Poljoprivredni institut izneo rezultate uzoraka hrane i pića

ja odavno samo manju, naučio školu

a isto tako odmah otvorim na kasi da pomirišem

svaka radnja je priča za sebe

negde smeš da kupiš i pred rokom za isticanje a negde ni ono redovno jer je ljudski faktor u pitanju

Tu sam se opekla nekoliko puta na mleku.
Kupim flašu u roku, sipam u šerpu da skuvam, a ono prokislo.

Vratim ja njima tu flašu i dobijem novac nazad ali posle trećeg puta mleko više ne kupujem u toj radnji.

Nisam još otvarala ambalažu na kasi al' nije ti loša ideja, mada mi nije teško ni da vratim, samo još više pobesnim i lepo se ispraznim :D

Istina mada tu redovno padam kad kupujem ajvar.
Onaj Premijin je sasvim ok ali je veća tegla na akciji neznatno skuplja od manje teglice i polakomim se i redovno kupim tu veću da bih pola bacila, ukiseli se, ne može dugo da stoji u frižideru.

I tu grešku pravim iznova i iznova mada sve to znam :dash:
Купиш домаћи лесковачки, он се не укисели.

Koji je taj?

Znači da ima više konzervansa.

Ovaj što se brzo kvari ima ga manje.
Неки попут ових:
1758126680818.png
1758127003564.png

Ставља се само сирће.

Неки попут ових:
Pogledajte prilog 1785953 Pogledajte prilog 1785960
Ставља се само сирће.

Mljac, vidi se da pričaju bar pet jezika ali im je i cena paprena za naše uslove.

Većina građana ne može sebi i porodici da priušti cenu teglice ajvara koja košta preko 1000 rsd, mada realno ovo vredi toliko.

Paprika na pijaci nije ispod 300 rsd, a da je kvalitetna, za ovakvu teglicu treba oko 2,5 kg do čak i 3 kg ako se ne meša sa patlidzanom kakav je i pravila moja mama, a gde rad, struja i sve ostalo?

Za prouzvodjača jedva da pokrije sve stavke, za kupca preskupo.

Mljac, vidi se da pričaju bar pet jezika ali im je i cena paprena za naše uslove.

Većina građana ne može sebi i porodici da priušti cenu teglice ajvara koja košta preko 1000 rsd, mada realno ovo vredi toliko.

Paprika na pijaci nije ispod 300 rsd, a da je kvalitetna, za ovakvu teglicu treba oko 2,5 kg do čak i 3 kg ako se ne meša sa patlidzanom kakav je i pravila moja mama, a gde rad, struja i sve ostalo?

Za prouzvodjača jedva da pokrije sve stavke, za kupca preskupo.
Вреди, али овај је испод 1000 динара, већа тегла.
https://www.zimnica.rs/plodovi-vlasine/leskovacki-domaci-ajvar-cepkani-ljuti/

Rugaju se zavidljivci koji to sebi ne mogu da priušte jer ni selo nije džaba.
Treba steći uslove, mogućnost i volju da ceo svoj život pretumbaš naopačke i zarad jednog užitka ( baštica, svoje voće/povrće, neka koka/guska/ćuran, prasence i kravu :zaljubljena:) zameniš za pogodnosti koje ti grad ipak priušti.

I samoj mi pada često na pamet da rasprodam sve ovde i predjem u Vojvodinu ali sam svesna da nisam sposobna da sve to tamo održavam kako treba bez tuđe, stručne pomoći, jednostavno ne ide mi od ruke ni ovo dvorište ovde dok nekom ne platim ali ko zna...kad dođe pemzija, možda i ja prelomim. :np:
Ako si sama,onda bolje nemoj da pokusavas,jer sve to ipak iziskuje dosta rada i znanja.

Back