Pomoc oko zamene maticne ploce

vortex86

Početnik
Poruka
29
Imam maticnu plocu MSI P965 koja je danas prestala da radi, hocu da kupim neku polovnu ispravnu plocu i nasao sam 3 komada, sad mi treba savet koju da uzmem i dali ima neke velike razlike izmedju njih.

ploce koje sam nasao su:

Asrock 775 G41C-GS

Gigabyte GA - 8I945PL-G

ASUS P5LD2

Ne znam hoću li ti pomoći baš, ali nije zgoreg da spomenem. I nama je skoro crkla ploča, imali smo neku Microsoft-ovu, ali staru neku. Stari tip. Kupili smo polovnu Asus, ne znam sad oznaku, ali mislim da je K8N ( mada je to meni špansko selo, al dobro ). Ispravna ploča, a u našem kompu ne radi, neće da podigne sistem. Dva tri dana se muž mučio i na kraju se seti da malo podigne napon i ona proradi. Sa 0,5 je podigao na 0,7 dok je instalirao, pa je smanjio na 0,6, da ne pregori i sad radi kao švajcarac.
Eto, čisto da znaš, ako naidješ na sličan problem. :ok:

Ne znam hoću li ti pomoći baš, ali nije zgoreg da spomenem. I nama je skoro crkla ploča, imali smo neku Microsoft-ovu, ali staru neku. Stari tip. Kupili smo polovnu Asus, ne znam sad oznaku, ali mislim da je K8N ( mada je to meni špansko selo, al dobro ). Ispravna ploča, a u našem kompu ne radi, neće da podigne sistem. Dva tri dana se muž mučio i na kraju se seti da malo podigne napon i ona proradi. Sa 0,5 je podigao na 0,7 dok je instalirao, pa je smanjio na 0,6, da ne pregori i sad radi kao švajcarac.
Šta je uradio ?
ako neko nasluti šta je pisac ovih redova napisao neka objasni i meni :eek:

Šta je uradio ?
ako neko nasluti šta je pisac ovih redova napisao neka objasni i meni :eek:

Pa ne razumem se, samo pričam kako je on meni objasnio. Podigao je napon, valjda napon na kom ploča radi. Ona prva, slabija je radila pri manjem naponu, a za ovu jaču je bio potreban jači napon.
Pitaću ga kad dodje, pa ću onda da objasnim. Uglavom, znam da smo kupili ispravnu ploču, i da je u svakom slučaju trebalo da radi, a nije radila. Tek kada je podigao taj napon onda je sve bilo ok.

Pa ne razumem se, samo pričam kako je on meni objasnio. Podigao je napon, valjda napon na kom ploča radi. Ona prva, slabija je radila pri manjem naponu, a za ovu jaču je bio potreban jači napon.
Pitaću ga kad dodje, pa ću onda da objasnim. Uglavom, znam da smo kupili ispravnu ploču, i da je u svakom slučaju trebalo da radi, a nije radila. Tek kada je podigao taj napon onda je sve bilo ok.

Pitaj ga, baš me interesuje.

Evo, sad ga pitah - povećao je napon AGP slota u BiOS-u. Samo sam pogrešila, nije bio na 0,5, već na 1,5, pa povećan na 1,7, pa nakon instalacije ga je smanjio na 1,6 i matična ploča lepo radi.

Izvinjavam se unapred . ali kada pročitam ovakve odgovore ja se odmah uhvatim za glavu , nemam nameru da ti omalovažavam tvoje znanje - čak šta više cenim kada neko ko nezna pokuša nekome drugome da pomogne ali ovakvim odgovorima najčešće odmodgneš u rešavanju problema tom drugome i zabuniš sve ostale koji pokušavaju da pomognu. Molim te nemoj se osetit uvređeno i napadnuto od moje strane ali Ja kada se u nešto ne razumem makar delimično ja ni ne pokušavam tada da dam bilo kakav savet.
samo toliko i hvala na razumevanju i nadam se da se nisi uvredila ovim mojim odgovorom tebi.

Imam maticnu plocu MSI P965 koja je danas prestala da radi, hocu da kupim neku polovnu ispravnu plocu i nasao sam 3 komada, sad mi treba savet koju da uzmem i dali ima neke velike razlike izmedju njih.

ploce koje sam nasao su:

Asrock 775 G41C-GS

Gigabyte GA - 8I945PL-G

ASUS P5LD2

prva ploča ali samo ako je jako jako jeftina drugačije ne uzimaj neisplativo je ma šta imao od procesora

Planiram da uskoro kupim novu maticnu plocu.... Dvoumim se koju marku da uzmem... Do sada sam na starom komjuteru imao maticnu marke GIGABYTE i evo vec devet godina i nemam zamerke sa njom... I prvo sam mislio da pogledam sta ima u ponudi od te marke, ali sve vise nalicem na to da je najbolji izbor marke za maticnu plocu je MSI.
Pa hocu da cujem "vase misljenje" GIGABYTE ili MSI ???

Planiram da uskoro kupim novu maticnu plocu.... Dvoumim se koju marku da uzmem... Do sada sam na starom komjuteru imao maticnu marke GIGABYTE i evo vec devet godina i nemam zamerke sa njom... I prvo sam mislio da pogledam sta ima u ponudi od te marke, ali sve vise nalicem na to da je najbolji izbor marke za maticnu plocu je MSI.
Pa hocu da cujem "vase misljenje" GIGABYTE ili MSI ???

Nekada davno, MSI ploče su bile najdugotrajnije, i onda su izgubili korak.
I ja se slažem - Gigabyte.

Back