REVELIN
Buduća legenda
- Poruka
- 27.795
Драга Ревелин, уколико судство, полиција, држава, буду споро, или никако обављали оно за шта су плаћени и
шта им је посао, све ће више бити случајева узимања правде у своје руке, што је наравно лоше и води у
анархију.
Уплитање у целу ову причу односа Срба и Хрвата у Хрватској, је као што сам већ рекла тотални промашај, јер
овде је реч о појединцима и појединачним обрачунима, а оно је био обрачун хрватског државног апарата са
грађанима, који су у мањини и којима су одузета права која су до тада имали (Срби су били конститутивни народ
у Хрватској, до Туђмановог устава), итд. да не ширимо дискусију у дестом правцу.
Сад имам само једно питање за тебе, да ли ти озбиљно мислиш, да је у (племенској) ЦГ, могуће
институционализовати проблем тог типа? Морам да напоменем следеће, малтретирање може да буде и
добацивање и вређање...итд. и сад ти одеш у тамо неки локални МУП у ЦГ и кажеш, знате овај ми је опсовао
мајку, вређао ми девојку, помињао ми брата, славног глумца...а полиција ће одмах да се поломи, да састави
записник и приведе барабе!![]()
Da li je Crna Gora plemenska ili nije ne znam i ne zanima me,jednostavno naseljena je gradjanima,ljudima koji sebe nazivaju civilizovanima.Pa ako je vec tako,onda neka se kao civilizovan svet i ponasaju. Sta sve moze biti maltretiranje,znam ,psiholosko je teze i traumaticnije od fizickog,ali....ALI ,to sto navodis nije nikakvo opravdanje za igranje Wyat Erp-a i Doc Holidey-a u dvoboju kod OK korala...........ne prihvatam to kao nikakvo opravdanje.
To kako policija i sud rade svoj posao je posebna prica,ali to i dalje ne znaci da smo pozvani da sudimo i presudjujemo van zakona i reda jer onda to znaci vracanje u prvobitnu zajednicu.Zao mi je ,ali je tako.
Poslednja izmena: