pomoc oko ujeda psa

dogbitten

Početnik
Poruka
2
Naime ujeo me je pas pre oko 7 sati (medakovic 2). Lutalica neka, samo je onako lagano prisla i gricnula... Krenula/o je da laje i pridruzio joj/mu se jos jedan pas, ali su se ubrzo razisili.
Cini mi se da rana nije duboka, tj vise je kao manja ogrebotina (1-2 mm dubine). Isprao sam ranu, vodom i sapunicom, i posle alkohol stavio.
Problem je u tome sto nemam zdravstvenu knjizicu, tj trenutno je na overavanju.

Studiram u Beogradu, pa me zanima gde bih mogao da dobijem injekciju protiv tetanusa ili to sto se vec dobija posle ujeda? (bez zdravstvene knjizice, nije problem i ako se placa)

Takodje i da li znate kolike su sanse da zapravo postoji opasnost od ujeda? Rana je poprilicno plitka, za sada mi nije otekla.

Hvala unapred na pomoci.

Hvala na odgovoru. U medjuvremenu sam zvao 94 i rekli su mi da odem do poliklinike i da tamo primim injekciju i sta vec. Otisao sam tamo i doktorka mi je pogledala ranu, i rekla je da nema nikakvih opasnosti, prvo sto rana nije rana vec cista ogrebotina (nije krvarilo mnogo, isto kao kad me i moja macka ogrebe) i da nemam nikakav rizik od tetanusa jer sam vakcinisan poslednji put u 14godini (kao zakonski je obavezno) i sledeca vakcinacija je u 30oj. Sto se tice bakterijske infekcije dala mi je da mazem neku mast, i da jedino ako se pojavi crvenilo da opet odem, jer ovako su skoro nikakve sanse da se inficira.
Hvala na pomoci forumasha, i nadam se da nece biti nikakvih komplikacija. Osim ukoliko nije trebalo jos nesto da se uradi?

Back