pomoc oko zuba

Sparkyy

Početnik
Poruka
25
Jeo sam juce bonzitu i zagrizao sam nesto tvrdo i danas sam osetio kad da mi se klima nesto i malo sam cackalicom cimao (mislio sam da je hrana upala) i kad sam izvadio mali parcence zuba i kad pijem vodu osecam kako imam rupu na tom delu i kad prodjem vrhovima jezika osetim ostrinu zuba...:S
da se sto pre javim zubaru ili ? i jer ce smetati ako jedem hranu jer ce to da mi se napuni hranom :S

hwala

zao mi je prikane,ali ako je pukao uzduz moras da ga vadis. U stvari zavisi koji i gde je pukao? Malo parce,veliko parce,pola zuba? Ako je pukao horizontalno moze da se nadogradi i okrpi,a ako je vertikalno najverovatnije radice kljesta. :(:sad2:

Ma nista. nisam zubar,ali moj cale je tako sredio dva zuba. Jeo je one cvarke,ne one duvan vec one druge i zagrize jedan tvrd i pukne mu 5ca na pola uzduz. Uvek kada nesto jedes zvaci polako,pogotovu meso ili mesne preradjevine. Umalo ja tako da sredim zub sa cajnom.

Meni se cini po tvojoj prici da ti se slomio samo dio zuba .Vjerovatno je zub devitalizovan ( ili je lijecen tj. izvadjen mu je nerv ili mora da se lijeci) jer u 99% slucajevima na taj nacin se polome devitalizovani zubi.U svakom slucaju podji sto pre kod stomatologa jer ce se zub i dalje lomiti pa ce biti kasno za pomoc

Teta Zuba :)

Back