Nije to samo tako lako za ocenjivanje;ima tu nekih stvari koje ovde mnogi ljudi ne znaju.Imam aktivnu prepisku sa jednim mladim ekonomistom iz Buenos Airesa i donekle sam upucen.Argentina nije po mnogo cemu slicna Srbiji,ali po jednoj stvari jeste;
scenario preuzimanja resursa i unistavanja domace privrede preko domacih politicara.E,bas se to i desava ovde kod nas od 5.10.2000-te,a isti scenario mozemo videti iz dana u dana sada u Ukrajini.Tamo bas nece Rusi olako dati da im se zasedne ,preko njihovih 7 miliona Rusa i svega sto je ulozeno u Ukrajinu...ali da sada pustimo to.Argentina je bogata naftom i gasom,a jaki su u izvozu govedine-mislim da su tu drugi na svetu.Velika povrsina zemlje i veliki broj stanovnika( citaj

otrosaca).Argentinci su imali preokret i to na ulici,uz desetine hiljada demonstranata,a taj preokret su zelele i podrzale siroke narodne mase-od neobrazovanih radnika bez posla pa do akademski najobrazovanijih gradjana.Tamo su dosli do toga da siromasni slojevi nisu mogli decu ni prehraniti ni leciti,pa za sahrane nisu imali,nego su ih sahranjivali po rubovima svojih kartonskih naselja u blatu.Mi smo daleko od njih,samo su na nas preslikali metode koje su i urodile plodom,pa se danas ovde zivi lose i u nezadovoljstvu.Ima jedan odlican film,koji preporucujem svakome,a jednom sam bio i dao link za gledanje.Ti si visoko obrazovana zena,pogledaj film pa se onda ovde pojavi sa-nadam se- revidiranim misljenjem.Naravno da im je i danas tesko,ali su skinuli losu vlast-koja zeli natrag na stare pozicije,bore se kako znaju,mogu i umeju i za razliku od nas,
poceli su da zive u nadi da ce im jednog dana biti stvarno bolje.Mi ni nadu vise nemamo,eto u to stanje smo zapali,stanje letargije,a letargija je na pola koraka od konacne predaje.
Ivo Andric je to jednom bio lepo objasnio.
https://www.youtube.com/results?search_query=Memoria Del Saqueo (1/8) (Serbian subtitle)&sm=12