Pomoc. Institut Torlak - Beograd !!!

domacin_uzice

Domaćin
Poruka
3.643
> Dakle o cemu se radi. U Martu ove godine tacnije 19.03.2007. godine primljen sam na lecenje u opstu bolnicu u Uzicu zbog bolova u grudnom kosu sa leve strane. Odmah po prijemu na decije odeljenje tacnije 21. Marta poslata je krv na institut torlak da se uradi test na "Koksaki" virus. Po recima sto pedijatara, sto kardiologa, grudnih i ostalih doktora sve je po njima ukazivalo na ovaj virus.

> Na moje pitanje koje sam postavio doktorci koja me je lecila, a ujedno je i nacelnik odeljenja "Kada ce ti rezultati biti gotovi, odnosno za koliko dana da ocekujemo rezultat" odgovor je bio kroz 20 - tak dana.

> I dobro lecio sam se na odeljenju, ustanovili su da imam izliv u levom pleudalnom delu kako t vec iide. Nego ono sto hocu da vam kazem jeste da sam ja otpusten sa odeljenja 03.04.2007. godine, sto znaci da sam lezao 14 dana.

> Do dana danas rezultat sa instituta Torlak nije stigao sta se desava, da li mozda nekoga ima na internetu, odnosno na ovom forumu koji je mozda upucen na torlak ili cak radi da mi moze nesto reci vise, ili cak na neka vrata da me uputi....

I da zavrsna dijagnostika koju su postavili je:

140.0 MYOCARDITIS IN OBS
M75.0 MYALGIA THORACIS
J18.O ST POST PLEUROPNEUMONIUM L.DEX, PLERODINIE.

:confused: :confused: :confused: :confused:

Dakle ovako:

> IZVOD IZ STATUSA NA PRIJEMU:

Decak od 17god. i 9 meseci, TM: 80kg, TV: 190cm, svesta, orjentisan, pokretan, afebrilan, urednih vitalnih funkcija, sa bolnim izrazom lica savijen u levo. Periferni pulsevi palpabilni. Normalno
razvijen i uhranjen, normalno prebojene koze, ocuvanog turgora i elasticnosti, bez patoloskih eflorescenci. Glava pravilne konfiguracije, bulbusi pravilno postavljeni, pokretni, zenice kruzne, reaktivne, sklere sedefaste, konjunktive dobro pokrvljene. Nos pravilan, prohodan. Zdrelo lako hiperemicno. Vrat cilindrican, pokretan, bez periferne limfadenopatije. Auskultatorno nad plucima cujan normalni disajnu zvuk. Na srcu ritam pravilan, tonovi jasni, sumova nema TA 140/70mmHg. Abdomen mek, palpatorno bolno neosetljiv. Jetra i slezina se ne palpiraju. Bubrezne loze neosetljive na bimanuelnu palpaciju. Ostali elementi klinickog statusa po sistemima uredni

> UCINJENA ISPITIVANJA:

Verte!

E sad ima i RTG PULMO, FUNKICAJA PLUCA, EKG, EHOKARDIOGRAFIJA, EHOTOMOGRAFIJA i na kraju zakljucak da li to da napisem...

Naravno. Ali sve sto si do sad napisao ne ukazuje na koksaki akutnu infekciju. Dijagnoze su: sumnja na miokarditis (ali i ne mora biti), stanje posle upale pluca, i upala interrebarnog misica koja je i davala tako intenzivan bol sa leve strane (koksaki ne boli, mada perikardisti - upala srcane kese, eventualno moze da da bol). rezultati sa Torlaka se nekad cekaju i do 3 meseca zavisno od guzve, kako ti je u medjuvremenu?

Pa dobro napisacu na privatnu poruku vama ovo ostalo da nepisem ovde, nebih. Imam neke bolove koji se opet javljaju ali hvalla bogu slabiji su. Upravo sam dosao iz bolnice gde sam ponovo jutros bio na kontroli i svi rezultati su dobri. Moram navesti to da me pomal oboli glava, ali ne stalno. Moglo bi se reci da mi je bolje, mada otkud znam pomalo sam se i uplasio .... za torlak nisam znao... da mora toliko da se ceka

Back