POMOC DOBRI LJUDI,ZEZA GRAFICKA!!!

Kao prvo mislim da AGP port treba da ostane na 8x i da ne treba da ga postavljas na 4x zbog integrisane graficke,posto bi ona,koliko ja znam,trebala da bude iskljucena u BIOS-u.
Kratko sam googlovao pa sam video da problem moze vezan za podesavanja izmedju graficke i monitora.Pogledaj ovde(iako je ovde problem u vezi sa linux-om)! http://www.elitesecurity.org/tema/146094
Nadam se daces uspeti da resis problem.
Pozdrav!

U pravu ste ljudi da se u nasoj drzavi desava sve i svasta,ali mislim da je za odgovore tog tipa mesto u temi "POLITIKA",a ovde pomozite coveku sa mogucim odgovorima.Lako je svima nama komentarisati odgovore,ali hajde kad smo svi tako pametni da damo pravi odgovor.
Nisam imao nameru da povredim bilo ciju sujetu tako da se unapred izvinjavam ako se neko nasao pogodjen!

Pozdrav svima!

I ja sam imao slicni problem,ista kartica, isti(VIA KT400)cipset. U servisu sam dobio drugu karticu,samo u Power Color-ovoj izvedbi,i ta je zezala.
Cackao sam u bios,dao mu default parametre,pa zatim:AGP apperture size podesio na 128mb,i iskljucio AGP fast write,AGP speed ostavio na 8x.(sve ovo sam procitao u jednom casopisu) i stim stabilizovao sam racunar.
poz!

Novo pitanje.Sada sam (uz vasu pomoc shvatio da uz problemi nisu samo vezani za graficku vec i za refresh rate ekrana,zato hvala).Popodne cu da isprobam kombunacije da podesim pravu frekvenciju itd.,ali sada me zanima sledeca stvar.
Dva moja drugara su kupila komp,i imaju na njemu graficku Asus 9250.Imali su isti problem kao i ja,to jest izbacivanje igara posle kraceg igranja.Pomislili su (kao i ja sto sam mislio) da je problem u hladjenju graficke,odneli su je u servis i oni im rekose isto sto i meni :Graficka ima pasivno hladjenje i ne bi to trebalo da bude problem.Ali onda su na nagovor jednog ortaka skinuli poklopac kucista i obicnim,kucnim ventilatorom hladili graficku tokom igranja.Kako oni kazu,da im graficka od tada sljaka savrseno,i reseni su d a postave kulere na plocu kako bi pojacali hladjenje graficke.
Pitanje: Da li je ovo preporucivo (mislim na postavljanje dodatnih ventilatora na graficku),i da li to moze da resi moj problem, posto 99% smatram da je i kod mene problem sa hldjenjem,posto je moja graficka posle igranja bila vrela (ispitivano dodirom ruke) kao asfalt u najtopliji dan u godini.
Molim za vase misljenje.Pozz.

probaj prvo ovo,sto sam ti ja rekao.Hladnjak ti kosta oko 4-5 stotina dinara,ali montiranje prepusti servisu,da ne pokvaris nesto. Kod mene i jedna i druga je imala kuler,i zezala je,dok nisam podesio bios. Stavke u ces naci pod Advanced chipset features.
Puno srece!

Tvoji ortaci su dobri, oni su stavljali kucni ventilator.
Ja znam jednog koji je stavljao ventilator od TA peci da hladi unutrasnjost kucista.

Sto se hladjenja tice, nije najbitnije samo nagurati ventilatore, vec ih treba i lepo rasporediti tako da ne stvaras neki vazdusni dzep ili nesto slicno, vec da imas normalan protok vazduha kroz kuciste.

"ja sam imao slicni problem,ista kartica, isti(VIA KT400)cipset. U servisu sam dobio drugu karticu,samo u Power Color-ovoj izvedbi,i ta je zezala.
Cackao sam u bios,dao mu default parametre,pa zatim:AGP apperture size podesio na 128mb,i iskljucio AGP fast write,AGP speed ostavio na 8x.(sve ovo sam procitao u jednom casopisu) i stim stabilizovao sam racunar."

Probao sam sve to.Kod mene su ovi patrametri vec bili podeseni tako,pa predpostavljam da je problem u hladjenju,ali moze biti i drajver posto mi sinoc izbaci poruku da je resetovao komp zbog zastarelog display drivera.Preporucite koji da downloadujem,posto vec imam najnoviji auto katalist.

Back