Pomoć! Povremeno i potpuno neočekivano mi se komp smrzne!

Omiljena stvar kod mog kompa mi je što se podiže jako brzo... šta ima da čekam tu, kuvam kafu i blejim kad se on podigne opet za 3min.?
Ne, ni miš se ne prepoznaje kad se jednom zaledi sve. :(
Ako zaledi sve ukljuciv i kurzor, to je vec pola puta da imas neki problem sa elektronikom (memorija, cpu, ploca).
Da li se cuje ventilator da intenzivno duva?

Omiljena stvar kod mog kompa mi je što se podiže jako brzo... šta ima da čekam tu, kuvam kafu i blejim kad se on podigne opet za 3min.?
Ne, ni miš se ne prepoznaje kad se jednom zaledi sve. :(
mogu samo jos jednu stvar da ti predlozim pre servisa ali ako nisi siguran to da radis bolje nemoj.

Ako imas pristup do memorije i imas dve memorijske kartice mozes da probas da izvadis jednu a drugoj da promenis mesto.
ako se i tada zaglavi, probaj da stavis samo onu drugu.
ako se i tada zaglavi, onda najverovatnije nije memorija.

Za sve ostalo preporucio bi da odneses u neki profesionalni servis, oni mogu da dijagnostikuju koji deo sistema izaziva problem.

Poslednja izmena:
'Omiljena stvar kod mog kompa mi je što se podiže jako brzo... šta ima da čekam tu, kuvam kafu i blejim kad se on podigne opet za 3min.?'

Zato sto ako ima neki proces koji se automatski startuje koji pojede visok procenat CPU (desavalo se to na nekim verzijama kad radi sec update) pa komp lici kao da ne radi, a on se ubi od posla, ako tada uradis hard reset i brzo podignes sistem ubrzo posle taj neki proces opet startuje i imas opet isti problem = nece da prica sa tobom. Dok ne zavrsi sta je naumio.

na nekim verzijama windowsa u zavisnosti od toga kako se radi update ovakva situacija moze da potraje jako dugo (par desetina minuta pa cak i sat vremena). Ali se to obicno ne desava na 'kucnim' instalacijama jer update obicno dolazi u malim dozama....

Poslednja izmena:
Sad ću da pregledam StartUp.
Dozvolila sam da se neke kineske aplikacije smeste same... nije sad što su kineske, ali su onako... tipa skajpa.
ono sto sam napomenuo za sec update nije u startupu kome mozes da pridjes. To radi interno van tvoje moguce intervencije. Cak i ako odes tako daleko da nadjes proces i ubijes ga vec na sledecem restartu on ce ponovo da ga startuje.

Verovatno nije to ali samo da napomenem.

Sad ću da pregledam StartUp.
Dozvolila sam da se neke kineske aplikacije smeste same... nije sad što su kineske, ali su onako... tipa skajpa.
e to mi vec vise zvuci na problem sa nekim virusom.

ono sto sam napomenuo za sec update nije u startupu kome mozes da pridjes. To radi interno van tvoje moguce intervencije. Cak i ako odes tako daleko da nadjes proces i ubijes ga vec na sledecem restartu on ce ponovo da ga startuje.

Verovatno nije to ali samo da napomenem.
Videću da pozovem nekog ko ipak to dobro zna. Imam loša iskustva sa doktorima za PC, ali vidim i sama da je nešto što ne mogu da rešim.

Back