POMOC , Hocu da dizajniram sajt kao ovaj

^^
hahahahahahahaha! :):super::ok::hahaha::hahaha:

Ajd' da mu odgovorimo na pitanje, nije u redu... :)

Dakle, druze, da bi mogao da napravis bilo kakav sajt a da nije najprostije resenje: HELLO WORLD na belog pozadini, moras dosta da ucis, da se trudis, da citas, da pokusavas i gresis pa iz tih gresaka da shvatis zasto nesto nece da radi i zbog cega radi na nacin na koji radi. Pored html-a postoji jos brdo stvari da proucis - css, photoshop, java... da znas zbog cega tamo neki slideshow radi kako radi i da znas kako podmeni izlazi kada predjes misem preko teksta. Kada sve to savladas, bas bas bas BAS odlicno, onda neces zeleti da napravis sajt kao sto je onaj iznad jer ces, siguran sam, nakon tih 10ak godina ucenja i truda, imati dovoljno znanja, zivaca, energije i kreativnosti da napravis neki sajt koji je bar 3x lepsi od ovog sto si okacio.

Pozz,
-m

Poslednja izmena:
Pa poceo sam malo oko html , dizajniranju sajtova itd , meni ne treba nista vise , samo bih hteo da mi sajt potpuno isto izgleda kao ovaj , da template bude isti , a da bude na nasem jeziku , a sto me ismevate , imam samo 12 godina *** , nmg da znam sve ovog sveta :P !!!

Caos.

Ni meni ne treba vise - hocu moj Fiat Stilo da izgleda kao Ferari, medjutim ***. :)
Autor sajta je verovatno sve sam peske kodirao, mozda nije templejt, sta ces onda? :)

Niko te ne ismeva, samo ti ukazujemo da veb dizajn nije nesto sto mozes preko noci da naucis i odmah da pravis sajtove koji izgledaju 'samo kao onaj'. Sto se tice godina koliko imas, lepo je to sto se interesujes za veb dizajn, ali bih ti preporucio da se drzis prirode i drustva bar jos koju godinu, dok ne porastes jos malo. Sve u svoje vreme mali.

Pozz,
-m

@Bokilijus

Skini neki besplatan template, i prilagodi ga svojim potrebama. Ovde, recimo, imaš solidne template: freecsstemplates.org .
Otvori ih preko notepad++ ili sličnog editora, i izmeni HTML kod, onako kako želiš.

Web razvoj zahteva dosta učenja. Prvi korak je HTML + CSS, zatim Java Script i slične tehnologije (Ajax, Jqueri) kao i server-side programiranje: PHP, ASP...Zatim, važno je poznavanje i baze podataka (MySql). Da bi sve to bilo lepo za oko, potrebno je poznavati i Photoshop.

Ni to što pominješ nije jednostavno.
Predlažem da počneš od ove HTML škole:
http://w3schools.com/html/

Mnogo vremena i mnogo truda samo za HTML i CSS. Samo sa htmlom i cssom sam uspeo da odradim 4 sajta. Nikad nisam radio preko Dreamweavera jel ustvari tako ne vezbas nista, da bih zapamtio kako sve ide css i html, moras da kucas i da kucas, i tako satima, danima.. Neverovatne muke oko pozicioniranja, video klipova, i mnostvo drugih stvari. Ali ustvari kad covek vidi da HTML i CSS nije nista da trebas da znas Photoshop da bacis neki efekat, da ubacis koju skriptu, treba ti JS, onda sve i svasta jednostavno odusto sam, sada kad vidim da neko otvara temu i da oce nesto da radi jednostavno ne znam kao da me privlaci.. Ali nemoguce je treba ti jednostavno mnogo vremena da bi usavrsio CSS, (da bi ga usavrsio ono do daske, dok se ne use

Poslednja izmena:
Okej slušaj klinac, ne možeš da napraviš sajt u HTML koji će da izgleda perfektno a da pritom to naučiš za 5 minuta.

Prvo ideš od 0, što znači prvo moraš da znaš neke najosnovnije tagove, preporučujem ti toplo W3Schools ili da gledaš tutorial-e sa Youtube-a.
Iskreno da napraviš neki pristojan sajt trebaće ti najmanje 6 meseci silnog učenja, pa ako misliš da to ne možeš, odma odustani ja ti to preporučujem iz svega srca.
Šta misliš da sam ja kada sam seo za kompjuter odma za 10 minuta naučio kako da odem na internet i da igram igrice i da krekujem i da dizajniram i da programiram?

Druže život je težak ako odustaneš na ovome što se uči kratko (Ma nije ni 6 meseci ali i to je kratko) onda ne znam na čemu ćeš još odustati, misliš da je neko iskodirao ovaj forum za 2 dana, misliš da je neko napravio igricu za 5 minuta, alo dečko ljudi prave igrice po 2 godine. :)

Back