Pomoc oko izbora novog monitora

• Začetnik teme Začetnik teme asuss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vidim da na nekim monitorima ima HDMi a na nekim nema.Za sta konkretno sluzi sve HDMI da bi znao koji monitor da odaberem?

HDMI је дигитални сигнал високог квалитета. А DVI је нешто слабији а и он је прелаз са аналогног на дигитални, односно DVI-A је аналогни сигнал DVI-D je дигитални.
Новији уређаји обично имају оба прикључка

- - - - - - - - - -

4К квалитет колико знам не може преко DVI а мислим да ни тон не може (мада нисам сигуран)

HDMI је дигитални сигнал високог квалитета. А DVI је нешто слабији а и он је прелаз са аналогног на дигитални, односно DVI-A је аналогни сигнал DVI-D je дигитални.
Новији уређаји обично имају оба прикључка

- - - - - - - - - -

4К квалитет колико знам не може преко DVI а мислим да ни тон не може (мада нисам сигуран)

ne moze ni preko hdmi, mislim da nema razlike samo hdmi ima podrsku za zvuk

ne moze ni preko hdmi, mislim da nema razlike samo hdmi ima podrsku za zvuk

Да, али не постоји само по једна верзија HDMI и DVI. HDMI 2.0 иде на резолуцији 4096×2160/ 60 фрејмова.
Али то је већ нешто што мора да има монитор ако подржава такву резолуцију... у суштини за мање резолуције нема разлике осим у тону који подржава
HDMI.

Да, али не постоји само по једна верзија HDMI и DVI. HDMI 2.0 иде на резолуцији 4096×2160/ 60 фрејмова.
Али то је већ нешто што мора да има монитор ако подржава такву резолуцију... у суштини за мање резолуције нема разлике осим у тону који подржава
HDMI.

ide malo sutra, samo najnovije kartice podrzavaju hdmi 2.0

ide malo sutra, samo najnovije kartice podrzavaju hdmi 2.0

Како мислиш иде мало сутра? Па 4К постоји већ пар година, како мислиш да спојиш монитор/ТВ? Није овде реч само о графичким картицама, већ мултимедији.

- - - - - - - - - -

и HDMI 1.4 подржава 4К

Back