pomoc pri izboru restorana

Pozdrav,

sinoc sam prvi put bio u ove godne otvorenom restoranu A'dam (Amsterdam) u ulici Laze Teleckog na kraju. Mogu Vam reci da sam se krajnje prijatno iznenadio ambijentom, hranom i cenama. Konacno da na meniju nije samo klasicno mesiste i karadjordjeve. Nisam uspeo da popamtim sva jela i nazive ali stvarno vredi. Za ono sto smo narucili sa bocom vina bi na drugom mestu platili sigurno 30% vise. Lokal je u dva nivoa. Gore na galareiji je bas prijatno, ususkano i intimno. Neki manji rodjendan je bio u separeu sto mi je dalo ideju kako da proslavim sledeci rodjendan.

Jedno je sigurno da kada mi dodju bilo koji gosti privatni/poslovni vodim ih u Amsterdam.

I meni se cinilo da ce cene biti "jake" s obzirom na izgled lokala. Ja sam jeo Tarabu 460 dinara (piletina sa blitvom u sosu od kikiriki putera) a lepsa polovina je jela Karbonare Amsterdam 430 dinara i vino Aurelius vinarije Kovacevic 1300 din. Dok smo cekali jelo smo dobili vruce pecene zemicke sa PRETERANIM home made puterom.

Naravno sve je stvar ukusa i dzepa ali sa sigurnoscu tvrdim da je za sada broj jedan na mojoj listi. Naravno svako od nas ima svog favorita za odredjeno jelo (npr. pice u "Kuci maloj" su za nas ipak najbolje u gradu, perklelt u Akava Doriji, ...).

I meni se cinilo da ce cene biti "jake" s obzirom na izgled lokala. Ja sam jeo Tarabu 460 dinara (piletina sa blitvom u sosu od kikiriki putera) a lepsa polovina je jela Karbonare Amsterdam 430 dinara i vino Aurelius vinarije Kovacevic 1300 din. Dok smo cekali jelo smo dobili vruce pecene zemicke sa PRETERANIM home made puterom.

Naravno sve je stvar ukusa i dzepa ali sa sigurnoscu tvrdim da je za sada broj jedan na mojoj listi. Naravno svako od nas ima svog favorita za odredjeno jelo (npr. pice u "Kuci maloj" su za nas ipak najbolje u gradu, perklelt u Akava Doriji, ...).

Odliiično crno vino ! :idea:

Pozdrav,

sinoc sam prvi put bio u ove godne otvorenom restoranu A'dam (Amsterdam) u ulici Laze Teleckog na kraju. Mogu Vam reci da sam se krajnje prijatno iznenadio ambijentom, hranom i cenama. Konacno da na meniju nije samo klasicno mesiste i karadjordjeve. Nisam uspeo da popamtim sva jela i nazive ali stvarno vredi. Za ono sto smo narucili sa bocom vina bi na drugom mestu platili sigurno 30% vise. Lokal je u dva nivoa. Gore na galareiji je bas prijatno, ususkano i intimno. Neki manji rodjendan je bio u separeu sto mi je dalo ideju kako da proslavim sledeci rodjendan.

Jedno je sigurno da kada mi dodju bilo koji gosti privatni/poslovni vodim ih u Amsterdam.

E dobro da znam gde da vodim zensku... Samo kad bih jos imao koga..:(

PS. Vidjao sam i manje cene... :|

Slazem se da postoje i manje cene ali meni nije toliko vazno da (mene i mog psa) mora stomak da boli od kolicine hrane (Balkan Expres.). Davno sam prestao da se prejedam. Sve vise vodim racuna sta ubacujem u sebe. Sve je stvar ukusa treba probati. Ovde su porcije izmedju X i XL (S M X XL XLL).

Ajde sad mi treba pomoc gde idete na dobar "Kesten pire". Ranije smo isli u "Twins" ali posle preseljenja ih nismo pronasli (bili su kod Zenita, pa kod BBR-be, pa ...).

Opet ja o istom restoranu ali sam cuo da su u Amsterdamu imaju dobre corbe/supe. To cu sledeci put probati. Meni je bas potrtebno neko mesto da mogu pojesti lepu corbu/supu a da to nije Merkator varijanta sa doziranjem hladne testetnine. Iz Makijata (novog) one dve supe sto imaju su blagi uzas, pogotovo ona od paradajiza posto je prilicno vestacka i direktno je zavisna o dnevnom rasporedu rada kuvara. Pileca supa je ipak malo bolja.

vino Aurelius vinarije Kovacevic je odlično vino.
Napravljeno kod njih u podrumu. Odležalo u drvenim buradima odakle nosi "nagorelu" aromu i ukus.
Dakle nije "falš" vino uvezeno iz makedonije i prepakovano u Irigu. (kao što rade braća crnogorci u podgorici-nit manjeg viograda nit više Vranca :-))

Back