Pomoć oko sastavljanja konfiguracije

Ram gotovo ni ne utice nq brzinu sist4ma. Razlika izmedju pcle 2.0 i pcle 3.0 na recimo 7970 gotovo i ne postoji a ja n3 verujem da svi ciljaju titan z u konfiguraciji. Moze saobracaj da ide i preko savskog mosta opet jedan procesor kad radi na svom max ne gubi nikakvu snagu jer to nije motor sa unutrasnjik sagorevanjem. Gde mislis da se izgubi to maksimalno iskoristenje.
znači tebi je svejedno imao ddr3 od 1066 ili ddr3 na1600 ili na 2400 pri oc-u nekoga priocesora ma nema razlike ni sa ddr4 memorijom sistem nije brži sigurno alal ti ćufte ...

znači tebi je svejedno imao ddr3 od 1066 ili ddr3 na1600 ili na 2400 pri oc-u nekoga priocesora ma nema razlike ni sa ddr4 memorijom sistem nije brži sigurno alal ti ćufte ...

Nije toliko bitno. Pogledaj malo testove pa ce videti da sam upravu . To naime lezi u tome da je memorija problem u svakom sistemu i da procesor odradi 10 cyclovq dok memorija zavrsi jedan. Da li si se ikad pitao cemu sluzi k3sh memorija

- - - - - - - - - -

Baš nikakve... Za tebe je onda vrh vrhova neki komp star 7-8 godina i to je to... Jedna jezgra ili 4 (6) jezgri. Potpuno isto...

Imas telefone sa 8 jezgara opet ne mogu da prismrde bilo kom dual coru na pc

Pa isti procesor je u stolnom računalu i lap topu pa stolno računalo radi puno bolje... Tak da ti usporedba baš i ne stoji.

A telefonu je osnovna namjena telefoniranje...

Ne kuzim uopce sto si htio reci. Broj jezgra i frenvencija nisu jedini faktori koji imaju uticaj na mogucnosti racunarskog sustava. Na primjer imas pentium cel3nor i i3 svi dual cor3 mozes vjeroja5no naci i sa istom frekvencijom opet je i3 mnogo brzi nego celenor

Ne kuzim uopce sto si htio reci. Broj jezgra i frenvencija nisu jedini faktori koji imaju uticaj na mogucnosti racunarskog sustava. Na primjer imas pentium cel3nor i i3 svi dual cor3 mozes vjeroja5no naci i sa istom frekvencijom opet je i3 mnogo brzi nego celenor

Da, vidim da nisi skužio što sam htio reći. i3 koristi HTT, a ona omogućava oko 30% bolje rezultate (po Intelu). Ali htio sam reći stavi isti i3 u laptop i u stolno računalo i u stolnom računalu će raditi bolje.

Back