pomoc oko zamene graficke karte

rzcoka

Početnik
Poruka
6
Prvo pozdrav svima na forumu.
Imam problem oko zamene grafe tj.zamenio sam grafu u kompu sa grafom
palit nvidia geforce gtx 460 1giga 256 bita ddr5,prethodna grafa je bila
palit nvidia geforce gts 450 1giga 128 bita ddr5.
Nova grafa radi normalno u igricama ima manju temperaturu od predhodne,ali je problem u tome sto pri ukljucivanju kompa u rad cuje se iz kucista kliktanje i posle 4 klika pocinje sa normalnim podizanjem sistema.Neki put upali monitor neki put neupali pa moram da restartujem komp dok se neupali monitor i dok nepocne normalan rad kompa.Kad komp.normalno radi na monitoru nema nikakvi smetnji na ekranu.Da napomenem podizao sam sistem.jos nesto, sto se tice grafe gtx 460,kad mi je u kompu i kad ukljucim komp.(otvorena strana kucista) ventilator na procesoru kao da trzne pa stane,sve dok ne restartujem komp i pocne normalno da radi.
U cemu je problem?:think::think::think::think::think:

Prvo pozdrav svima na forumu.
Imam problem oko zamene grafe tj.zamenio sam grafu u kompu sa grafom
palit nvidia geforce gtx 460 1giga 256 bita ddr5,prethodna grafa je bila
palit nvidia geforce gts 450 1giga 128 bita ddr5.
Nova grafa radi normalno u igricama ima manju temperaturu od predhodne,ali je problem u tome sto pri ukljucivanju kompa u rad cuje se iz kucista kliktanje i posle 4 klika pocinje sa normalnim podizanjem sistema.Neki put upali monitor neki put neupali pa moram da restartujem komp dok se neupali monitor i dok nepocne normalan rad kompa.Kad komp.normalno radi na monitoru nema nikakvi smetnji na ekranu.Da napomenem podizao sam sistem.jos nesto, sto se tice grafe gtx 460,kad mi je u kompu i kad ukljucim komp.(otvorena strana kucista) ventilator na procesoru kao da trzne pa stane,sve dok ne restartujem komp i pocne normalno da radi.
U cemu je problem?:think::think::think::think::think:
Ugasi komp i iskljuci naponski kabl,raskaci kabl od monitora do kompa,otvori komp i izvadi grafiku.Uzmi gumicu za graficke olovke,al da bude i ona cista,da nema ostataka grafike od olovke na njoj.ocisti lepo kontakte,sa obe strane na grafickoj karti,ne pritiskajuci bas mnogo.Uzmi neku opet cistu cetkicu za gojenje za likovno,ali i ona da bude xista i suva i procisti slot u kojem stoji kartica.kad to sredis,vratigrafiku u slot i ukljuci kabal i posle kompjuter,pa da vidimo kako ce se ponasati.

Ugasi komp i iskljuci naponski kabl,raskaci kabl od monitora do kompa,otvori komp i izvadi grafiku.Uzmi gumicu za graficke olovke,al da bude i ona cista,da nema ostataka grafike od olovke na njoj.ocisti lepo kontakte,sa obe strane na grafickoj karti,ne pritiskajuci bas mnogo.Uzmi neku opet cistu cetkicu za gojenje za likovno,ali i ona da bude xista i suva i procisti slot u kojem stoji kartica.kad to sredis,vratigrafiku u slot i ukljuci kabal i posle kompjuter,pa da vidimo kako ce se ponasati.

Јел мислиш на ову гумицу...
inpaint-icon.jpg
за брисање и радирање ...:think:

И једна и друга гумица су за папир и прављене су да лепе прљавштину са папира ( графичке угљене трагове ), с'тим што се она прва гумица са плавом страном може користити за радирање тушева за хамер папира или пауса као и за скидање бакарне патине са штампаних кола у електроници ..;),али се никако не сме користити за скидање прљавштине са контаката компјутерских картица ...јер се може десити да скине танак помесингован слој са контаката картца... које тек тада почињу да кородирају, јер је испод тог слоја ..бакар...:(

Бела гумица за папир ( који је фино рапав ;) ) се такође не може користити за чишћење глатких металних површина контаката , јер може чак запрљати те контакте са лепком који садрже у себи и нанети га на контакте у виду танког филма...:(
-----------------------------​

За чишћење контаката на комп. картицама...ПРЕПОРУЧУЈЕМ...употребу →
crc-2-26-electrical-contact-cleaner-250x250.jpg
( SRC Electrical contact cleaner ) уз употребу " магичне крпе " ( фибер ) ...на коју се нанесе потребна количина спреја и тиме се протрљају контакти на картици...:aha2:

Поменути спреј за чишћење електричних контаката и електронике се може купити у свакој боље поремљеној продавници електрике или електронике...;)

У недостатку поменутог спреја ...одлично може да послужи и " апотекарски бензин " ...:D
-----------------------------​

Ако ни то немате, а немате ми фибер крпу...:(...посао чишћења контаката на картици може да заврши и комад белог пресавијеног папира за ласер принтере...:lol:...који ће као најфинија водена шмиргла за полирање уклонити сву прљавштину и патину са контаката, а на том папиру ћете видети трагове свега што сте скинули са контаката.....:per:

Контакте треба потом пребрисати меком памучном крпом...;)

Након усисавања прашине из утора - слотова за картице...пресавијте мало тог папира и провуците га пар пута кроз утор на слоту...и о5 усисајте утор слота...;)

Г О Т О В О ...:D:D:D

Uradio sam ovo bez promena,isto ko i pre.

4x kurz Fehler in den ersten 64 kB des Speichers oder Systemtimer 1 funktioniert nicht

Batterie/Akku defekt, Speichermodule checken, RAM einstellungen prüfen, neues Mainboard

4 x kratko, greška u prvom 64kb od memorije ili sistemski sat ne radi.

baterija pokvarena, memoriju proveriti ram, board nije uredu.

To je oficijalna verzija, pošto se radi u graki i meni poznatoj (gvno od grake)
probaj sa jačim napajačem jer tvoja stara je bila sa 100 vati, druga je ipak sa 150 vati.

Back