Pomoc oko odabira delova

MiskeShadow

Obećava
Poruka
58
Pozdrav drugari,
gledam neko vreme po internetu neke fine polukonfiguracije za manje pare i interesuje me vase misljenje ove specifikacije:
Gigabyte 1155 Ga-Z68AP D3 HDMI +i5 2500K + 16gb Ram
S tim sto bih uz ovo upario RX 570 4gb
Sta mislite za neki budget gaming?

Najslabija komponenta ti procesor tu , ta grafa moze da tera igre lepo u full hd , barem ces imati lock na 60fps na gotovo svim detaljima , high i ultra.

Naravno procesor mozes zameniti za neki jaci iz druge generacije ako napojna jedinica na maticnoj to dozvoljava a verujem da ce raditi.

Recimo posle uzmes i7 2600k ili 2700k ako uleti za malu kintu.

Najslabija komponenta ti procesor tu , ta grafa moze da tera igre lepo u full hd , barem ces imati lock na 60fps na gotovo svim detaljima , high i ultra.

Naravno procesor mozes zameniti za neki jaci iz druge generacije ako napojna jedinica na maticnoj to dozvoljava a verujem da ce raditi.

Recimo posle uzmes i7 2600k ili 2700k ako uleti za malu kintu.
A npr procesor FX 6300 6 Core je u istom rangu kao ova i5?

6300 ima 3jezgra a 6 threda , neke igre koriste taj HT bolje a neke (mnoge i ne)

Intel ima jaci Single thread (jace jezgro) i generalno je bolji izbor za igre.

Ako pogledas passmark tabelu onda ces videti da su tu negde u ukupnom score-u (MT) ali to sto sam naveo gore vise znaci u tvom slucaju.
Razumem
Jos me interesuje ovo, upravo sam naso polukonfiguraciju za iste pare samo bez RAM memorije. U pitanju je ASUS P8P67 + Intel Core i7 2600 3.8Ghz
je l to bolja priča?

Bolja je prica po pitanju procesora , za maticne na intelu se ne razumem toliko pa da ih poredim , vidim samo da je ta P8P67 neka revizija ...
Dakle treba ti i ram , a to ti je dodatan trosak.
Postavis ovde par kombinacija pa cemo da glasamo sta ti bolje :) gledaj komplet da uzmes i probaj na licu mesta pre kupovine , polovno je ipak to.

Bolja je prica po pitanju procesora , za maticne na intelu se ne razumem toliko pa da ih poredim , vidim samo da je ta P8P67 neka revizija ...
Dakle treba ti i ram , a to ti je dodatan trosak.
Postavis ovde par kombinacija pa cemo da glasamo sta ti bolje :) gledaj komplet da uzmes i probaj na licu mesta pre kupovine , polovno je ipak to.
Imam stariji racunar sa 16 giga memorije, Fx 6300 i radeon 6770 , tako da ovu memoriju mogu i da sacuvam

Svakako, naci cu neke konfiguracije oa izbacujem za glasanje

Aha pa dobro to nisam znao sta imas ... ako imas napajanje , imas kuciste i tako te stvari onda mozes slobodno da ulovis neki intel ali da barem ima 4 jezgra a 8 thread-a ... onaj intel od 4 jezgra a 4 threada ti ne donosi nista mnogo u odnosu na tog fx-a.
Jeftinije bi ti bilo da si bocnuo neki fx8320 ili 8350 ako naletis za 40-50e, ako zelis upgrade ... a ne sve da menjas...

Sa tih matorih masina ne ide se na polovno staro makar bio i intel , nego pazaris novo , bio ryzen ili neki intel setup.

Recimo prodas tu masinu i dodas kintu za novo i miran si par godina.

znaci FX 8320 ili rajzen 5 uz rx 570
dajte neku maticnu finu
:lol: uz fx8320 vise je za poredjenje ryzen 3 , ryzen 5 je i overkill u odnosu na fx
Imas milion kombinacija , mozemo svasta da pisemo ali novo je novo.
Prodas to sta imas dodas kes i kupi ryzen masinicu.

B450 maticnu zbog cene , zen2 procesor i 16Gb rama.
Na tebi je da odaberes sta hoces tj za sta mozes da izdvojis.

Kakvo ti napajanje , koliko staro , specifikacije ? imas li ssd ili hdd ..

Back