Politikin Zabavnik

kupila sam zabavnik prosle nedelje posle brdo godina... smorila sam se kad sam videla da nema paje patka na prvoj strani.. jel se secate one nagradne igre sa lavirintom.. izvuceni ide u americki diznilend.. tad nije bilo evropskog.. nikada me nisu izvukli.. mamicu im.. :D

Zabavnik je EKSTRA. Kad sam imao nekih 7-8 godina jedva sam cekao da izadje novi broj pa sam petkom ustajao sam u 6. ujutru da ga kupim cim pristigne stampa. U pocetku sam najvise citao stripove i rubriku verovali ili ne. Citam ga i danas i to redovno, samo vise ne ustajem tako rano da bih ga kupio i stripove skoro da nikad i ne procitam, vise volim da procitam zanimljive naucne clanke.

evo za one koji vole Hogara:

hogar.jpg

Beli Mag:
imao sam full kolekciju 70-85, onda sam bio u inostranstvu neko vreme, i tada mi je mladja sestra ISEKLA SVE DENISE, MARGITE, HOGARE I SVE LUTKICE ZA OBLACENJE!!!!!!!!! jedva sam joj oprostio!
majko mila pa ti mene ogovarash. A STA CE TEBI SVE TE LUTKICE ZA OBLACENJE.
ZAMISLITE SAMO STOTINAK ZABAVNIKA I U SVAKOM LUTKICA-- PA KOJA BI SESTRA ODOLELA HEHE

SORRY BATICE :-D

CICIN kutak beše :P :P :P Obucite Fantoma, obucite Hijavatu i devojku mu Hijavanu, obucite Beti Bup :) Pa ondaK ona dugonoga Lu...uu....ona je bila super!
I bilo je korisnih saveta: kako da napravite PONPON :lol:
Ili ona rubrika Verovali ili ne - svake godine afričke laste koje dolaze u švedski grad Malme spuste se na žice od dalekovoda po jednom istom redu. Žitelj Malmea koji je ovo uočio zapisao je raspored i prebacio u notni sistem - i tako otkrio da su ptice "svirale" (njnjnj...zaboravila sam šta, Bahovu fugu :D ). A kao KRUNSKI dokaz CRTEŽ plavog neba, žute zemlje, i tušem nacrtane laste na žicama od bandera :)

Ja imam i prvi broj Zabavnika 8) Reprint svojevremeno izlazio, sve na onom nekadašnjem formatu ko Politika danas.... :D I sa crno-belim stripovima ...jao :)

ZABAVNIK je brend. Zašto ga klinci današnji ne ljube? Zato jer je odrastao zajedno sa svojim čitaocima :) To i nije toliko loše, samo je ....missguided, ybg. Treba mu refresh.

U poslednjem broju postoji priča Umberta Eka, video sam jutros u kupatilu dok sam listao literaturu....i sad, nekom klincu se dopadne, e da vidimo šta je to ovaj čika pisao i pročita Tajanstveni plamen recimo, ili nešto drugo..Zabavnik još uvek može da pobudi želju za saznanjem i čitanjem.

Stripovi su im krš!

a jel vam se cini da danasnja deca nesto i ne kapiraju nase fazone iz Zabavnika? JA vidim da klincima nas Zabavnik i nije nesto zanimljiv :shock: Sta li NJIH zanima.....bog te ...bas me zanima u kom su fazonu danasnji klinci :P

jao,ja imam neki zabavnik kod babe jos iz 89 i 88. ali ga ne kupujem tako cesto. Mladja ga sestra kupuje,a kad sam joj predlozila da uzme da se dopisuje sa klincim(secate se kako smo mi to radili pre?) ono nema!!! ZASTO???To je tako bilo strava!

Back