Politika SNS u oblasti kulture?

Poruka
21.519
Da li se uopste moze nezavisno posmatrati od ostatka unutrasnje, ali i spoljne politike?

Ja sticem utisak na naprednjaci na celu sa Vucicem kupuju narod na tim takozvanim malim stvarima. Npr. konkretno u izdaji Kosova su otisli dalje nego DS, ali su zato otvorili Narodni Muzej i stvorili su klimu da se snimaju patriotski filmovi i TV serije.....

Sta vi mislite?

Da li se uopste moze nezavisno posmatrati od ostatka unutrasnje, ali i spoljne politike?

Ja sticem utisak na naprednjaci na celu sa Vucicem kupuju narod na tim takozvanim malim stvarima. Npr. konkretno u izdaji Kosova su otisli dalje nego DS, ali su zato otvorili Narodni Muzej i stvorili su klimu da se snimaju patriotski filmovi i TV serije.....

Sta vi mislite?
Dominantne oblasti života, kao i kulture koja je neodvojivi deo života-vide se na medijima na koje je vlast opružila pipke(rts, ono Marićevo gomno,, O2 itd), obzirom na kadrove..pušenje qurca i gledanje rijalitija sa pauzama na pinku gde se priča o atentatima na predsednika svakih 12 munuta, ono ok smo..ko ima kintu da plaća i neke druge televizije :rotf:

Sta vi mislite?
То је очигледно. Мало стабилизују војску, просипају мало патриотске реторике, лепо је видети да се понешто направи са националном тематиком..а са друге стране паразитирају на свим нивоима власти, јавном сектору, инвестицијама, где год може. Све то у поређењу са жутим структурама представља мали помак, али дозирано, да се обичном свету замажу очи.

Kultirna politika SNS-a je krajnje liberalna i kao takva nasleđena od prethodne garniture.

Vučićev politički skok vere dogodio se kada je sebi obećao da će raditi sve što i Tadić samo će stvoriti utisak u javnosti da on to ipak radi malo bolje.
Besmislice.

SNS je ostao pri istim pro-Lazarević stavovima '90-ih

Ekonomski i svi drugi rezultati biće 100% idetntični kao 1999, samo mnogo gore.

Sta vi mislite?

Pogubna. Pogledajte samo naše filmove i serije posebno one istorijske. Naravno opozicija bi bila još gora. Setimo se samo vladavine žutih.

Култура као и све институције културе ТАПКАЈУ У МЕСТУ јер и сама држава се не креће напред. Ако икада будемо кренули напред - култура на свим нивоима ће ЖИВНУТИ.......

Clanovi SNS-a su majstori za nekulturu i kupovanje laznih diploma.Za sve ostalo su zaostali.
Slazem se...

BOTOVI-URINIRAJU-580x700.jpg

Култура као и све институције културе ТАПКАЈУ У МЕСТУ јер и сама држава се не креће напред. Ако икада будемо кренули напред - култура на свим нивоима ће ЖИВНУТИ.......
Verujem da znaš priču da je renesansa nastala tokom neprekidnih ratova italijasnkih gradova država.

Anemičnost srpske kulture utrokovana je time što je njena veoma skromna infrastruktura potpuno zagušena kulturbirokratijom kao i strategijom onepismenjavanja naroda koju nameće pseudo elita.

Odgovarajuće i autentične reakcije sveta kulture na opštu dekultivaciju nema zato što je kulturni pseudoestablišmet i sam nedovoljno kultivisan da prepozna i reaguje na pomenute patogene.

Društvo koje ne prepoznaje svoje talente je osuđeno na propast.

Sta vi mislite?

Otvaranje Narodnog muzeja posmatraš sa pogrešnog aspekta. Otvaranje je bilo propraćeno pompeznim i potpuno iracionalnim troškovima od kojih se štošta drugo moglo obnoviti i otvoriti. Lepo je što glavni nacionalni muzej konačno radi, ali samo otvaranje uopšte nije jedan lep memorabilni događaj, već jedna upravo kulturološka politikantska tragedija upravo u sklopu tog prikupljanja glasova jeftinim populizmom (a na štetu nacionalne kulture).

Otvaranje Narodnog muzeja posmatraš sa pogrešnog aspekta. Otvaranje je bilo propraćeno pompeznim i potpuno iracionalnim troškovima od kojih se štošta drugo moglo obnoviti i otvoriti. Lepo je što glavni nacionalni muzej konačno radi, ali samo otvaranje uopšte nije jedan lep memorabilni događaj, već jedna upravo kulturološka politikantska tragedija upravo u sklopu tog prikupljanja glasova jeftinim populizmom (a na štetu nacionalne kulture).

Sta me briga kakvo je bilo otvaranje. To je irelevantno.

Nije odbijen. U odgovoru se jasno kaze da se mora postovati rezolucija 12 44
Каже се да Резолуција 1244 не забрањује проглашавање независности. Али, какво питање, такав и одговор. Намештаљка. Замисли, питање: Да ли је проглашење независности у складу са међународним правом? Мамицу му балијску.

Sta me briga kakvo je bilo otvaranje. To je irelevantno.

Zašto je spiskanje miliona i miliona para iz javnog budžeta, dakle direktno iz tvog džepa, sa ciljem promocije Srpske napredne stranke, nešto što je irelevantno?

Ako ćemo tako zašto je onda ona jelka u sred Beograda bila relevantna? Ili zašto je PKB ili bilo koja privatizacija ili bilo koje drugo nenormalno trošenje sredstava bitno?

Vlada Srbije izdvojila preko 38 miliona dinara za ceremoniju otvaranja...da podsetim samo.

Back