Polupansion ili pun pansion u Grckoj?

jednostavno - ima joda voda, more = jod.

- šumarak - kakve veze ima s jodom?

Jednostavno i nema razloga da se te dve stvari povezuju, a ni sastavljaju.
Nikoga nisam vređala.

- - - - - - - - - -

Pre nekoliko godina sam upoznala Grka koji mi je rekao da Grci letuju na ostrvima, a na Halkidiki dolaze sam vikendom, u šta sam se lično i uverila.

To je apsolutno tačno, Bugari ne letuju u Bugarskoj, samo vikendaši ...

Pre nekoliko godina sam upoznala Grka koji mi je rekao da Grci letuju na ostrvima, a na Halkidiki dolaze sam vikendom, u šta sam se lično i uverila.

ne letuju svi grci na ostrvima, jer su i za njih trajekti skupi i ponekad komplikovani, i smestaj je skuplji na ostrvima
grci na ostrvima letuju ako imaju tamo kuce ili ako su im kuce na obali, odu na neko ostrvo nedelju dana
za vikend se ode na najblizu plazu, solun fakat letuje na halkidikiju, ali takodje mnogi tamo imaju i vikendice/kuce, pa dolaze na ceo odmor

- - - - - - - - - -

jednostavno - ima joda voda, more = jod.

- šumarak - kakve veze ima s jodom?

Jednostavno i nema razloga da se te dve stvari povezuju, a ni sastavljaju.
Nikoga nisam vređala.

- - - - - - - - - -

To je apsolutno tačno, Bugari ne letuju u Bugarskoj, samo vikendaši ...

to ej zato sto je bugarsko more apsolutno s-r-a-nj-e

Iskoristila sam rani buking i platila hotel u Hurgadi (5*, all) svega 350 eura + avionske takse i egipatska viza (oko 100 eura).
Azak je zvanično 3*, ali zaslužuje 4* i preko Argusa je bio 430 eura, ali dušmani mi ne dozvoliše, pa sam se prebacila na drugu agenciju i platila 530 eura (pp).

za manje pare imas u kasnom bookingu (sad) avion plus polupansion na kritu u hotelu sa 4 zvezdice

a krit je sve samo ne jeftin odmor

Iskoristila sam rani buking i platila hotel u Hurgadi (5*, all) svega 350 eura + avionske takse i egipatska viza (oko 100 eura).
Azak je zvanično 3*, ali zaslužuje 4* i preko Argusa je bio 430 eura, ali dušmani mi ne dozvoliše, pa sam se prebacila na drugu agenciju i platila 530 eura (pp).

Ne bih u Egipat, Tunis i sl. trenutno ni da mi plate.

Bio u Tunisu 2005., kada je politicko stanje bilo stabilno. S´obzirom koliko sam platio i nije nesto posebno. Hotel jeste bio luksuzan, all inclusive aranzman, ali nije sve u hotelu tj. od tada vise nikad nisam boravio u hotelu kada odem na odmor. Sad iskljucivo iznajmim apartman, kucu, vilu....zajjebi hotel.

Zar ti nisi obavešten o tome da je sada kul da se kupaš u hlorisanoj vodi u bazenu , u hotelu, naravno? :lol:

Na more idem da se kupam u moru prvenstveno. Mislim, ne bunim se ako imam i bazen pride u kuci, kao sto je bio slucaj zadnje dve godine. :mrgreen:

Nije mi jasno ko normalan sad ide u pomenute severno-africke zemlje. Pomisao da ce me neka bomba dici u vazduh ili da ce sa mojom glavom pikati fudbal na ulicama Hurgade me nesto bas i ne privlaci narocito. :lol:

Ne bih u Egipat, Tunis i sl. trenutno ni da mi plate.

Bio u Tunisu 2005., kada je politicko stanje bilo stabilno. S´obzirom koliko sam platio i nije nesto posebno. Hotel jeste bio luksuzan, all inclusive aranzman, ali nije sve u hotelu tj. od tada vise nikad nisam boravio u hotelu kada odem na odmor. Sad iskljucivo iznajmim apartman, kucu, vilu....zajjebi hotel.

U Egiptu sam bila početkom aprila (uplatila u januaru) i kad sam uplaćivala, sve je bilo ok, a onda je bilo kasno da se povučem. U Tunisu sam bila 2010. i ne dopada mi se.
Ne bih ni ja sad išla tamo. Hoteli su bili odlični, 5*, povoljna cena, ali ni ja ne volim taj koncept turizma kao kad si u getu.
Zato je Alanja odlična opcija i to gradski hotel, a ne u nekim vuqojebinama.
A kul jeste prikazivanje na hotelskim bazenima, što je meni nepojmljivo.

pa da imaju tamo kuće i vikendice koje izdaju turistima...jednom, dok su klinci bili mali letovali u kući koja je bila prazna, a prizemlje celo naše,gazda došo tek pri kraju da mu platimo

- - - - - - - - - -

...inačr glasam za pp. to je skroz dovoljno,ne mučiš se oko spremanja i nabavke hrane
jedino mi smeta što večera bude dosta rano 6-7 sati otp. i uglavnom kuvana jela
msm ni kod kuće to ne jedem uveče al ajde...muzu odgovara, gladan ko vuk u
to vreme:mrgreen:

Ako bih uplaćivao bilo šta to bi bio samo doručak jer ako nešto volim to je da uveče prošetam uz šetalište ili marinu,pogledam meni,popričam sa promoterima ispred i sednem gde mi se svidi atmosfera na kraju i lagano večeram...nekako mi je to bitan detalj čitave "rutine" na odmoru koji ne bih prepustio "sindikalnom" izboru od dva-tri kuvana jela i jurnjavi sa plaže da bih stigao i sl...

All inclusive u hotelu je već sasvim druga priča,to već ima smisla...na nekim destinacijama. Za Grčku,Hrvatsku ili Španiju ne.

Hotel me ne vidi vec godinama (osim kada sam na sluzbenom putu ili kada sam dan-dva u nekom gradu).
Kada sam letovao u Hrvatskoj ujutru rano ustanem pa lagano na pijacu po svezu ribu i povrce, onda se vratim, pa na plazu. Posle kada upekne najgore sklonim se sa plaze, zapalim rostilj u dvoristu, ispecem ribu, natepam se, malo odmorim, pa onda posle opet na plazu do uvece. Uvece prosetam rivom, sto kaze fortes izaberem konobu, restorancic koji mi se cini o.k., veceram, popijem koje, ostatak veceri gledam more i zalazak sunca sa balkona...tako sam otprilike provodio dan. Jedem kad i sta hocu, imam svoj mir. A isto kosta koliko i Hotel...zasto bih onda Isao u hotel? Sad samo da mi ne dodju gospoda koja ce napisati "ne idem ja na odmor da bih kuvao/kuvala" i tako te gluposti. A ti isti ce se prvi zaliti kako je klopa u hotelu njesra, kako je vecera previse rano, kako se u hotelu u sobi do njihove svaku noc jasu i urlicu itd. :mrgreen:

A ko kuva ostalim danima? :zper:
Jeste domaća hrana najbolja, najukusnija i lepši mi je mamin pasulj od raznih hotelskih specijaliteta.
Ipak, ne želim da se bakćem kupovinom i šopingom na moru.
U Alanji sam imala pp i nerviralo me je što moram da jurim vodu, voće i grickalice u toku dana.
Da se ne lažemo, lepo je kad dođeš na gotovo.

Ako bih uplaćivao bilo šta to bi bio samo doručak jer ako nešto volim to je da uveče prošetam uz šetalište ili marinu,pogledam meni,popričam sa promoterima ispred i sednem gde mi se svidi atmosfera na kraju i lagano večeram...nekako mi je to bitan detalj čitave "rutine" na odmoru koji ne bih prepustio "sindikalnom" izboru od dva-tri kuvana jela i jurnjavi sa plaže da bih stigao i sl...

All inclusive u hotelu je već sasvim druga priča,to već ima smisla...na nekim destinacijama. Za Grčku,Hrvatsku ili Španiju ne.

Nikad nisam imala šansu za all :lol: nažalost.
Ovo za sindikalna trčanja :lol: se slažem.

Hotel me ne vidi vec godinama (osim kada sam na sluzbenom putu ili kada sam dan-dva u nekom gradu).
Kada sam letovao u Hrvatskoj ujutru rano ustanem pa lagano na pijacu po svezu ribu i povrce, onda se vratim, pa na plazu. Posle kada upekne najgore sklonim se sa plaze, zapalim rostilj u dvoristu, ispecem ribu, natepam se, malo odmorim, pa onda posle opet na plazu do uvece. Uvece prosetam rivom, sto kaze fortes izaberem konobu, restorancic koji mi se cini o.k., veceram, popijem koje, ostatak veceri gledam more i zalazak sunca sa balkona...tako sam otprilike provodio dan. Jedem kad i sta hocu, imam svoj mir. A isto kosta koliko i Hotel...zasto bih onda Isao u hotel? Sad samo da mi ne dodju gospoda koja ce napisati "ne idem ja na odmor da bih kuvao/kuvala" i tako te gluposti. A ti isti ce se prvi zaliti kako je klopa u hotelu njesra, kako je vecera previse rano, kako se u hotelu u sobi do njihove svaku noc jasu i urlicu itd. :mrgreen:

Istina. Odsedao sam i u hotelima i u apartmanima (ponegde bih čuo i termin "studio") i i meni su apartmani bolji, a neke od razloga si i sam naveo.

Lično više volim polupansione, jer volim da biram šta ću da pojedem. Doduše, ne bi mi smetao pun pansion ako imam na raspolaganju švedski sto ili tako nešto, dakle da nemam samo jedan izbor što se obroka tiče. Naravno, zavisi i šta očekuješ od smeštaja, a to je već individualna stvar. Neko želi hotel sa što više zvezdica, da ima sve živo na raspolaganju, a nekome je dovoljan samo sobičak u kome bi spavao i održavao higijenu (ja spadam u ove druge).

Ćalac i ja idemo na letovanje na Lošinj i to će biti sve, samo ne pun pansion: zasebno prevoz, zasebno smeštaj, zasebno klopa. Naravno, mi nemamo neki izbor pošto naše agencije ne vrve baš od paket aranžmana za jadranska ostrva.

A kad smo išli u Grčku, poneli smo gotova jela, ona što ih zagreješ u vrućoj vodi, i na taj način uštedeli nešto para koje bismo tamo dali u restoranima. Druga je stvar što se meni ta jela nisu dopala: kobasica u pasulju je bila nešto najodvratnije što sam probao.

Da se ne lažemo, lepo je kad dođeš na gotovo.

Pa jeste, ali opet kažem, stvar je individue, jer neko više voli da se samo odmara i minimalno kreće, a neko više voli avanturu, istraživanje mesta, isprobavanje raznih stvari itd.

Naravno, mi nemamo neki izbor pošto naše agencije ne vrve baš od paket aranžmana za jadranska ostrva.

A što se nisi snašao sam. Ja sam za ovu godinu opet, kao i prošle našla nešto zaista povoljno, hotel 3* PP, ali ne preko agencije (isti hotel, sve isto, oko 180 evra više preko agencije).
Prevoz organizujem sama, zašto i tu da mi se ugrađuju u cenu. Našla sam i putno-zdrav.osiguranje za male pare.Eto. :D

Back