Pomoc oko novih guma i felni

njomi_k

Početnik
Poruka
34
Planiram da stavim zimske gume na ford fiestu 2002g. Posto se ne razumem bas najbolje u dimenzije guma i felne....problem je sledeci...

Imam neke ozove felne mislim da su 15 inca, i gume ako sam dobro video mere 195/55. E sada posto mi se zena vec popela na glavu:rtfm: da joj je jako bucan auto posto su siroke i tanke gume:dash:resio sam da kupim najstrandarnije, one ruzne, celicne felne i da na njih stavim zimske gume. Koje mi dimenzije guma trebaju, ako uzimam te felne, sto se tice debljine guma. Jer logicno mi je da obim tocka uvek mora biti isti, vece felne tanje gume i obrnuto.

Hvala pozz!!!

http://www.rimsntires.com/rt_specs.jsp

A odgovarajuće dimenzije guma obično pišu negde na samom autu-na poklopcu rezervoara,ili u gepeku na mestu gde stoji rezervni točak i sl.To već sam trebaš da znaš.Za felne je bitna izbačenost( ona ET oznaka na felni i sama širina felne u inčima tj jotima J - oznaka ).Nije dovoljno da je samo raspon (i broj naravno) rupa za šrafove odgovarajući već i prečnik centralnog otvora.A uostalom na sajtu za koji sam dao link lepo se vidi šta se dešava tj kako izgleda svaka varijacija od originalne dimenzije i felne i gume.:bye:

Back