Pomoc nova sam u ovome...

Lassie, постоје у оквиру овог форума две теме, "Књига о мачкама" и "Порука правим мачкарима", погледај их и наћи ћеш линкове на корисну књигу о мачкама. У њој ћеш да нађеш све што треба да знаш о исхрани мачића, њиховом развоју, као и све остало што је битно.

Skinula sam tu knjigu, hvala coveku, al ja jednostavno ne mogu da drzim oco otvorene da je procitam. pisem zmureci

Znas gde je ona odabrala da ih nosi? Meni u krevet. Ne mogu zaista. Nek ih stavi gde hoce, ali ne meni na glavu (bukvalno sam se probudila jutros tako)

Па то је баш слатко!

Схватам шта је проблем, мали су и крхки, боље је да нису у твом кревету бар док спаваш. Видим да си их преселила на терасу. Ноћи су још увек доста хладне, а њима је потребно да буду у топлом ових првих дана. Ушушкај их што боље можеш.

Terasa je zastakljena, mozda je 2 % toplije nego kod mene u sobi. Stavila sam ih u cebe pa u pamuk.Hranim majku redovnije nego samu sebe Radim mnogo i ovo mi zaista pada tesko, sve sto zelim je da nocu spavam, a ona mi ih dovul;ja u krevet u 5 ujutru. Pojma nemam sta cu nocas ako zamisli da o5 isto uradi

Ej drustvo izvinite sto se nisam ranije javila,,,evo prosla je nedelja od okota tacnije nedelja i jedan dan ,,,8 dana :) onog dana kada je omacila tri macica poslala sam vam poruku i otisla da vidim macice i mamicu i bilo ih je tri onda sam u noc otisla da joj stavim da jede i pije i bilo ih je cetiri :) eto to se desilo maca je dobro i macici takodje nisam ih dirala pa ne znam jel neko progledalo sutra cu definitivno da pogleam jer ne mogu da se suzdrzim da ih ne diram :)

Svašta, ako te maca poznaje nema nikakvog razloga da ne diraš mačiće. Ta mačka bi morala da bude zaista potpuno divlja pa da odbaci mačiće zbog našeg mirisa. Uostalom, oni i treba da se naviknu na ljude i socijalizuju. Pretpostavljam da ćeš ih udomiti pa čim malo poodrastu za igranje treba da upoznaju što više ljudi i da budu druželjubivi a ne mali divljaci.
Znam da mačići čim se rode sikću na svaku ruku koju osete, ali za 3-4 dana prepoznaju miris i više se ne plaše.
Kumina maca je rodila pre par dana, mi smo rezervisali 2 mačeta i odmah istog dana smo otišli da ih vidimo (i odneli babinje), sve smo ih pregledali da vidimo šta su, malo izmazili i njih i mamu... i nije bio nikakav problem.
Slobodnoi ti svoje mazi, pričaj im, sigurno se već pomalo i igraju (počinju da grickaju jedno drugo) pa i ti ubaci u društvo svoj prst, neka znaju da si i ti u njihovom čoporu.

Back