politika i religija

eremita:
Цитат:
Оригинал поставио eremita
хм...па брате Јабучило... запиње када читам напред цитирано саопштење СПЦ... све ми се причињава (тј."јавља ми се") да смо га НАЈЕБАЛИ... а опет не могу себи то да ПРИЗНАМ... јер, ако ја добро читам то што читам... (поготово имена званичних представника) ... по свој прилици... на крају ћу да будем неки ОТПАДНИК или ЈЕРЕТИК... а то би ме дефинитивно дотукло... то је то...

Мани се човече проучавања и квалификовања мојих ставова у погледу "сурадње"... Ти си најмање позван да мене проглашаваш "јеретиком"... ТИ ВРЛО ДОБРО ЗНАШ ДА ЋЕ СПЦ ЗАПАСТИ У РАСКОЛ И СУКОБЕ АКО СЕ ОБИСТИНЕ ТВОЈА ПРЕДВИЂАЊА - питам се само чему се радујеш ???

Ако наши СПЦ приме нови календар, одо у РЗЦ.

eremita:
1. не разумем зашто се секираш... па Теби ја важно да су СВИ ПАГАНИ СЛОЖНИ :wink:

2. зар већ нисмо апсолвирали да после разбуцавања Војске СЦГ... сада по "плану" треба да буде разбуцана СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА... то је управо на делу...

da, po Miloševićevom vokabilaru.... :roll: :roll: :roll: Tipična teorija zavjere.... :roll: :roll: :roll:
Ma, fanatiku, ne radi se o pokretu za razbijanje SPC, već o pokretu za postizanje JEDINSTVA dvije jedine Hristove Crkve-Rimokatoličke i Pravoslavne koje su se zbog sitnica i nečijeg povređenog ponosa podijelile 1054 godine, a koje su tako slične jedna drugoj... 8)

Мислим да си јако лош дискутант. Твоји ставови су понекад страшни. Опасни. Посебно они о Србима као о народу.
Из ијекавице видим да ниси из Србије, што донекле оправдава твој став, али те не амнестира у потпуности.
--------------------------
Није ми драго што се слажемо по овом питању, али, ето, десило се.

Krstic Jeremija:
Мислим да си јако лош дискутант. Твоји ставови су понекад страшни. Опасни. Посебно они о Србима као о народу.
Из ијекавице видим да ниси из Србије, што донекле оправдава твој став, али те не амнестира у потпуности.
--------------------------
Није ми драго што се слажемо по овом питању, али, ето, десило се.

Srbi da bi mogli da se uključe u zajednicu zvana EU prvo moraju da se oslobode misli da su tzv. NEBESKI NAROD! :???: :???:

Бл:
Језик прегризао, какав технички проблем????????

ТО ЈЕ ЈЕРЕС

Зна се, брате кад је ЂУРЂЕВДАНАК ХАЈДУЧКИ САСТАНАК - МИТРОВДАНАК ХАЈДУЧКИ РАСТАНАК... ЗА НАС ЋЕ СЕ УВЕК ЗНАТИ КАДА ЈЕ БОЖИЋ, а за њих како воле...ако случајно СПЦ прихвати нови календар ОНДА ЋЕ ТЕК СРБИ ДА СЛАВЕ ПО СТАРОМ ... З' ИНАТ... :razz: :razz: :razz:

Не само то БРАТЕ , Владике ће неке да остану на старом само се њих држати и нема фрке.
ИлИ РЗЦ
А ови који воле паписте, стварно ми нису јасни, ако толико воле рим нека се покатоличе и одбију.

eremita:
Зна се, брате кад је ЂУРЂЕВДАНАК ХАЈДУЧКИ САСТАНАК - МИТРОВДАНАК ХАЈДУЧКИ РАСТАНАК... ЗА НАС ЋЕ СЕ УВЕК ЗНАТИ КАДА ЈЕ БОЖИЋ, а за њих како воле...ако случајно СПЦ прихвати нови календар ОНДА ЋЕ ТЕК СРБИ ДА СЛАВЕ ПО СТАРОМ ... З' ИНАТ... :razz: :razz: :razz:

Srbi će slavit Božić onda kada im to njihova Crkva propiše, a ne kada šačica otpadnika smatra! 8-) 8-) 8-)

Ермита добар чланак:

Др. Ђоко Слијепчевић

БОРБА ПРОТИВ УНИЈАЋЕЊА

Римска курија није никада престајала са напорима да на цео православни Балкан прошири свој утицај. Од политичких прилика на Балкану и од сопствене снаге, са којом је Римска курија располагала, зависила jе јачина њенога интересовања за ширење униjе на нашем простору. Она је, сaсвим разумљиво, пре свега настојала на томе да очува римокатоличке колониjе како на целоме Балкану тако исто и на нашем ужем простору, где је, још од давнина, било римокатоличких оаза.

Римокатолички прозелитизам код православних Срба није био никада популаран: везе између представника Српске православне цркве и римокатоличких мисионара на подручју Пећке патријаршије биле су одраз политичког рада на ослобођењу народа од турског ропства, а не готовости да се прими унија са Римом. Од краја XVI века па све до укидања Пећке патријаршије 1766. године долазило је, повремено, до додира између представника Српске православне цркве и мисионара уније, али до уније, макар у мало ширем обиму, није долазило.......................

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Istorija/Unija.htm

Бл:
Не само то БРАТЕ , Владике ће неке да остану на старом само се њих држати и нема фрке.
ИлИ РЗЦ
А ови који воле паписте, стварно ми нису јасни, ако толико воле рим нека се покатоличе и одбију.

ствар је у томе што су они као унијате већ већи католици од папе... а и то што кажеш СИГУРНО ЋЕ НЕКЕ ВЛАДИКЕ ОСТАТИ НА СТАРОМ КАЛЕНДАРУ... а ако не ИМАМО ЈЕРУСАЛИМСКУ ПАТРИЈАРШИЈУ И РУСКУ З.ЦРКВУ... не знам само коме припада ова Руска црква код Храма Св.Марка... има одличан сајт...
http://sr.hriscanstvo.ru/

Бл:
ИлИ РЗЦ

Što bi se mi katoličili kada će to vrlo brzo da bude isto...
I sam nevoljno priznaješ da je najveći broj episkopa SPC za uniju! 8-) 8-) 8-)

eremita:
ствар је у томе што су они као унијате већ већи католици од папе... а и то што кажеш СИГУРНО ЋЕ НЕКЕ ВЛАДИКЕ ОСТАТИ НА СТАРОМ КАЛЕНДАРУ... а ако не ИМАМО ЈЕРУСАЛИМСКУ ПАТРИЈАРШИЈУ И РУСКУ З.ЦРКВУ... не знам само коме припада ова Руска црква код Храма Св.Марка... има одличан сајт...
http://sr.hriscanstvo.ru/

Прочитај на сајту Светосавља Чланке Вл.Артемија, и онако је он наследник Пећке Патријаршије.

Свети Максим Исповједник
О ЈЕРЕТИЦИМА

.....Ја не желим да се јеретици муче, нити се радујем њиховом злу - Боже сачувај! - него се већма радујем и заједнички веселим њиховом обраћењу. Јер шта може бити милије вјернима него да виде да се расијана дјеца Божија сабирају у једно. Ја нијесам толико помахнитао да савјетујем да се немилост више цијени од човјекољубља. Напротив, савјетујем да треба са пажњом и искуством чинити и творити добро свим људима, и бити свима све (1. Кор. 9,22) како је коме потребно. Притом, једино желим и савјетујем, јеретицима као јеретицима не треба помагати на подршку њиховог безумног вјеровања, него ту треба бити оштар и непомирљив. Јер ја не називам љубављу него човјекомржњом и отпадањем од Божанске љубави кад неко потпомаже јеретичку заблуду, на већу пропаст оних људи који се држе те заблуде.

Бл:
Прочитај на сајту Светосавља Чланке Вл.Артемија, и онако је он наследник Пећке Патријаршије.

Свети Максим Исповједник
О ЈЕРЕТИЦИМА

.....Ја не желим да се јеретици муче, нити се радујем њиховом злу - Боже сачувај! - него се већма радујем и заједнички веселим њиховом обраћењу. Јер шта може бити милије вјернима него да виде да се расијана дјеца Божија сабирају у једно. Ја нијесам толико помахнитао да савјетујем да се немилост више цијени од човјекољубља. Напротив, савјетујем да треба са пажњом и искуством чинити и творити добро свим људима, и бити свима све (1. Кор. 9,22) како је коме потребно. Притом, једино желим и савјетујем, јеретицима као јеретицима не треба помагати на подршку њиховог безумног вјеровања, него ту треба бити оштар и непомирљив. Јер ја не називам љубављу него човјекомржњом и отпадањем од Божанске љубави кад неко потпомаже јеретичку заблуду, на већу пропаст оних људи који се држе те заблуде.

Jerusalimska Crkva je u najboljiem pravcu da što prije stupi u kanonsko jedinstvo sa Katoličkom Crkvom, naročito sada kada su zaoštreni odnosi između pravoslavnih Arapa i Grka koji drže visoke položaje u Patrijaršiji...
A RZC je jeretička organizacija koja je otpala od Moskovske Patrijaršije...
Ruska Crkva pripada Formalno Moskovskoj Patrijaršiji (ona imenuje svećenike, ali i njome rukovodi SPC) 8-)

Бл:
Србија и Црна Гора (79/87)
Србски градови и области (9/13),

САМО ДА НАГЛАСИМ

СРБСКИИИИИИИИИ

Ту су сви ПРАВОСЛАВНИ САЈТОВИ ПЛАНЕТЕ ... јер

СРБ ЈЕ ХРИСТОВ - НЕ БОЈИ СЕ СМРТИ ! :razz: :razz: :razz:

Видим, Отиђи на Александријску патријаршију и погледај слике, ЛУДИЛО. ПРВАОСЛАВАЦА ЛОМ
Још сам пре неку годину упознао ПРАВОСЛАВЦА ИЗ ГАНЕ лик је био прави СРБИН јер...

СРБ ЈЕ ХРИСТОВ - НЕ БОЈИ СЕ СМРТИ

Back