Помиловање за двоструко убиство ???

Zarko dobija drzavljanstvo Republike Srbije

06.02.2009u 12:19 h
Glumac Žarko Laušević (49), optužen za dvostruko ubistvo u Crnoj Gori, uskoro bi trebalo da se vrati u Srbiju.
Kako "Alo" saznaje, Lauševiću, kojeg u Podgorici čeka dosluženje zatvorske kazne od još osam godina za dvostruko ubistvo, ovih dana su upućeni službenom poštom u Njujork papiri kojima dobija državljanstvo Republike Srbije.

Prema informacijama beogradskog lista, crnogorska vlast razmatra mogućnost i da povuče poternicu za njim.

"Papiri su mu spremljeni i čekaju ga u našem konzulatu u Njujorku. Time će mu biti otvorena vrata za povratak u Srbiju, ali da li će se odlučiti da živi ovde na duže ili planira da mu Njujork bude dom, to je na njemu, važno je da sada ponovo ima uredne papire", kaže neimenovani izvor...

http://www.cafe.ba/zvijezde/14318_Zarko-Lausevic-se-vraca-u-Srbiju.html

Biljo mani propagandu i pročitaj malo šta je sve napisano ovde o procesu

Kakva propaganda:eek:
Ljudi masovno potpisuju, a citala sam ne malo nego malo vise, ne ovde, naravno.
Citala sam sta kazu pravni eksperti za cudnu pojavu da za jedno delo nekome bude sudjeno tri puta, a da je prethodno odsluzio onoliko kolko je presudjeno, onda covek osolobodjen, a sad se trazi novo sudjenje.

Ili potpisi ili nemoj, to je sva poenta.

Srbija možda neće tražiti izručenje Lauševića

Beograd

- Neizvesno je da li će Srbija tražiti izručenje Žarka Lauševića u slučaju da ga ne proteraju iz Sjedinjenih Američkih Država zbog nemanja boravišne dozvole - kaže za politicke diskusije SC državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

- Ukoliko sud u SAD odluči da Lauševiću dozvoli boravak u toj zemlji, nadležni organi će tek tada razmatrati da li da podnesu zahtev za njegovo izručenje. Moramo da uzmemo u obzir činjenicu da postupak izručenja iz SAD traje najmanje tri, četiri godine. Osim toga, moramo da vodimo računa o njegovoj bezbednosti jer je pitanje da li će on biti siguran u Srbiji"
--------------
Lausevic je ozenjen Amerikankom i s njom ima kcerku...

Izgleda da su neki u svojim diskusijama zaboravili jednu bitnu stvar...
...svejedno da li su za pomilovanje Žarka Lauševića ili nisu.
A to je da bi on trebao da bude ravnopravan sa svim ostalim građanima, a ne da mu se zbog nečijih simpatija ili antipatija odnosno zbog slave nešto (što se drugima ne bi oprostilo) oprašta ili zbog istih razloga da mu se nepravedno sudi ili (ako je to tačno) da dobije strožiju kaznu nego što bi je dobio da je neko nepoznat...

A koliko sam video, ovde se u ovim diskusijama sve svodi na to da li je on nekome simpatičan ili ne?!

Izgleda da su neki u svojim diskusijama zaboravili jednu bitnu stvar...
...svejedno da li su za pomilovanje Žarka Lauševića ili nisu.
A to je da bi on trebao da bude ravnopravan sa svim ostalim građanima, a ne da mu se zbog nečijih simpatija ili antipatija odnosno zbog slave nešto (što se drugima ne bi oprostilo) oprašta ili zbog istih razloga da mu se nepravedno sudi ili (ako je to tačno) da dobije strožiju kaznu nego što bi je dobio da je neko nepoznat...

A koliko sam video, ovde se u ovim diskusijama sve svodi na to da li je on nekome simpatičan ili ne?!

Ja sam se trudila da postiram mnogo vise CINJENICA, ispovest samog Lausevica (sto je manje bitno), SUDIJU koja je konstotovala da je Lausevic bio oboren i da je imao pravo na samoodbranu, zatim da je odsluzioo kaznu u trajanju od 4. godine i 7. meseci, a onda pusten na slobodu! Sad bi da mu se ponovo sudi, za isto delo za koje je robijao:eek:

Ja ne znam ni africka plemena koja tako nesto praktikuju, dakle, da si ti bio na njegom mestu, da si bio napadnut zajedno sa bratom, da li bi se branio, ili bi pustio da ubiju i tebe i brata ti?!

Ja sam potpisala, ko nece- nije obavezno.

Klekni-i-poljubi-skute.jpg

1227349218_18887802qu8.jpg

Ja sam se trudila da postiram mnogo vise CINJENICA, ispovest samog Lausevica (sto je manje bitno), SUDIJU koja je konstotovala da je Lausevic bio oboren i da je imao pravo na samoodbranu, zatim da je odsluzioo kaznu u trajanju od 4. godine i 7. meseci, a onda pusten na slobodu! Sad bi da mu se ponovo sudi, za isto delo za koje je robijao:eek:

Ja ne znam ni africka plemena koja tako nesto praktikuju, dakle, da si ti bio na njegom mestu, da si bio napadnut zajedno sa bratom, da li bi se branio, ili bi pustio da ubiju i tebe i brata ti?!

Ja sam potpisala, ko nece- nije obavezno.

Па има и једна спорна ствар...
По нашем (тада и црногорском) законодавству, не можеш ако те неко нападне песницом да пуцаш у њега у "самоодбрани"...
Мислим, када би тако било, а он је изгледа једини био наоружан, онда би ако те неко опсује, могао без последица да га удариш, а ако некога удариш, тај неко може на тебе нпр. да пуца, а ако неко на тебе запуца, па не знам... узвратиш му ракетом или тенком...

Не кажем ја ништа нити се сврставам, само се питам да ли би се дигла оволика галама да је био обичан сељак из неког села у Шумадији за кога нико није чуо???

Predpostavljam da ces ti sad reci da ne treba mesati babe i zabe,ali sustinski posmatrano ,svodi se na isto.Da li ovo znaci i da su Srbi u Hrvatskoj mirno sedeli i cutali,bespogovorno prihvatajuci sve sto se nametalo ,a stara drzava s jos nije raspala i vazili njeni zakoni,bar formalno,dakle da su mirno sedeli i cutali,ne bi bili ubijani i proganjani??!! Pa obzirom da nisu mirno sedeli,to sto im se desilo je normalno,jer ljudi su hteli sopstvenu drzavu,i ko su oni da ih u tome sprecavaju?!Ovoliko uz citat.

Citajuci predhodne stranice,ne mogu da se nacudim koliko je onih koji opravdavaju cin ubistva ,samo zbog toga sto je u pitanju olos.Ljudi,da li se neko pita ne lici li to malo na neke ideologije koje su unistavale Jevreje jer su *svetske krvopije*........a sve uz pozivanje na Boga i njegovu nameru i promisao!!?......Bog nas dovodi u iskusenja,a na nama je da ih u duhu Bozijih zapovesti savladamo .....a jedna od njih je koliko se secam i ne ubi !!
Nazalost,kod nas je nasilje kao model ponasanja odavno vec pustilo korene,tako da ce sve vise biti onih koji ce uzimanje pravde u svoje ruke opravdavati i podrzavati,pa cemo tako verovatno poceti da licimo na divlji zapad.....bez serifa,a ne na normalnu i uredjenu drzavu u kojoj se zna neki red i svak radi svoj posao bez obzira ko je i na kom mestu pozicioniran.

Čak i kada je u pitanju samoodbrana, za ubistvo nema opravdanja. Postoje, recimo, ponekad, samo olakšavajuće okolnosti.

Međutim, ostaje da su u ovom komentaru zaista pomešane babe i žabe. Nikakve veze nemaju Srbi iz Hrvatske sa dvojicom drrr....dr....adžija. Koji su, nažalost, mrtvi.

Sa svim ostalim se sasvim slažem.... međutim, ponavljam, nekim ljudima treba oprostiti, verovatno samo zato što oni sami neće oprostiti sebi.
Ostalima - nikad.

Како су поједини мушкарци љубоморни на Жарка, чудо једно.
Не морате да потписујете, жене ће потписати и готова ствар.

Na Žarka Lauševića, u ovom slučaju mogu da budu ljubomorne samo - budale.
Nositi srmrt dvoje ljudi na duši....

Takođe, samo budala može da potpiše peticiju zato što je Žarko Laušević, je li... dabome., nekad davno bio -- šmeker.

Ovo pitanje, ipak, nema baš nikakve veze muško-ženskim ljubomorama i prepucavanjima. Smatram, da ako ga Ameri ikad isporuče, država Srbija treba da ga pošalje na dosluženje kazne, a onda, da on posle nekog vremena traži i od predsednika države dobije...... pomilovanje.
Sam sebe - nikada neće pomilovati.

I još jednom - puno su gori oni koji se nikada ne zapitaju, koje nikada ne zaboli.... a najgori su oni, koji su, i pored počinjenih zločina, bez savesti, skrupula i milosti - još i slobodni.

Колико сам разумела само овај део се односио на мој пост, а остало је било упућено свима који бране Жарка.

Е па овако, ово поређење стварно јесу бабе и жабе, јер Срби у Хрватској су имали своју државу, па су насилно, преко ноћи избрисани из хрватског устава, а до тада су и Срби и Хрвати у Хрватској били конститутивни народи, народи домаћини. Прикладније би било поређење, да рецимо тебе неко мимо твоје воље, насилно избаци из власништва стана који делиш са неким и ти тиме постанеш бескућник. Шта би учинила у тој ситуацији?

Затим у Хрватској се десио масован илегалан увоз оружја, афера Шпегељ, а још увек је постојала Југославија! Чему, односно коме је било намењено оружје, када је постојала легална војска тада постојеће државе - ЈНА?

Pojasnjenja radi - ono sto je napisano mimo komentara na citat,nije upuceno onima koji brane Zarka zbog Zarka,vec onima koji zagovaraju pravo uzimanja pravde u svoje ruke,ili minimiziraju odgovornost za ubistvo zbog toga sto se radi o dvojici koji se svrstavaju u najnizi ljudski olos.Sto se tice baba i zaba ,moglo bi se reci da su pomesane posmatrano povrsinski,ali sustinski ,ako se uzme u obzir nacin resavanja problema,onda niti nema neke velike razlike.Jer i u tom slucaju su Hrvati bili nadmocniji i primenili silu da rese pitanje nepocudnih gradjana druge nacionalnosti,kao sto je i Zarko bio jaci samom cinjenicom da je imao oruzje.
Sto se tice prikladnijeg poredjena,da mene neko izbaci iz stana i da postanem beskucnik :think:...shvati me kako hoces,ja sam i sada pored prava vlasnistva nad polovinom porodicne kuce - beskucnik,jer imam kucu u vlasnistvu,ali ne i u drzavini.Da bih ostvarila ovo drugo pravo morala bih izmedju ostalog izbaciti na ulicu i rodjenog oca,(komplikovana prica za detaljnija pojasnjenja),a to mi ne pada na pamet.Ali,i da nije tako kako je,ne bih zasigurno resavala problem nasiljem.U slucaju o kojem je rec,kaze se da je njegov brat duze vremena bio maltretiran od doticne dvojice,ali se nigde ne pominje da je pokusana institucionalizacija problema.Ne razumem ljude koji misle da su iznad zakona,bilo ljudskog,bilo Bozijeg,ma ko da su.

Takođe, samo budala može da potpiše peticiju zato što je Žarko Laušević, je li... dabome., nekad davno bio -- šmeker.

Ovo pitanje, ipak, nema baš nikakve veze muško-ženskim ljubomorama i prepucavanjima. Smatram, da ako ga Ameri ikad isporuče, država Srbija treba da ga pošalje na dosluženje kazne, a onda, da on posle nekog vremena traži i od predsednika države dobije...... pomilovanje.
Sam sebe - nikada neće pomilovati.

I još jednom - puno su gori oni koji se nikada ne zapitaju, koje nikada ne zaboli.... a najgori su oni, koji su, i pored počinjenih zločina, bez savesti, skrupula i milosti - još i slobodni.

složio se

Pojasnjenja radi - ono sto je napisano mimo komentara na citat,nije upuceno onima koji brane Zarka zbog Zarka,vec onima koji zagovaraju pravo uzimanja pravde u svoje ruke,ili minimiziraju odgovornost za ubistvo zbog toga sto se radi o dvojici koji se svrstavaju u najnizi ljudski olos.Sto se tice baba i zaba ,moglo bi se reci da su pomesane posmatrano povrsinski,ali sustinski ,ako se uzme u obzir nacin resavanja problema,onda niti nema neke velike razlike.Jer i u tom slucaju su Hrvati bili nadmocniji i primenili silu da rese pitanje nepocudnih gradjana druge nacionalnosti,kao sto je i Zarko bio jaci samom cinjenicom da je imao oruzje.
Sto se tice prikladnijeg poredjena,da mene neko izbaci iz stana i da postanem beskucnik :think:...shvati me kako hoces,ja sam i sada pored prava vlasnistva nad polovinom porodicne kuce - beskucnik,jer imam kucu u vlasnistvu,ali ne i u drzavini.Da bih ostvarila ovo drugo pravo morala bih izmedju ostalog izbaciti na ulicu i rodjenog oca,(komplikovana prica za detaljnija pojasnjenja),a to mi ne pada na pamet.Ali,i da nije tako kako je,ne bih zasigurno resavala problem nasiljem.U slucaju o kojem je rec,kaze se da je njegov brat duze vremena bio maltretiran od doticne dvojice,ali se nigde ne pominje da je pokusana institucionalizacija problema.Ne razumem ljude koji misle da su iznad zakona,bilo ljudskog,bilo Bozijeg,ma ko da su.

draga Ravelin džaba je priča ,jednosmerno razmišljanje uvek vodi samo u jendom
pravcu i jednom smeru.

Овако једноставне квалификације могу да изричу само будале, које нису пратиле тему од почетка и не знају
ко је шта све рекао о датом проблему, већ реагују брзоплето, на једну пошалицу, виц, зезање.

Драга Ревелин, уколико судство, полиција, држава, буду споро, или никако обављали оно за шта су плаћени и
шта им је посао, све ће више бити случајева узимања правде у своје руке, што је наравно лоше и води у
анархију.

Уплитање у целу ову причу односа Срба и Хрвата у Хрватској, је као што сам већ рекла тотални промашај, јер
овде је реч о појединцима и појединачним обрачунима, а оно је био обрачун хрватског државног апарата са
грађанима, који су у мањини и којима су одузета права која су до тада имали (Срби су били конститутивни народ
у Хрватској, до Туђмановог устава), итд. да не ширимо дискусију у дестом правцу.

Сад имам само једно питање за тебе, да ли ти озбиљно мислиш, да је у (племенској) ЦГ, могуће
институционализовати проблем тог типа? Морам да напоменем следеће, малтретирање може да буде и
добацивање и вређање...итд. и сад ти одеш у тамо неки локални МУП у ЦГ и кажеш, знате овај ми је опсовао
мајку, вређао ми девојку, помињао ми брата, славног глумца...а полиција ће одмах да се поломи, да састави
записник и приведе барабе! :mrgreen:

Predpostavljam da ces ti sad reci da ne treba mesati babe i zabe,ali sustinski posmatrano ,svodi se na isto.Da li ovo znaci i da su Srbi u Hrvatskoj mirno sedeli i cutali,bespogovorno prihvatajuci sve sto se nametalo ,a stara drzava s jos nije raspala i vazili njeni zakoni,bar formalno,dakle da su mirno sedeli i cutali,ne bi bili ubijani i proganjani??!! Pa obzirom da nisu mirno sedeli,to sto im se desilo je normalno,jer ljudi su hteli sopstvenu drzavu,i ko su oni da ih u tome sprecavaju?!Ovoliko uz citat.

draga Ravelin džaba je priča ,jednosmerno razmišljanje uvek vodi samo u jendom
pravcu i jednom smeru.

Тако је води у ћорсокак.

Poslednja izmena:
...ako je odlezao kaznu OK...

Па у томе и јесте поента целе ове дискусије, наиме у црногорском правосуђу се не зна да ли је одслужио казну, или није одслужио, пошто је ту било више процеса, на исту тему. Једну казну је одслужио, али другу, трећу, пету,...није.

Back