Pomesana osecanja...

Ti ces mi kazes

Ja zbog drugih sebe upropastila
Vidi, ovako. Zamisli da te nema, kako bi ti "drugi" živeli. Misliš li da bi se nešto promenilo? Kada shvatiš da se i bez tebe nastavlja život, onda ćeš moći da im posvetiš, odgovorno, pažnje koliko ti možeš, a da pri tom misliš i na sebe.
Veruj, znam da to zvuči daleko lakše nego što jeste, ali to je jedini put.
I,da,nije me briga da li si trol, klon, šta god. Ljudi guglaju razne teme i onda nalete na ovakve diskusije po forumima. Ako ikome išta od ovoga što ovde pišemo, da ikakvu nadu, pomoć, dobro je.

Vidi, ovako. Zamisli da te nema, kako bi ti "drugi" živeli. Misliš li da bi se nešto promenilo? Kada shvatiš da se i bez tebe nastavlja život, onda ćeš moći da im posvetiš, odgovorno, pažnje koliko ti možeš, a da pri tom misliš i na sebe.
Veruj, znam da to zvuči daleko lakše nego što jeste, ali to je jedini put.
I,da,nije me briga da li si trol, klon, šta god. Ljudi guglaju razne teme i onda nalete na ovakve diskusije po forumima. Ako ikome išta od ovoga što ovde pišemo, da ikakvu nadu, pomoć, dobro je.
Citam

samo nastavite

Kako se nositi u istom trenutku i sa tugom, i sa mrznjom, i kajanje, i gomilom strahova... naravno moj primer
Ali isto tako mogu da se pomesaju i ljubav i mrznja u istom momentu...

Kako se nositi sa tim?
Potraziti lekarsku pomoc?
Potraziti pomoc prijatelja?... naravno ko ima
Uhvatiti se za lekove?
Na koji nacin odbaciti visak?
Sta izbrati ako je to izvodljivo?
Nesto trece, peto, sesto....

Ako neko nije u stanju da se sam izbori sa tim, onda je resenje odlazak kod lekara po savet i razgovor,
ali ne i po lekove,jer lekovi ne lece vec daju privid i zamagljuju stvarno stanje

Kako se nositi u istom trenutku i sa tugom, i sa mrznjom, i kajanje, i gomilom strahova... naravno moj primer

Kako se nositi sa tim?
Uhvatiti se za lekove?
Srecom pa nemam mnogo psiholoskih trzavica u zivotu. Pre svega zbog toga sto imam tu jednu urodjenu bezazlenost koja me cuva od svih nevolja ovoga sveta. I plus sam po automatizmu uvek uzdrzljiv po pitanju mnogih negativne stvari.

A da sam na tvom mestu, ne bih se libio da ako vec imas vecih psihickih problema sa potrazis pomoc psihologa, jer oni su ipak ljudi strucni za to. Licno se toga ne bih stideo.

Najvaznije je da se pored svega sto te muci... aktivno ukljucis u svoje probleme. I dobre prijatelje da imas, sa puno razumevanja i podrske.

Kako se nositi sa tim?
Uhvatiti se za lekove?

Bilo šta od toga, ili sve. Ili nešto što nisi naveo/la.
Ono što tebi pomaže.

Svako se nađe u toj situaciji, ali nisu svi odgovori za svakoga isti, ili tačni.

Back