Pomoć oko problema sa računarom

Sava...84...Srem

Aktivan član
Poruka
1.826
U toku rada se komp zamrzavao i jedino na šta je reagovao je restart dugme, mislio sam da su u pitanju softverski problemi pa sam kompletno reinstalirao sistem ali posle te reinstalacije kada koristim komp posle nekog vremena se zamrzne slika i monitor ode u stanje mirovanja sa porukom da nije uključen na računar, kompjuter je nekad u stanju da radi normalno ceo dan bez problema ali čim počnem da koristim neke zahtevne programe poput Photoshopa ili Autodesk Maya čisto da proverim koliko će dugo da radi monitor ode u stanje mirovanja u roku od pola sata.
Kad monitor ode u stanje mirovanja komp radi i dalje ali ne reaguje ni na tastaturu, jedino što reaguje je na restart dugme.
Da li je moguće da je grafička u pitanju pošto na monitoru nekad ume i da zatrepte šarene crtice posred ekrana u toku nekog zahtevnog korišćena računara i ubrzo posle toga komp se zapuca.

Da li neko možda zna koji je problem i šta mi riknjava na računaru čisto da znam šta prvo da menjam pošto nameravam još da nadogradim računar pošto mu je vreme za obnovu posle dve godine veoma aktivnog rada?
Hvala unapred svakome ko mi donekle odgonetne probleme sa računarom ... :worth:

Problem moze biti0a to je ono sto vecina PRAVIH servisera kazau-prvo proveriti SVE kablovem, kontakte spojeve i slicno...Meni se desavalo da je kabel od napajanja imao na mesu gde ulazi u kucste mali luft-sledeci koji sam probao NIJE-i to je provailo slican problem...Tek onda-HW info, Prime 95 pokrenes, i neke testove...Ida isto proveri drivere za chipset...i generalno drivere-i nisu uvek najnoviji driveri najbolji...

To sve sto pricate MOZE a i NE MORA biti...!!Moze biti samo los driver...i kao sto sam vec rekao-negde nesto gubi kontakt...Znaci PRO to se proeri pa tek onda-rasklapate komp cistite nosite u servuis itd-kablove proveris sve tu gde si za 15 min a dok komp rasklopis i odneses...traje...i komplikovano je ...SVAki jebeni servis ce vam reci isto=proverite SVAKI kabl, kontakt...Pa tek onda sve dalje...

Problem moze biti0a to je ono sto vecina PRAVIH servisera kazau-prvo proveriti SVE kablovem, kontakte spojeve i slicno...Meni se desavalo da je kabel od napajanja imao na mesu gde ulazi u kucste mali luft-sledeci koji sam probao NIJE-i to je provailo slican problem...Tek onda-HW info, Prime 95 pokrenes, i neke testove...Ida isto proveri drivere za chipset...i generalno drivere-i nisu uvek najnoviji driveri najbolji...

podrzavam 100%...prljavstina,temperature i provera svih spojeva konektora sa kablovima i slotovima. :)

evo pomoci tebre
hqdefault.jpg

Instaliraj hw monitor i prati temperature. Posle instaliraj msi afterburner downclocuj graficku. Lici dosta na grafu. Ja sam moju overclockovo i imala je slican probl3m

Hvala, probaću ovo što si preporučio! :ok:

Hvala svima na odgovorima i pomoći, probaću proveriti sve kablove i zameniti sa rezervnim ...
Što se tiče prašine sigurno nije pošto redovno otvaram i čistim komp!

- - - - - - - - - -

evo pomoci tebre
hqdefault.jpg

Ovo je stvar koja mi definitivno treba, rešilo bi sve probleme sa računarom ... :ok::worth:

doduse glupost je reci 100%. Igrom slucaja sam pre par godina odneo komp u servis i oni su rekli da je garantovano crkla maticna ploca i ponudili mi novu maticnu za 10 000 dinara. I onda ja reko cool ne isplati se popravljati, ovo je prilika da naucim da rastavim racunar. I onda deo po deo spojim i slucajno izvalim da ne radi ram modul. maticna ispravna.

Hvala, probaću ovo što si preporučio! :ok:

Hvala svima na odgovorima i pomoći, probaću proveriti sve kablove i zameniti sa rezervnim ...
Što se tiče prašine sigurno nije pošto redovno otvaram i čistim komp!

- - - - - - - - - -

Ovo je stvar koja mi definitivno treba, rešilo bi sve probleme sa računarom ... :ok::worth:

Pa ako se ne odrzava komp redovno, dugorocno-ne bi pomoglo...iako ideja je vrlo kreativna :)

U toku rada se komp zamrzavao i jedino na šta je reagovao je restart dugme, mislio sam da su u pitanju softverski problemi pa sam kompletno reinstalirao sistem ali posle te reinstalacije kada koristim komp posle nekog vremena se zamrzne slika i monitor ode u stanje mirovanja sa porukom da nije uključen na računar, kompjuter je nekad u stanju da radi normalno ceo dan bez problema ali čim počnem da koristim neke zahtevne programe poput Photoshopa ili Autodesk Maya čisto da proverim koliko će dugo da radi monitor ode u stanje mirovanja u roku od pola sata.
Kad monitor ode u stanje mirovanja komp radi i dalje ali ne reaguje ni na tastaturu, jedino što reaguje je na restart dugme.
Da li je moguće da je grafička u pitanju pošto na monitoru nekad ume i da zatrepte šarene crtice posred ekrana u toku nekog zahtevnog korišćena računara i ubrzo posle toga komp se zapuca.

Da li neko možda zna koji je problem i šta mi riknjava na računaru čisto da znam šta prvo da menjam pošto nameravam još da nadogradim računar pošto mu je vreme za obnovu posle dve godine veoma aktivnog rada?
Hvala unapred svakome ko mi donekle odgonetne probleme sa računarom ... :worth:
nisam video ovo
otišla ti grafička

Не хлади ти се добро процесор од графичке...провери да ли добро належе на хладњак и промени пасту...:think:

Када је хладније време ..и у соби...онда ти не закуцава..гарант..;):lol:

Back