pomoc oko povezivanja laptopa na WI-FI

Poruka
3.797
nisam se nikad povezivao na wifi,jer nemam potrebe,ali drugu treba pomoc. naime,ima neki ACER laptop sa integrisanom mreznom kartom. dok je imao win8,laptop se automatski povezivao sam,kad detektuje pristupnu tacku. kad sam mu reinstalirao na win7,jer mu je osmica bila teska i nejasna,sad ne moze covek da se poveze. de da mi neko objasni gde da idem u control panel i koju opciju da cackam tamo? btw,sad nisam siguran ni da sam drajver za mreznu instalirao,mozda zbog toga? ali opet,nek mi napise neko kako ide procedura,znaci dodjemo do mesta gde hvata bezicni i onda - sta???
(prvo sam mislio da je ova markirana opcija na slici pod brojem 2.,tu kad udjem,izadje novi prozor i onda pise nesto kao "wait 90 seconds to detect and find devices",medjutim probali smo to i ne radi,nista ne nalazi. meni ustvari treba da ja skeniram mrezu i nadjem pristupnu tacku,kako?
13872588_1080295712017799_1880356645_n.jpg

Poslednja izmena:
jer ipak mislim da ti ne trebaju oni zeleni programi za skeniranje poput onih sto se dobijaju uz one male usb TP-LINK mrezne adaptere,znaci mislim da to skeniranje vec postoji uz svaki novi operativni sistem,kakav je i win7 ultimate 32-bit,koji sam mu ubacio pre par meseci. takodje mislim da win7 ima vec fabricki drajver za integirsane mrezne kartice laptopa.

software-usb5.jpg

ne lan , trazite wireless lan

recimo [TABLE="class: ctnResultTable"]
[TR="class: alternate"]
[TD="class: txt-category noMobile"]Wireless LAN[/TD]
[TD="class: txt-vendor noMobile"]Atheros[/TD]
[TD="class: txt-description collapsible"]Wireless LAN Driver (NFA335)[/TD]
[TD="class: txt-version noMobile"]10.0.0.303[/TD]
[TD="class: txt-size noMobile"]228.5 MB[/TD]
[TD="class: txt-date noMobile"]2015/06/04[/TD]
[TD]Download[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: txt-vendor noMobile"]Broadcom[/TD]
[TD="class: txt-description collapsible"]Wireless LAN Driver[/TD]
[TD="class: txt-version noMobile"]6.30.223.250[/TD]
[TD="class: txt-size noMobile"]259.1 MB[/TD]
[TD]Download[/TD]
[/TR]
[TR="class: alternate"]
[TD="class: txt-vendor noMobile"]Intel[/TD]
[TD="class: txt-description collapsible"]Wireless LAN Driver[/TD]
[TD="class: txt-version noMobile"]17.15.0.5[/TD]
[TD="class: txt-size noMobile"]165.4 MB[/TD]
[TD]Download
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

U čemu je problem ... ?
Pitam za naziv mrežnog usmjerivača ( ruter ) ... ?

Huveai, tako nesto. Ali zaista hvala, ne zelim da idem korak po korak, ko zna koliko ce to da traje a nema sta nisam probala onako iz glave i odustala. Dosta mi je toga, provajder je duzan da to zna i resi za minut (nego se ne javljaju, tu je "muka").

P.S. Zaista ste fini. :)

Pozz.

Poslednja izmena:
Huveai, tako nesto. Ali zaista hvala, ne zelim da idem korak po korak, ko zna koliko ce to da traje a nema sta nisam probala onako iz glave i odustala. Dosta mi je toga, provajder je duzan da to zna i resi za minut (nego se ne javljaju, tu je "muka").

Pozz.

HUAWEI EchoLife pod kojom oznakom ... ?
Postoji mogućnost da operater sa ovim problemom nema dodira ...

Hvala, rekoh u editovanom postu doduse :) , ali za mene je ovo previse komplikovano i preveliko gubljenje vremena, a i ne razumem se u ta "sitna crevca" kako se zove ruter.
Probaj ovde da skines drajvere:http://www.driverguide.com/driver/company/Acer/index.html
Ako ne uspe evo stranica pa malo pretrazi:ww.google.com/search?num=30&q=lan+drajveri+za+ACER+laptop,sa+integrisanom+mreznom+karticom+za+Win.7&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwiY8pj3nZfOAhXFtRQKHcPhDfMQBQgYKAA&biw=959&bih=673

Kod ACERa je problem driver za WIFI i prilikom updata desava se da promeni jedan od drivera i da vise ne vidi WIFI adapter ispravno ili neki od servisa.

Treba naci odgovarajuci driver i zapamtiti stanje u backupu kako bi se pri novom updatau moglo vratiti.

Problematicni su Acer Nplyfy i Broadcom NetLink.

Back