Pomoc oko php-a...

• Začetnik teme Začetnik teme Mladen P
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
M

Mladen P

Gost
Moze li neko da mi objasni kako da napisem PHP skript za prikazivanje slike iz BLOB polja MySQL baze.
Uspevam da upisem u bazu, ali kad hoci da procitam dobijam neke "kuke i motike." Svasta sam probao ali mi ne ide. Unapred hvala.

pa ima f-ja koja cita u binarnom obliku i tako je salje, pogledaj u manualu posto ne znam kako se zove ali znam da postoji....

btw> ne znam zasto stavljash sliku u bazu, jer koliko ja znam to treba izbegavati (mada se vode polemike oko toga), u bazu stavljash obicno link ka slici

milos12345:
btw> ne znam zasto stavljash sliku u bazu, jer koliko ja znam to treba izbegavati (mada se vode polemike oko toga), u bazu stavljash obicno link ka slici

Pa, ne bih se bas slozio, jer na taj nacin ne postoji mogucnost da se slika izbrise, a link da ostane....mada je to verovatno zahtevnije za php procesor.....

SluX:
Pa, ne bih se bas slozio, jer na taj nacin ne postoji mogucnost da se slika izbrise, a link da ostane....mada je to verovatno zahtevnije za php procesor.....

kako mislis ne postoji? a i kakva je svrha da link ostane a slika da se izbrishe?

a logicno razmisljanje kaze da kad stavljas slike u bazu baza pocinje da raste, pa sto vishe slika..... onda se pomalo gubi smisao baze za brzim pretrazivanjem i cime vec

Pa...mislim da bas i ne gubi na brzini, jer uvek pretrazuj po nekim index poljima....

A slika i link mogu da se izgube..naime kada brises sliku, moze da se desi nesto sa sql serverom, pa da se link ne izbrise i obrnuto:link se izbrise, a slika ostane....takodje, potrebne su 2 komande da bi se izvrsilo potpuno brisanje iz sistema(jedna za red u bazi, druga za sliku), sto smanjuje efikasnost celog algoritma....ima tu jos stvari...

pa ne bih bash da polemishemo, jer su jedni za a jedni protiv za stavljanje slike u bazu, a mozes i u mnogim knjigama za php da vidish da se ljudi odlucuju za moj stav, i to tako sto se napravi jedan dir van web foldera i tu se vrshi upis slike........

btw>> mnogi hostovi ogranicavaju velicinu baze, tako da ako ces da stavljas slike u bazu imash ogranicene mogucnosti

Postoje situacije kada slika mora u bazu ( npr. kada se pravi desktop aplikacija a slike ce biti slike zaposlenih neke firme , ili slike stambenih objekata koje ta firma prodaje ili ...) .

Ako kroz odredjeni vremenski period dodje do potrebe da sadrzaj iz baze prikazes na netu ( ne da pravis dupli informacioni sistem) , onda ces odci u situaciju o kojoj SluX prica .

Uostalom , stalno ponavljas :
ovaj misli ovo , onaj misli ono ... sta TI mislis , koja su tvoja iskustva???

Back