pomoc oko odabira kucnog ljubimca

dzonhmf

Početnik
Poruka
1
E ovako stoje stvari. u svom zivotu sam imao pse i macke, ribice i papagaje. rado bih ponovo cuvao nekog psa ili macku ali situacija je takva da studiram i radim u inostranstvu te zivim sa cimerom u stanu i nemamo mesta za ljubimca. papagaj mi iskreno nije toliko zanimljiv sada a sto se tice ribica tu treba obracati paznju na mnoge stvari ( znate vec kako to ide, koja ribica s kojom sme koje biljke i koliko biljaka staviti u akvarijum pa mesto za akvarijum (postoji mogucnost da cu se cesto seliti kao i svaki student) pa ciscenje akvarijuma, menjanje vode, odvajanje skotnih i mladih ribica itd) tako da je to dosta komplikovano za mene koji nisam toliko vest sa tim. odlucio sam na nabavim nekog glodara. pitanje glasi: da li uzeti HRCKA, DEGUA ILI MORSKO PRASE??? zapravo meni se jako svidja patuljasti mis ali nigde nisam uspeo na internetu da nadjem da li se on negde prodaje, da li se uopste cuva kao ljubimac i kako se gaji... zasto imam dilemu izmedju navedena tri. navescu sta mi se svidja a sta ne kod svake zivotinje: hrcak-svidja mi se njegov izgled i velicina i njegovo ponasanje ( pravi misic ) ali mi je smor sto kratko zivi, aktivan je nocu i nije mnogo vezan za vlasnika. degu mi je super jer je isto zivahan, zivi duze, zdruzava se sa vlasnikom ali mi se ne svidja njegov izgled toliko ( realno najruzniji je od ova tri) a morsko prase mi je lepo mekano umiljato ali se ne ponasa kao glodar nego vise kao pas ( ne trci u koturu, ne pentra se svuda, ne stoji na zadnjim nogicama ne divlja i skace itd )... sta odabrati?
dzonHMF is online now Prijavi nepoćudan post

Back