Помиловање за двоструко убиство ???

Драга Ревелин, уколико судство, полиција, држава, буду споро, или никако обављали оно за шта су плаћени и
шта им је посао, све ће више бити случајева узимања правде у своје руке, што је наравно лоше и води у
анархију.

Уплитање у целу ову причу односа Срба и Хрвата у Хрватској, је као што сам већ рекла тотални промашај, јер
овде је реч о појединцима и појединачним обрачунима, а оно је био обрачун хрватског државног апарата са
грађанима, који су у мањини и којима су одузета права која су до тада имали (Срби су били конститутивни народ
у Хрватској, до Туђмановог устава), итд. да не ширимо дискусију у дестом правцу.

Сад имам само једно питање за тебе, да ли ти озбиљно мислиш, да је у (племенској) ЦГ, могуће
институционализовати проблем тог типа? Морам да напоменем следеће, малтретирање може да буде и
добацивање и вређање...итд. и сад ти одеш у тамо неки локални МУП у ЦГ и кажеш, знате овај ми је опсовао
мајку, вређао ми девојку, помињао ми брата, славног глумца...а полиција ће одмах да се поломи, да састави
записник и приведе барабе! :mrgreen:

Da li je Crna Gora plemenska ili nije ne znam i ne zanima me,jednostavno naseljena je gradjanima,ljudima koji sebe nazivaju civilizovanima.Pa ako je vec tako,onda neka se kao civilizovan svet i ponasaju. Sta sve moze biti maltretiranje,znam ,psiholosko je teze i traumaticnije od fizickog,ali....ALI ,to sto navodis nije nikakvo opravdanje za igranje Wyat Erp-a i Doc Holidey-a u dvoboju kod OK korala...........ne prihvatam to kao nikakvo opravdanje.
To kako policija i sud rade svoj posao je posebna prica,ali to i dalje ne znaci da smo pozvani da sudimo i presudjujemo van zakona i reda jer onda to znaci vracanje u prvobitnu zajednicu.Zao mi je ,ali je tako.

Poslednja izmena:
Па у томе и јесте поента целе ове дискусије, наиме у црногорском правосуђу се не зна да ли је одслужио казну, или није одслужио, пошто је ту било више процеса, на исту тему. Једну казну је одслужио, али другу, трећу, пету,...није.

Hajde sada, al' onako realno...
Ako je kriv zato što je ubio dvojicu ljudi iz pištolja, ljudi koji ga nisu napali vatrenim oružjem, dakle ako je ipak (kako god se to zvalo) ubica...
Da li je 4 godine adekvatna kazna za dvostruko ubistvo???
Onako realno???

[/B]

Da li je Crna Gora plemenska ili nije ne znam i ne zanima me,jednostavno naseljena je gradjanima,ljudima koji sebe nazivaju civilizovanima.Pa ako je vec tako,onda neka se kao civilizovan svet i ponasaju. Sta sve moze biti maltretiranje,znam ,psiholosko je teze i traumaticnije od fizickog,ali....ALI ,to sto navodis nije nikakvo opravdanje za igranje Wyat Erp-a i Doc Holidey-a u dvoboju kod OK korala...........ne prihvatam to kao nikakvo opravdanje.
To kako policija i sud rade svoj posao je posebna prica,ali to i dalje ne znaci da smo pozvani da sudimo i presudjujemo van zakona i reda jer onda to znaci vracanje u prvobitnu zajednicu.Zao mi je ,ali je tako.

Могу они сами себе сматрати, врхом врхова, то је њихово лично право и ствар њихове перцепије и ега надуваног
до неба, али тамо рођачко - племенско - кумовске везе су важније од било ког закона.
Само ћу ти навести један једноставан пример, у пребукиран авион, који лети од Подгорице за Београд, путем
рођачко-племенско-кумовских веза, може да уђе још по 5-6 путника! То нигде на свету не постоји, осим још
можда у Тањгањики, или Зимбабвеу.:roll:
Ако се ико овде залаже за поштовање права и закона, то сам ја, али ти можеш да се судиш око нечега, када
ниси животно угрожена, годинама и чекаш легалну правду, али у моменту када си животно угрожена реагујеш
по сасвим другим принципима.
Срећом нисам била у таквој ситуацији, па не знам како бих ја реаговала, можда би се мој страх преточио у
пасиву, а можда у жестоку агресивност. Не знам. И сви који овде априори осуђују Жарка, нека пробају да себе
замисле у сличној ситуацији.

Могу они сами себе сматрати, врхом врхова, то је њихово лично право и ствар њихове перцепије и ега надуваног
до неба, али тамо рођачко - племенско - кумовске везе су важније од било ког закона.
Само ћу ти навести један једноставан пример, у пребукиран авион, који лети од Подгорице за Београд, путем
рођачко-племенско-кумовских веза, може да уђе још по 5-6 путника! То нигде на свету не постоји, осим још
Ако се ико овде залаже за поштовање права и закона, то сам ја, али ти можеш да се судиш око нечега, када
ниси животно угрожена, годинама и чекаш легалну правду, али у моменту када си животно угрожена реагујеш
Срећом нисам била у таквој ситуацији, па не знам како бих ја реаговала, можда би се мој страх преточио у
пасиву, а можда у жестоку агресивност. Не знам. И сви који овде априори осуђују Жарка, нека пробају да себе

видиш ја био сам више пута .али они утоке имаше а ја не
и отимао сам утоке и на цев ишао
а утоку носио нисам никада
баш из разлога да ја некога убио не бих

Hajde sada, al' onako realno...
Ako je kriv zato što je ubio dvojicu ljudi iz pištolja, ljudi koji ga nisu napali vatrenim oružjem, dakle ako je ipak (kako god se to zvalo) ubica...
Da li je 4 godine adekvatna kazna za dvostruko ubistvo???
Onako realno???

Човече, јеси ли ти уопште ишчитао тему?!

Нисам судија, ни адвокат, нити сам судила овај случај да су ми познати сви детаљи и појединсти, али сматрам да је најприродније бранити се од насртаја, када процениш да си животно угоржен ти и што је још важније неко теби близак.

У англосаксонском законодавству, могуће је, када суд тако процени, да донесе и ослобађајућу пресуду за двоструко убиство.

Овде је поента што је он једном осуђен, одлежао казну колику је судија проценила и пуштен на слободу.

И шта сад треба десет пута да му суде за исти случај?

Дал' је то нормално и има ли тога игде у свету?!

Vidis,ja sam bivala u takvim situacijama,i nosila sam naoruzanje,sluzbeno....za licnu zastitu (da ne navodim mesto i vreme,manje je vazno-tamo gde nismo bili u ratu),obzirom da mi je ratni raspored u jedinici,nije stacionaran......nikad mi nije palo na pamet da ga upotrebim.Svojevremeno sam bila sampionka Dalmacije u judo-u,i dobar borac,nikad nisam primenila tu vestinu a da nisam upozorila na nju.Dakle,moze se uvek naci izlaz ili napraviti izbor,osim onda kada je svest do te mere pomucena,da racio gubi svaki smisao.

видиш ја био сам више пута .али они утоке имаше а ја не
и отимао сам утоке и на цев ишао
а утоку носио нисам никада
баш из разлога да ја некога убио не бих

У реду, то си ти.
Вероватно си снажан па се уздаш у аргументе својих песница, а и сам кажеш да имаш искуства у таквим окршајима, ал шта да ради неко ко нити је снажан, нити је имао раније такве ситуације у животу? Да седи и мирно чека да га неко изгази?

У реду, то си ти.
Вероватно си снажан па се уздаш у аргументе својих песница, а и сам кажеш да имаш искуства у таквим окршајима, ал шта да ради неко ко нити је снажан, нити је имао раније такве ситуације у животу? Да седи и мирно чека да га неко изгази?

Не мико него се не бојим
неболи бол боли страх од бола
не боли казна боли страх од казне

Videla sam na FB-u grupu za oslobodjenje Lausevica. Stvarno! Zar glumci, poznate licnosti, smeju da rade sta im je volja, da ne odgovaraju? Pa i ako je u samoodbrani, postoji kazna. Ne moze se uzeti zivot, cak dva, i na kartu lepog lica i voljenog glumca izbeci kazna. Za neke pogreske nije dovoljno samo kajanje i mucenje savesti. Silovanje i ubistvo ne smeju biti olako tretirani. Kakve poruke mi to dobijamo?

Нисам судија, ни адвокат, нити сам судила овај случај да су ми познати сви детаљи и појединсти, али сматрам да је најприродније бранити се од насртаја, када процениш да си животно угоржен ти и што је још важније неко теби близак.

У англосаксонском законодавству, могуће је, када суд тако процени, да донесе и ослобађајућу пресуду за двоструко убиство.

Овде је поента што је он једном осуђен, одлежао казну колику је судија проценила и пуштен на слободу.

Nisam ni ja sudija, niti sam se izjasnio za ili protiv...
Ne znam slučaj toliko detaljno koliko ga znaju tužilac i advokati..
Ali za mene nije normalno, ako je istinito sve što se priča, a nisam nigde naišao da nije, a to je da ti ljudi koji su ih napali nisu bili naoružani...
E, ako je tako, onda mi nije normalno da ako te neko išamara ti njega upucaš...
I ne verujem da ni to anglosaksonsko zakonodavstvo tako nešto može da toleriše...
Osim toga, ako se već uplašio da će dobiti batine, mogao je da im puca u noge, ruke u dupe, bilo gde, a ne da ih sahrani...
I kako god da okreneš, 4 godine za dvostruko ubistvo, pa makar i iz nehata je mala kazna...
A to da se nekome može suditi više puta za isto delo nije ništa novo u našem zakonodavstvu i to se stalno dešavalo...
Zato...

Овако једноставне квалификације могу да изричу само будале, које нису пратиле тему од почетка и не знају
ко је шта све рекао о датом проблему, већ реагују брзоплето, на једну пошалицу, виц, зезање.

Ja jesam budala ali ne bas tolika... strelo :lol:
primeni, ovaj komentar na sebe....

Nisam ni ja sudija, niti sam se izjasnio za ili protiv...
Ne znam slučaj toliko detaljno koliko ga znaju tužilac i advokati..
Ali za mene nije normalno, ako je istinito sve što se priča, a nisam nigde naišao da nije, a to je da ti ljudi koji su ih napali nisu bili naoružani...
E, ako je tako, onda mi nije normalno da ako te neko išamara ti njega upucaš...
I ne verujem da ni to anglosaksonsko zakonodavstvo tako nešto može da toleriše...
Osim toga, ako se već uplašio da će dobiti batine, mogao je da im puca u noge, ruke u dupe, bilo gde, a ne da ih sahrani...
I kako god da okreneš, 4 godine za dvostruko ubistvo, pa makar i iz nehata je mala kazna...
A to da se nekome može suditi više puta za isto delo nije ništa novo u našem zakonodavstvu i to se stalno dešavalo...
Zato...

Slažem se... samo propustio si ono najbitnije ---------- ZAŠTO JE UOPŠTE NOSIO PIŠTOLJ???

Mislim, da je to ono što on, kao prvo, posle svega što je prošao, sam sebi neće oprostiti. Čovek mora da bude neviđena budala, da naoružana, bez službene dozvole.... koju ne može da ima ........šeta gradom sa punim pištoljem. To njegov slučaj... ostali su kriminalci...

Vidis,ja sam bivala u takvim situacijama,i nosila sam naoruzanje,sluzbeno....za licnu zastitu (da ne navodim mesto i vreme,manje je vazno-tamo gde nismo bili u ratu),obzirom da mi je ratni raspored u jedinici,nije stacionaran......nikad mi nije palo na pamet da ga upotrebim.Svojevremeno sam bila sampionka Dalmacije u judo-u,i dobar borac,nikad nisam primenila tu vestinu a da nisam upozorila na nju.Dakle,moze se uvek naci izlaz ili napraviti izbor,osim onda kada je svest do te mere pomucena,da racio gubi svaki smisao.

ovo verujem :rotf::mrgreen:

Znam nekoga ko je zbog toga što je nekome pucao u noge, od čega se ranjenik prilično brzo oporavio - osuđen - na PET GODINA.
Posle je ta odluka poništena i suđenje je vraćeno na početak, mada je pucač prvo proveo dve godine u zatvoru...

Za zločin - mora da postoji i kazna. Problem je u tome što sudovi nikako da se usaglase sami sa sobom... posle, naiđe neko kome je dosta čekanja ...............i presudi METKOM U GLAVU. bez suda.

Ko je tu u pravu? Ko tu ima savesti? Gde je, ko i kako pogrešio?
Sistem ima slabosti, međutim, osnovni problem je u tome što neki ljudi nemaju skrupula, nemaju morala, nemaju milosti, a šetaju naoružani. Neljudi naoružani punim pištoljima.... slobodni....

Neke se greške mogu, neke ne mogu ispraviti. Meni je žao Lauševića, žao mi je i žrtava... Ipak, on mora da bar krene da dosluži kaznu. Verujem, trinaest godina za dva oduzeta života nije puno. Posle neka traži i dobije pomilovanje od predsednika. Njegova savest neće mu, ionako, dati mira ni spokoja. Tako, uostalom, i treba da bude.
Sve ostalo je totalno NENORMALNO.

Poslednja izmena:

Back