pomoc oko pravljenja kolaza fotografija

benitez

Primećen član
Poruka
556
Potreban mi je savet a evo o cemu se radi.
Imam jedan ram za slike koji je sklop 6 ramova za slike 10x15 . Umesto 6 slika hteo sam da smanjujem slike pa da jedna slika 10x15 sadrzi umanjene 4 slike tako da bi tu stale 24 fotografije. Sve slike su slikane aparatom u maksimalnoj rezoluciji 14 piksela. Kako da smanjim slike toliko a da ne izgubim na njihovom kvalitetu tj da budu jasne ? Ja sam to mislio da odradim u photoshopu ali nisam neki veliki znalac istog. Ima li neko jednostavnije resenje ili neki program za to ? Probao sam neke on line kolaz programe ali oni ne nude takav sklop kakav meni odgovara pa sam resio sam da ga pravim i sad tapkam u mestu.

Не би био проблем да ти објасним како то да одрадиш, али би било још лакше да ти ја то одрадим...
Ако сам добро разумео, имаш један рам који је подељен у 6 сегмената...а ти хоћеш да у сваки од њих убациш по 4 фотографије?
То може лако да се изведе али је орјентација фотографија главна ставка... Ако су сегменти прваоугаони, вертикални, у њих је најлакше углавити 4 хоризонталне фотографије...једну испод друге.. али и друге комбинације нису неки велики проблем...
Смањивањем се не губи квалитет, а од полазне резолуције од 14Mpix би требало да се добије добар резултат за штампу...

Back