POMOĆ POPLAVLJENOJ SRBIJI

LJILJA MMM

Zaslužan član
Poruka
104.666
Ovo je tema o ljudima. Naravno da ima veze sa ekonomijom, jer ona bez ljudi ne bi ni postojala.
Gde god da odete naiđete na ljude, ovakve ili onakve, ali naiđete.
U šta god da pogledate, opet naiđete na ljude.
U svakom slučaju, neko vas obraduje, neko iznervira, neko rastuži, ali svako svojom odlukom i činjenjem izazove neku reakciju, koja nas, opet, ili oplemeni i podigne ili nečemu nauči.
I to je odlično. Odlično je sve dotle dok nailazimo na ljude a ne samo na sistem.

Ova naša zemljica je inače u haosu, a sada je, usled poplava, odrona u skoro beiizlaznoj situaciji.
Evo jedne priče iz prve ruke, koju sam sad čula i koja me je podstakla da otvorim temu.

Naša ćera je udata. Sada je trudna. Zet je privatnik, paušalac. Ima svoju firmu za unutrašnje radove, ima svoju ekipu, radili su za velike firme, velike objekte, ali posla nema. Sada je u Norveškoj sa kolegama, trbuhom za kruhom. Ponosna sam.
Poznanica nekog iz firme za koju radi, radi u gerontološkom centru u Norveškoj. Doktorka je videla da sakrivena plače, pitala šta je....ova se izvinjava, neće se ponoviti ali kaže da plače zbog svoje poplavama razrušene zemlje. Doktokra sazove sastanak i sutradan, tj. danas, kad je došla na posao čekao je šleper svačega...kolica za stare, razne druge stvari, slatkiši, razne pomoći. Sad baš sa ovom firmom, koja inače ima iskustva u tome, gledaju kako da ga upute u Srbiju...carinski prelazi, papiri, špedicija itd.
Pored toga vlada Norveške je donela odluku da donira 2.000.000 eur

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/466699/Dva-miliona-evra-pomoci-Srbiji-od-Norveske

Eto..... ljudi :)

Ne propagiram ovu zemlju, samo mi ćera sad ispriča. Mnogo je takvih, naših, stranih, poznatih i nepoznatih pojedinaca, vlada, pokreta, humanitaraca.....sve su to ljudi, svaku odluku donose ljudi :)

Poslednja izmena:
Jutros gledah na Studiju B, neki francuz koji je kod nas od 2004 godine, i od tada skuplja donacije za Srbe na Kosovu, a sad i ovde. Pre par dana je stigla pošiljka od 10 tona raznih potrepština.
Čovek govori srpski perfektno, i već najavljuje 3 šlepera koja se spremaju iz Francuske.
Svaka mu čast !

ljude svugde ima
na zalost mi smo malo sami krivi nismo tolko organizovani
a i bije nas jos uvek los kgas kao srbe
ima nasih klubova i crkva po nemackoj i tu skupljamo
al nismo organizovani na tom nivou da nam pomaze npr. sindikat kao turcima za njihove rudare, al oni su organizovaniji pa su trazili i tvorili im ziro racun i sindikat dao 25 hiljada evra

Pa nećemo kukati, šta je tu je, a ovo je tema o ljudskosti gde god bila i ma koliku ekonomsku vrednost imala......bar ja tako zamislih :lol:

Večeras ću napisasti nešto o našoj srpskoj deci i ovoj nedaći. I posle kažu deca su nam loša :evil:

Deca su nam super. Ako me je nesto uopste obradovalo u ovoj nesreci i tragediji to su bas ta deca koju pljujermo i psujemo
gde i kako stignemo ( ali i oni nas:hahaha:), ali kad je dosla maca na vratanca, upristojili smo se i mi i i oni.
Tu naravno mislim na veliku decu ( 15-19.godina).

Pomoć krenula, i sjutra kreće, ka Srbiji i Bosni :)

http://www.barinfo.me/text.php?kategorija=1&id=4463

Crnogorci daju krv ugroženima

http://www.kolektiv.me/26183/Crnogorci-daju-krv-ugrozenima

VOJNICI CRNE GORE - SAMO HRABRO ! :)

10370826_1422731677992607_5449194760277603554_n.jpg

10372905_252852204919893_2531398155567730594_o.jpg

10304975_329516930529654_7238403918516693415_n.jpg

:)

Deca su nam super. Ako me je nesto uopste obradovalo u ovoj nesreci i tragediji to su bas ta deca koju pljujermo i psujemo
gde i kako stignemo ( ali i oni nas:hahaha:), ali kad je dosla maca na vratanca, upristojili smo se i mi i i oni.
Tu naravno mislim na veliku decu ( 15-19.godina).

Deca su nam divna. Od kakvih su, super su ispali :lol:

Sin našeg prijatelja svira violinu. Momak, srednjoškolac. Organizovali su se i svijaru u Knez Mihajlovoj. Skupili oko 100.000 din za sad. A taj mali je stvarno super dete. On svira i u KUD Lola. Prošle godine je nešto povredio nogu, i svaki dan je išao u dom zdravlja na rehabilitaciju. Čekajući, u hodniku je svirao. Nemate pojma kakvo je to oduševljenje kod pacijenata izazvalo :D

Mnogo dece, baš mlade, 18-19 god. i naravno starijih je u prihvatnim centrima. Volonteri. I svašta vide, čuju, dožive .....mnogo tuge i muke, ali ne odustaju. Dočekuju, teše, peru, presvlače, vuku i tegle, čiste....sve ono što u svojim zaštićenim životima nisu ni sanjali da će raditi. To su deca heroji. Moja definicija mladog heroja je baš to.....odrastanje u sekundi :heart: To je onaj sekund koji nas deli od razmaženog derišta do Čoveka. Tu granicu ne pređe svako, ali je društvo jako onoliko koliko takvih mladih pojedinaca ima, a mi ih imamo mnogo.

Znate priču.....evo linka. Dete nije zivkalo tatu......samo jedan SMS kada više nije bilo kud

http://www.kurir-info.rs/vapaj-cerk...-tata-spasi-me-ja-sam-na-krovu-clanak-1378425

http://www.kurir-info.rs/najmladi-volonter-ovde-sam-da-bih-pomogao-ljudima-clanak-1375567

I hiljade i hiljade drugih primera volontera.....i onih koji pomažu kako god mogu i koliko mogu.

I posle nek mi neko kaže da su nam deca loša :evil:

Poslednja izmena:
img20140521181055-1.jpg

Delta siti danas. Humanitarno šišanje, muško, žensko, kako god želite, nije bitno. Cena je 500,00 dinara, mada mnogi daju i više. Šišaju od jutros u 10 do 22 sata i puno je.

Mnogo kafića je danas naplaćivalo kafu tako što ste ukucali SMS na 1003....to je bila cena kafe.

Jedna zgrada koja ima ogroman parking koji svi iz okoline koriste, te su im njihova mesta vazda zauzeta, postavili su dva momka koji su na ulazu navodili ljude da se parkiraju i naplaćivali parking....cena je SMS na 1003

ljude svugde ima
na zalost mi smo malo sami krivi nismo tolko organizovani
a i bije nas jos uvek los kgas kao srbe
ima nasih klubova i crkva po nemackoj i tu skupljamo
al nismo organizovani na tom nivou da nam pomaze npr. sindikat kao turcima za njihove rudare, al oni su organizovaniji pa su trazili i tvorili im ziro racun i sindikat dao 25 hiljada evra

„Наша дијаспора је једна од најдарежљивијих по дознакама, по инвестицијама је на самом дну лествице.То је превасходно због корупције против које се боримо.Канцеларија за дијаспору је покренула пројекат Запослимо Србију како бисмо са локалним самоуправама нашој дијаспори понудили добре услове за улагање, уз минимум бирократије“, истакла је директорка Владине Канцеларије др Славка Драшковић.

Из Канцеларије за дијаспору наводе да новац долази највише из Аустрије, Немачке, Швајцарске, САД и Француске.Међу 155 рангираних земаља, Србија је на петом месту по висини дознака по становнику.

Back