Pomoc oko neta

Petar92

Početnik
Poruka
4
Najverovatnije uzimam wireless internet, cuo sam da je dobar odlican za surfovanje i downloade, ali drug mi je rekao da je ocajan za igre. Ne znam da li je to istina ali ipak recite, ako znate, kako ce mi ici igre na njemu.

Ja imam wireless vec duze vremena. Ne postavlja se pitanje da li je dobar za surfovanje i download, igre. Ako se nakacis uspesno na internet, svaki vid je dobar ako zadovoljava osnovne kirterijume sto rece Sucur.
A to da je za igre "ocajan", tvoj drug uopste nije u pravu. Generalno su dostupne brzine preko wireless vece od onih preko dial-up, pa samim tim lakse je i igrati (mislio si verovatno on-line) Dakle ne razumem sta je tu ocajno ako imas wireless?

Inace pocetna investicija je malo nezgodna (access point, eventualno ruter, pa antena pa kablovi od access pointa do PC-ja itd...
Naravno veoma je vazno kakva ti je (ima li je) opticka vidljivost sa buducim provajderom. BEz toga nemoj ni da pocinjes nista.

Sto se tice sigurnosti u smislu kvaliteta veze, ja eto vec duze vremena nemam nikakve primedbe. A biti uvek on-line je stvarno blagodet i ne mogu da zamislim da se vratim na staro.

Za igre ti je dovoljan cak i 64Kb protok (provereno posto sam nekad bio na njemu a pichio sam UT2004 bez problema)
Ja pretpostavljam da ces imati cak i vecu brzinu od ove tako da ne moras da se sekiras.

Taj drug igra Guild Wars online na 56k i kaze kako mu njegovi drugovi iz igre govore kako imaju wireless i kako im igra ide ocajno. Btw. ja cu igrati WoW online i GW mu je slican tako da ako ima vec neko ko igra WoW sa wireless neka kaze kako mu ide.

Jedino ako je tvoj drug na wireless kod nekih lopova, pa mu i to sto je platio ne isporucuju sto se tice protoka. Teoretski (i bogami prakticno), Ima slucajeva da je protok na wireless i manji od dial-up, kad gramzivi provajder "nagura" previse korisnika na odredjen bandwidth, pa kad se svi nakzce a jedan raspali download, eto belaja.
Druga stvar je ako platis zagarantovanu brzinu, sto je naravnno i skuplje.

Back