Politika "zamrznutog konflikta" ili "politika čekanja povoljnog trenutka" u vezi sa Kosovom i Metohijom , analiza iste.

Slobodni mislilac

Aktivan član
Poruka
1.941
Autorska tema.

Politika "zamrznutog konflikta" ili politika"čekanja povoljnog trenutka" u vezi sa Kosovom i Metohijom, je čest pojam koji se može čuti u srpskom ili tačnije "pravoslavnom političkom vokabularu", ali niko ili barem ne tako javno i jasno ne zalazi u suštinu da pojasni šta ista znači ili kako se može definisati, tako da u nedostatku "materijala" pokušaću "da nešto dokučim od toga", te da neke stvari budu "jasnije i meni i drugima", mada nemam ambiciju da sve to mogu "dokučiti" ali nešto ću pokušati.

Politika "zamrznutog konflikta" ili politika "čekanja povoljnog trenutka" na prvi pogled može asocirati "na politiku čekanja povoljnog trenutka" koju je tokom Drugog svetskog rata vidio Dragoljub Draža Mihailović, koji je "čekao da saveznici odrade posao protiv Nemaca pa da se i on pridruži pobedi", što može da ima neke sličnosti u smislu "da se čeka da cela Evropa postane saveznik u borbi "protiv islamske opasnosti", pa da se u "povoljnoj situaciji" baš kao i 1912 godine u Balkanskom ratu nastavi sa "potiskivanjem ostataka ostataka " Osmanlijskog carstva" pa i na Kosovu i Metohiji. Tu se ponajviše "igra na kartu" aktualnog i sveprisutnog "antiislamizma" u Evropi "začinjen pričom o borbi protiv islamskog terorizma", a što se izrazito i drastično "zaoštrava" sa aktualnim višegodišnjim migracijama muslimana u Evropu, a isto je praćeno izrazitim antiislamizmom i ksenofobijom sa enormnom povećanjem popularnosti ekstremne "hrišćanske desnice" u Evropi od koje se očekuje " da Evropu učini potpuno hrišćanskom", bez "primesa islama , bez sekularizma, bez multikulturalizma " i drugih "devijacija" kako ih takvi "ekstremni hrišćani" vide.
Mislim sve u svemu da je upravo "politika zamrznutog konflikta ili politika čekanja" politika koja "čeka da se u vezi s tim temperatura podigne do usijanja", te da se na toj "temperaturi" pokuša "iskovati nova situacija na terenu". Bez obzira na "nepoznatu" da li bi sve to bila samo "evropska ili i svetska vatra"? Lično mislim da bi to ipak bila , ne samo evropska nego i "svetska vatra"?
E sad "politika čekanja" hoće li dočekati to što čeka? To ja ne znam.

Poslednja izmena:
Kiparski priblem je "zamrznut" 50 godina
i niko se ne sekira mnogo.
A davanje državnosti Kosmetu bi bilo otvaranje Pandorine kutije.
Ko sve želi da se otcepi ?
Npr. Katalonije, Irska, Škotska, Flamanci ....

To im je Putin rekao:
Ne može se istom problemu prostišati na različite načine,
posebno ne na nekima pogodne političke načine.

Back