pomoc oko kupovine graficke

Wizzzz

Aktivan član
Poruka
1.057
Pozz svima!!! Imam komp sa 3 giga rama, 2.4 ghz procesora i 256 mb graficke nvidia geforce 8500 gt.... Zeleo bih da kupim novu graficku po mogucnosti nvidia sa cenom oko 100 e.... Maticna mi je gigabyte p31-DS3L .... Molim za pomoc ......

Najbitnije nam nisi rekao:)

Moze svaka PCI-e, ali...

Ok, imas dovoljno RAM-a, nego moras da nam kazes koji tacno proc imas? Jer ako je to neki single core, onda gledaj prvo njega da promenis. Skini program Cpu-z i baci slike ovde. I sto je jos bitno, kako bi smo ti preporicli nesto, moras da nam kazes koje napajanje imas, ukoliko je neki kinez od 400w, zaboravi na upgrade pre nego i njega zamenis sa nekim kasvetnim. Javi, pa da vidimo sta ti je ciniti.

Poslednja izmena:
Ok, proc bi mogao da bude bolji, ali i on se moze jos malo klokniti:) Moras da zaviris u kuciste i da nam kazes tacnu oznaku napajanja, jer ti je ono uslov kada se uzima nova g. kartica. Ne trosi svaka isto. Recimo, neki max(bar klokovan na 2.4Ghz) koji bi taj proc izvukao iz karte je Ati 5750 - 5770, pod uslovom da imas neko firmirano napajanje od 400W+ recimo chieftec ili 500W+ nekog kineza. Mogao bi skoro svaku igricu da igras na pristojnim rezolicijama...Ako ti je napajanje neki krs, onda uzmes lepo LC Power LC500H-12 za nekih 3000din i ostatak nadjemo nesto slabiju grafiku, recimo ati 4850-4870, 260GTX...i da ti ostane za sladoled:)

Zaboravih da te pitam, koji monitor imas?

Poslednja izmena:
Ne postoji program, moras da skines levu stranicu i bacis oko(gledajuci spreda) evo slika:
insidepc.jpg

Poslednja izmena:
i meni treba pomoc oko graficke trebaju mi dve

ovaj prvi : Intel core 2 quad cpu q6600 @ 2.40 ghz 2,40 ghz
ram 2047 gb (1gb 2rx8 pc2 5300u 555 12 e3)
a onaj djavo je model no: FSP400-60HLN
a graficka je GeForce 8600gs 512 ali pukli oni djavoli na 4 mesta

a drugi : Inteel core 2 cpu 6400 @ 2.13 ghz 2,13ghz
ram 2,00 gb (1gb 2rx8 pc2 4200u 444 12 e3)
model no: FSP350-60MDN Rev.A
i ventilator zuji

Nasao sam pise : cooler master rs-430-pcap

Relativno slabašno napajanje (oko 280W na +12V grani), ali će moći da gura neku ATI 5770 ili 6770 (6770 je ista kao i 5770, samo novija serija), uzmi model koji nađeš jeftinije.

i meni treba pomoc oko graficke trebaju mi dve

a onaj djavo je model no: FSP400-60HLN ji

i kod tebe sličan slučaj, maksimalno ATI 5770 ili 6770 na to napajanje

model no: FSP350-60MDN Rev.A

Na to napajanje maksimalno ATI 5670 ili 6670, mada ti je bolja opcija da ideš na zamenu napajanja.

Evo ti recimo jedno pristojno za 2700 din:

http://www.gigatronshop.com/napajanja/chieftec_gpa-400s_400w_iarena_series_bulk-10452

@wlada96, kao sto ti je receno, kolicina V.Ram-a nije merilo brzine GPU-a, vec takt na kojoj radi. U tvom slucaju apsolutno nema svrhe kupovati kartu sa 1Gb V. RAm-a, jer ti monitor nema 3900*4000 rezoluciju, vec je njegov max 1440*900, tako da 512vRAM-a je vise nego dovoljno da sve danasnje igrice bez problema rade na tom monitoru, odnosno rezoliciji. Napajanje ti je vise-manje ok. Tako da uzmes ATI 5770 512Mb i uzivas. Za to da si napomenuo da bi isao na nVidia-u, apsolitno nema nikakve logike, jer se ovde gledaju performanse karte, a ne ko je proizvodjac. Ne radi se o paru patikama...to je parce hardwera, za ime Bozije:) Kad ga tutnes u kuciste, vrag ce i da vidi kako izgleda, a i nije ni bitno.

@Milanche, reci nam sa kojim max budzetim raspolazes, pa cemo da pokusamo da izrckamo najbolje za ta dva compica.

@wlada96, kao sto ti je receno, kolicina V.Ram-a nije merilo brzine GPU-a, vec takt na kojoj radi. U tvom slucaju apsolutno nema svrhe kupovati kartu sa 1Gb V. RAm-a, jer ti monitor nema 3900*4000 rezoluciju, vec je njegov max 1440*900, tako da 512vRAM-a je vise nego dovoljno da sve danasnje igrice bez problema rade na tom monitoru, odnosno rezoliciji. Napajanje ti je vise-manje ok. Tako da uzmes ATI 5770 512Mb i uzivas. Za to da si napomenuo da bi isao na nVidia-u, apsolitno nema nikakve logike, jer se ovde gledaju performanse karte, a ne ko je proizvodjac. Ne radi se o paru patikama...to je parce hardwera, za ime Bozije:) Kad ga tutnes u kuciste, vrag ce i da vidi kako izgleda, a i nije ni bitno.

@Milanche, reci nam sa kojim max budzetim raspolazes, pa cemo da pokusamo da izrckamo najbolje za ta dva compica.

za onaj prvi nebi dao vise od 100 evra a za drugi mi treba neka do 50max.

Pa u biti su ok osim tog Gf-orceta., Za comp No1 evo jos nekih, neces pogresiti da uzmes bilo koju: Radeon HD 6750 1GB, Radeon HD 5770 1GB, Radeon HD 5750 1GB...Ubaci jos 2Gb rama, uzmi ovo napajanje: LC Power
LC600H-12 600W oko 30e je, i instaliraj 64bit-ni OS po zelji.

Za drugi, nadji polovnu 4850 i neki LC power od 400-500W i bice sasvim ok.

Poslednja izmena:
a sos je besplatan u stvari :roll:

Naravno, mislio sam na neki Open Source, ubntu, kubuntu, znjubuntu...Salu na stranu, sa Open Source-ncetom se bas i nece naigrati, a verovatno je racunaljku namenio za to, posto trazi upgrade g. kartice, jelte:)

Moze, kada sklopi taj 2. comp, da ga proda i kupi lepo Win7 sa sve kesicom i knjizicom za uputstvo za instalaciju, nazalost ne vidim drugu opciju.:(

@Milanche: Nema na cemu! Ne, ne moze ni pod razno, jer se fizicki ta dva modula razlikuju. Ako ti je ostao jos jedan slobodan Dimm slot, dokupi 1*2Gb DDR2 modul i resio si stvar. 4gb, je sasvim dovoljno za rad i za igrice.

Poslednja izmena:
valjaju li ove za onaj prvi?

Ček, ti si u Beču? E, pa to prilično menja stvar što ste tiče nabavke hardvera, puno bolji izbor (i povoljnije cene) u odnosu na domaće tržište. Evo ti modela HD 6670 u Austriji, pa izaberi neku prodavnicu koja ti se sviđa (naruči pouzećem, ili izaberi neku prodavnicu u tvom gradu):

HD 6670 (link)

Za malo više love (bolja grafička):

HD 6750 (link)

I za još malo više :mrgreen:

HD 6770

a za drugi mi treba neka do 50max.

Recimo ova grafička:

Sapphire Radeon HD 5570 (link)

Poslednja izmena:
Pozz... Planiram da kupim graficku i ne mogu da odlucim izmedju ove dve - ASUS Radeon RX 480 8GB GDDR5 256bit - STRIX-RX480-O8G-GAMING i MSI nVidia GeForce GTX 1060 GAMING X 3GB GDDR5 192bit - GTX 1060 GAMING X 3G uvek sam bio za nVidia a za 6gb verziju nebi da doplacujem 50eu do sad nisam imao Radeon kartice nikad a i procesor mi je fx 8320 3.5 pa ne znam dali se isplati uzimati preko gore navedene kartice

Back