"Polovni ljudi" (dobro ste pročitali, polovni, nije poSlovni)

• Začetnik teme Začetnik teme DUH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DUH

Iskusan
Banovan
Poruka
5.887
Često čujemo od muškaraca da neku ženu nazivaju "polovnom" ("polovnjača", "polovara"...)
(Uglavnom se odnosi na ženu za koju se veruje da je imala veliki broj seksualnih partnera...ili prosto na ženu koja ima 5- oro dece...ma, može da se odnosi na svaku koja nije devica)

A "polovni" muškarci? Zar upravo ti isti muškarci koji ženu gledaju i tako komentarišu nisu ogorčeni, ograničeni, patetični...i samim tim "polovni"?

Muskarci nikad nisu polovni jer su uvek nezreli, infantilni, glupi, ne evoluiraju, ne uce iz svojih gresaka, rukovodjeni su sopstvenim nagonima i u sustini uvek ostaju isti (dakle kao novi). To je otprilike slika prosecnog random muskarca.
Nije tačno da ostajete isti.
Evo ti, npr, koliko si se promenio.
Doduše ti si se promenio na bolje :heart:
Ima likova koji su u 20- tim bili "normalni" (da se tako izrazim...), a početkom 40- tih postali ogorčeni i kivni na ceo svet, i glavna meta za iživljavanje je neka žena. Ne znaju šta će od muke i svog života pa nasrću verbalno. Najčešće na tu temu "polovna". A ja vas pitam ko je onda tu polovan...

Postoji ona izreka da zena kod muskarca gleda karakter i duhovitost, a muskarac iskljucivo lepotu. Vec ta cinjenica dovoljno govori o neinteligentnosti muskaraca i njihovoj povrsnosti, kad nam je samo estetika bitna.
I to je relativno...(većina da, ALI...) Sećam se perioda od srednje škole pa šta znam, do 30 i neke, iz ličnog iskustva, bilo je bitno od muzičkog pa preko filmskog i književnog žanra i mnogih drugih osobina da li će muškarci biti u vezi. Mene su birali za veze, a nisam nešto lepa. Čak su se drugarice cudile ono "KAKO ti imaš takvog dečka, pa kako..." :lol:
U poslednje vreme ljudi su se generalno prozlili, postali površni, zavladala generacija "Farme" i "Parova", ili šta već, i iako sam odrastala uz rečenicu "Šta će to tebi, ti si žensko", vala tek sad počinju da me pogađaju. Valjda što se kaže "prevrsilo meru", dokle bre više...
A ovo za "polovne" je najčešće, zato sam izdvojila upravo to. I to tako lako se koristi, "K'o dobar dan", kao da se podrazumeva da sam "polovno ljudsko biće" i ćuteći prihvatam, a ako se pobunim, odma' sam lezbejka, ludača- feministkinja itd.

Ah, da...pa jasnije mi je kad tako kažeš da muškarci gledaju isključivo estetiku, pa da, onda je "polovna" svaka koja je dojila bebu (nisu "nove" s i s e)
Tragikomično. Zar je moguće da muška glupost dopire tako daleko? Uopšte ne mora da izgleda "polovno" žena sa decom, to nema veze!
Uostalom, ima veze sa psihom, umesto da se poštuju žene koje su rađale i dojile, njih "spuštaju", i to u svakoj prilici, a ko ih "spušta na zemlju", verovatno "polovan" muškarac, šta god to značilo.

Што си толико огорчена? Шта те брига шта неки мушкарци мисле...
Joj, lako je reći "šta te briga"...u suštini i sama to znam, ali sam inače emotivac i uopšte imam izražen osećaj za nepravdu, pa još da dodam da sam večito "ispravljala krive Drine" i išla glavom kroz zid, ako treba sama protiv svih itd.
Nisam ogorčena, u tom slučaju bila bih cinična, ironična i znaš već kako zvuče "ogorčeni ljudi", i napadala bih bilo koga, nego eto forum mi je mesto gde mogu da kažem šta me boli i da potražim možda pomoć, neće da šteti mišljenje drugih.
Samo sam tužna. Bila sam besna, više ni to nisam, prešlo u neku vrstu tuge. (Kad sam, valjda, shvatila da bes i borba ne pomažu)

Postoji ona izreka da zena kod muskarca gleda karakter i duhovitost, a muskarac iskljucivo lepotu. Vec ta cinjenica dovoljno govori o neinteligentnosti muskaraca i njihovoj povrsnosti, kad nam je samo estetika bitna.

gleda se neki X faktor da ga nazovem tako :think: to nije nešto što se samo gleda
mada to možda zavisi i od tipa osobe šta kome najviše priuvuče pažnju, i neke žene su možda vizuelnijne a neke manje
bitna za šta? za zavođenje? za viđanje? mislim zavisi u šta upadne

• Podržavam
Reactions: DUH
Ah, da...pa jasnije mi je kad tako kažeš da muškarci gledaju isključivo estetiku, pa da, onda je "polovna" svaka koja je dojila bebu (nisu "nove" s i s e)
Tragikomično. Zar je moguće da muška glupost dopire tako daleko? Uopšte ne mora da izgleda "polovno" žena sa decom, to nema veze!
Uostalom, ima veze sa psihom, umesto da se poštuju žene koje su rađale i dojile, njih "spuštaju", i to u svakoj prilici, a ko ih "spušta na zemlju", verovatno "polovan" muškarac, šta god to značilo.

Muska glupoat dopire mnogo dalje nego sto mislis, ali ne mozes da imas uvid u to jer nisi muskarac. Imamo paradoksalnu situaciju da sa jedne strane svaki muskarac govori kako "postuje zene koje radjaju i koje su majke", "majka je stub porodice" itd, a sa druge iste te majke u praksi tretira kao niza bica, kao polovnjace kako ti kazes, kao nesto sto je za staro gvozdje, nekako ga je stid kad vidi zenu sa decom. Naravno da se onda izmedju ostalog i zbog toga i kod zena javlja otpor prema radjanju dece, jer su muskarci balkanske buzdovancine glupe i ogranicene.

• Tužan
Reactions: DUH
Često čujemo od muškaraca da neku ženu nazivaju "polovnom" ("polovnjača", "polovara"...)
(Uglavnom se odnosi na ženu za koju se veruje da je imala veliki broj seksualnih partnera...ili prosto na ženu koja ima 5- oro dece...ma, može da se odnosi na svaku koja nije devica)

A "polovni" muškarci? Zar upravo ti isti muškarci koji ženu gledaju i tako komentarišu nisu ogorčeni, ograničeni, patetični...i samim tim "polovni"?
A sta znam. Ja iskreno ne cujem taj izraz "polovna" zena. Niti je neko rekao meni niti sam cula da se drugim devojkama tako obracaju. Valjda zato sto se krecem u drustvu muskaraca koji itekako postuju zene. E sad polovni muskarci....ne znam stvarno. Ne bih rekla da je to nesto seksualno,jer iskreno nije mi toliko vazan broj zena sa kojima je neki muskarac bio. A i nije mi toliko bitno ako je imao brak iza sebe. Tako da pojma nemam na sta se to odnosi

Back