Pomoc oko sociva...

• Začetnik teme Začetnik teme Eddie
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
u mom slučaju je to iz dva razloga
ili ga szavim prevrnuto (pošto nosim meko )
ili se potkrade neki trun ili nešto (što se ne vidi i čega i ne treba i nebi smelo da ima u posudi sa sočivom) što ponovnim ispiranjem renu-om nestane

Verovatno ti je neka trunka zaostala na socivu. Moze da se desi da ti nakon stavljanja upadne dlacica nekog materijala, trepavica ili neki drugi sitnis u oko. Izvadis socivo iz oka, isperes ga fizioloskim rastvorom (prethodno operes i osusus ruke) i vratis nazad u oko. Postupak ponavljas dok ne osetis da te nista ne grebe.

Ako je osecaj trajan, mozda nije problem u stranom telu na socivu pa je najbolje da se obratis ocnom lekaru.

Nosim sociva vec 5 mjeseci, i zanima me zasto ponekad kad stavim socivo me grebe, i onda moram da ga izvadim i ono ponovo stavim :)

Zavisi koja sociva nosis....da li su meka,tvrda,polutvrda,da li se menjaju na mesec dana,spavas li sa njima i sl.
Sustina je uvek ista-ili nemas dovoljno suza,tj oko je suvo-za to preporucujem vestacke suze,imas u skoro svim apotekama,mala bela bocica,nije skupa,ukapas kad osetis neprijatnost.
2-skidaj sociva nocu bez obzira koja su vrsta.
3-ako nosis sociva sa produzenim trajanjem,onda proveri rok kada si ih stavila,moras redovno da ih menjas jer se ostete ona sama,menjaju se na vazduhu uz prisustvo 02,rubovi se ostete,nataloze se bakterije i ona jednostavno smetaju.
4-redovna higijena,tecnosti za pranje sociva,obavezno tecnost za skidanje proteina,ako nemas novca za one skuplje kojima ih peres,kupi tabletice u apoteci,jednom sedmicno po 2h da odstoje u kutijici sa rastvorenom tableticom.
raspricala sam se previse...ima toga jos,ali ovo je sustina

Zavisi koja sociva nosis....da li su meka,tvrda,polutvrda,da li se menjaju na mesec dana,spavas li sa njima i sl.
Sustina je uvek ista-ili nemas dovoljno suza,tj oko je suvo-za to preporucujem vestacke suze,imas u skoro svim apotekama,mala bela bocica,nije skupa,ukapas kad osetis neprijatnost.
2-skidaj sociva nocu bez obzira koja su vrsta.
3-ako nosis sociva sa produzenim trajanjem,onda proveri rok kada si ih stavila,moras redovno da ih menjas jer se ostete ona sama,menjaju se na vazduhu uz prisustvo 02,rubovi se ostete,nataloze se bakterije i ona jednostavno smetaju.
4-redovna higijena,tecnosti za pranje sociva,obavezno tecnost za skidanje proteina,ako nemas novca za one skuplje kojima ih peres,kupi tabletice u apoteci,jednom sedmicno po 2h da odstoje u kutijici sa rastvorenom tableticom.
raspricala sam se previse...ima toga jos,ali ovo je sustina

Stavi"o", musko sam :)

Kakva je to tecnost za skidanje proteina? Prvi put cujem, i doktorica mi nije rekla da to kupujem :) Ni te tabletice...

Edit: imam meka koja se mjenjaju na svakih mjesec dana :)

Poslednja izmena:
Stavi"o", musko sam :)

Kakva je to tecnost za skidanje proteina? Prvi put cujem, i doktorica mi nije rekla da to kupujem :) Ni te tabletice...

Edit: imam meka koja se mjenjaju na svakih mjesec dana :)

Za meka koja se menjaju na mesec dana-najlepsa za nosenje,najveci komfor,mozes i da prespavas sa njima,odlicna za put,kad ides na dalje destinacije.
Lose-tacno zapisuj datum kada ih stavis,ona se menjaju na vazduhu,jako osetljiva pri koriscenju,vodi racuna da ih ne ostetis.
Upotreba-tecnost za cuvanje i pranje je sada u jednoj boci.Najbolja koju sam koristila za ta je Solo Care Aqua,zelena od 360ml,dosta skupa,ali je u jednom sve-i cistis njima tj peres pre stavljanja u oko i cuvas,tj sipas u kutijice.
Vodi racuna o vremenu koriscenja,nekada sam ih menjala i posle 20 dana.
p.s.izvini za gresku u polu,nisam gledala profil
pozd

i jos jedna jako bitna stvar..

svaki put kada pijemo lekove, antibiotike, nase suze luce te lekove i to ne prija socivima.
pa je preporuka lekara nositi naocare dok ste bolesni i pijete lekove.

Ja sam tako unistila jedna sociva... msm ispostavilo se da je zato...
inace nosim gaspropusna

Da.Inace treba uvek kombinovati to dvoje-naocare i sociva.Imati oboje uz sebe,kad se oko zamori,menjati.
Dioptrija se razlikuje,tako da ces morati(ako vec nemas),uraditi detaljan pregled i nabaviti i naocare za sve pomenute situacije.

Imam i cvikere i sociva :)

Prvo sam par mjeseci nocio naocare, pa sam onda presao na sociva. Vikendom kad ne izlazim nigdje i ne idem u skolu nosim naocare, a ovako sociva.

Je li tacno da ne treba preko 10 sati nositi sociva?

Imam i cvikere i sociva :)

Prvo sam par mjeseci nocio naocare, pa sam onda presao na sociva. Vikendom kad ne izlazim nigdje i ne idem u skolu nosim naocare, a ovako sociva.

Je li tacno da ne treba preko 10 sati nositi sociva?
E to za vreme....sta da ti kazem.ako nemas obaveze,najbolje da postujes to.Sve zavisi sta ti je potrebno u tom momentu...sa socivima imas komfor,lakocu...naocare su meni licno mnogo teze za nosenje ali sa njima imam precizniji vid za detalje pa mi to treba za posao.
Najbolje je kombinovati,8-10h sociva,skidati nocu,uvece npr kad gledas tv malo naocare stavis i tako u krug..
Kazem sve zavisi od situacije,npr za plivanje i bilo koji dr sport smetace ti naocare fizicki naravno.
Opet sve zavisi od dioptrije...sa kolikom ti zivis?Moja je npr poprilicna i ni sekund ne mogu bez pomagala.

Back