10 dana i redovno dolaze da jedu.Pratila sam ih svakodnevno i pronašla kod susednog ulaza uzani otvor u koji ne mogu nikako da uđem ili se uvučem.Onda je jedna od njih pre dva dana donela 4 mačeta i smestila ih u jednu od kutija koje sam im odavno pripremila i redovno ih stavljala u njih da poprime njihov miris ( preslatki su), ali druga nikako neće to da uradi, mada idem stalno sa njom do te rupe. Ima li šanse da će ih doneti sama i šta ja mogu da uradim oko toga? Molim vas za savet.

Dovešće ih pre ili kasnije. Nema brineš.

Moguće je da neće baš zato što je ova mačka donela svoje mačiće.
Da li mjauče ispred rupe?
Da li se po njoj vidi da doji?

Mama maca verovatno smatra da su u toj rupi najsigurniji. Treba sačekati još desetak dana; kada progledaju i ojačaju krenuće za majkom i sami izaći.

I prošli put su se zajedno omacile i zajedno čuvale mačiće, mada se Cacimaci - ova koja je donela mačiće- omacila u mom krevetu, a Gobica je ušla kod komšinice, pa smo preneli mačiće. Dok stojim sa njom ispred rupe neće da uđe dok ne odem, a rekla bih da ih doji normalno, izvučene su joj bradavice, ali ne mogu da budem sigurna, mada je prošli put bila izuzetno brižna mama.

Back