*~Anti~*
Poznat
- Poruka
- 7.272
Lep ti je mačor. 
Mnjauče li još uvek, ili si pronašao nekakav način da ga zabaviš?

Mnjauče li još uvek, ili si pronašao nekakav način da ga zabaviš?
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Lep ti je mačor.
Mnjauče li još uvek, ili je si pronašao nekakav način da ga zabaviš?
hahahahahahhahahahahahhaha samanta svaka ti chast.... "jadan macic ako ne znam koliko ima???? shto da nece umrijeti mozda....????
razgovarao sam sa babom oko borisa i ima oko 2 mjeseca i nesto(oko vaskrsa se porodila)..ja sam joj rekao da mi ga da kad bude imalo 3-4 nedelje ali ga je ona drzala malo duze...zato sam tvrdio da ima koliko sam rekao jer sam mislio da ce mi ga dati nakon 3 nedelje...
meni nije problem da prihvatim kad pogrijesim.ali od komentara samantinih...hahaha e pa sprdnja....da ga ne drzim kako treba,tuchem ili ne znam vec shto pa da se neko sazali na to mache...al zbog neznanja kad je rodjen.....samo neka si mi ti zdravo legendo...
bilo kako bilo evo nekih novijih slika...
Interesuje me kad i kako bi valjalo da se pocne sa dresurom.posto je dosta mali ja vidim da on ne razumije ama bas nista(npr, ne dam mu da udje u kuhinju i 10 puta ga uzmem i obrnem da ide u dnevnu i on opet oce u kuhinju) jedina stvar na koju se odaziva je zveket hrane.a jedino mogu da ga poceram ako pljesnem rukama par puta u njegovj blizini mada to traje chitave 3 sekunde dok se opet ne vrati na isto
Kad mogu da ocekujem da ce poceti da kapira shta smije a sta ne i koji je najbolji nachin da se nauchi?
P.S. za Samantu - Najiskrenije bih te zamolio da se manesh komentara sem ako nisu u skladu sa mojim pitanjima.Nismo svi experti za machke i nije svako imao 10 machaka od kad je prohodao pa da zna kako da se pravilno ophodi prema njima.Nama je ovo prvi ljubimac(sem tarantule,chije odrzavanje nema veze sa vezom sa mackama) pa se uchimo polako ali strpljivo i najiskrenije mi ne tyreba neka osoba da mi prcha jel mi machak jadan ili ne...pogotovu ako znam da mu je sve dozvoljeno i da zivi kao mali bog kod nas....
pa interesovalo me je jel istina da ne mogu bez par rijeci da razumiju kao pis i mis npr.meni je najbitnije kako da ga nauchim da neke stvari ne radi...ali je trvdoglav samo tako
Da, možeš da naučih "neke" stvari.
Ostatak nisam razumeo.
"neke" stvari znache da zelim da reaguje na pis npr medjutim ja dodjem kod njega kad radi shto ne treba i ja piskam koliko idje mogu a on me gleda kao kretena i onda umrem sebi od smijeha..
E ovako, moje mace (a bilo ih je tri, sada su dve) su takodje obozavale da grickaju sobne biljke. I nista ih nije moglo spreciti u tome. Svasta sam probala, nista
I onda sam se setila da mace JAKO ne vole vodu, obicnu, hladnu, iz prskalice za biljke
Neko vreme sam provela na strazi, sa prskalicom u ruci, vrebajuci koja ce prici biljci, a ako se neka to usudi sledilo je intezivno prskanje vodom iz prskalice.... Mace su uzasnuto bezale, a posle nekog vremena ovakvog "treninga" shvatile su jednostavnu lekciju: " ne diraj ono zeleno cudo, kad se naljuti jako prska vodom".
I tako sad imam lepo sobno bilje, bendzamina i drvo zivota, imam ginka i jos ponesto i sve je celih listova
I da ne zaboravim, stara dobra prskalica je uvek na strazi, tik uz biljke.
a ako na sve dodas i to da maca bude u bolovima i ne daj Boze da slomi neku kost.... :S ajoooj!Prelistaj malo po ovom podforumu, često se spominje da mace padaju kroz prozor ili sa terase. Ponekad dobro prođu, ali ima i mnooogo povreda i preloma, pa posle muke i za mace i za vlasnike.
Stvarno, iako je poveći izdatak obezbediti terasu, ako se maci nešto desi sleduje stalni odlazak kod veta (trošak samo takav!) plus konstantna kućna nega, pa nerviranje i stres...
I kad sve sabereš - jeftinije je platiti ogradu.
Najbolje što sa mačkom možeš da postigneš je uspešna komunikacija u oba smera.
To znači da ti razumeš informaciju koju ti mačk prenosi: "Gladan sam.", "Ide mi se u WC", "Češkaj.", "Češkaj, ovde", "Češkaj, ROBE!!! Inače...", "Boli me stomak.", "Boli me", "Plašim se.", itd.