politika i religija

stefan:
Mnogi zameraju što mešamo politiku i religiju.........

Не мешамо их ми... већ се они САМИ МЕШАЈУ... а ево како:

************************************************************************************************************************************************************************************************************
МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА – ДЕВЕТИ ДИЈАЛОГ ИЗМЕЂУ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ И ГРУПЕ ЕВРОПСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ

Девети по реду разговори између Православне Цркве и Групе Европске народне партије (хришћанске демократе) и Европских демократа у Европском парламенту, вођени су у Константинопољу (Истанбулу), 20. и 21. октобра 2005. године.

Главна тема конференције, организоване под високим покровитељством Његове Свесветости Патријарха константинопољског Г. Вартоломеја, била је Темељи европске солидарности и сарадње - могућност за проширење.

Заједно са представницима аутокефалних и аутономних Православних Цркава, Српску Православну Цркву су представљали Епископ бачки Г. др Иринеј и мр Богдан Лубардић. Пленарно заседање је отворио домаћин конференције, Свесветејши Патријарх Вартоломеј. Једној од седница председавао је Архиепископ Грчке Православне Цркве у Америци, Г. Димитрије. Од политичких личности са простора Балкана, учествовали су председник Владе Хрватске г. Иво Санадер, члан Председништва Босне и Херцеговине Сулејман Тихић, Епископ бачки Г. др Иринеј је говорио на тему Слободно друштво засновано на истини.

У разговорима су наглашене различите могућности за сарадње међу европским државама, чији је главни циљ да се наставе процеси проширења Европске Заједнице.

Учесници разговора су закључили да поновно отварање Богословског факултета на Халки и васпостављање верских права хришћанске заједнице на острвима Имврос и Тенедос, као и поновно отварање католичке цркве на Бебекли, представљају пробу веродостојности прокламованих верских слобода у Турској.

У раду конференције су учествовали и представници Римокатоличке Цркве, Реформаторске Цркве, Исламске верске заједнице и Јеврејске заједнице.

************************************************************************************************************************************************************************************************************

Е, сад, нека ми неко ОБЈАСНИ О ЧЕМУ СЕ ОВДЕ ЗАПРАВО РАДИ ???

Политика је зло које је захватило Сербски народ, и зато сам за сталежну монархију, политикас и страначје нас уништи и подели. ЧАК И НАШУ СВЕТУ ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ.

Мисли и поуке Светога Јована Кронштатског
- Умукните ви, уображени конституционалисти и парламентаристи! ''Иди од мене, сатано! Саблазан си ми! Јер не мислиш што је Божије, него што је људско'' (Мт.16,23), рекао је Господ Петру који му је противречио. Идите и ви, који се противите заповести Божјој! Не располажете ви престолима Царева земаљских. Одбијте, дрзници, који ни сами собом не умете да управљате не учинивши ништа корисно за Русију. Од Господа се добија власт, сила, храброст и мудрост да се управља својим поданицима...

МЕМОРАНДУМ Оца Јустина

11) РАСКОЛ У СРПСКОЈ ЦРКВИ.* - Смрт и пакао иду за овим Расколом, и халапљиво прождиру српске душе. О, да гозбе демонске, гозбе антихристовске! по први пут приређене у хиљадугодишњој историји Српскога народа. Приредили је комунистички богоборци са својим сарадницима, цинично погазивши свете догмате и свете каноне Православне Цркве. О, греха, који се, по светим речима Светог Златоуста, ни мученичком крвљу опрати не може! Кроз овај Раскол натуткане су на Српски народ све апокалиптичке христоборске звери. „Поцрне сунце и небо” над кукавним народом Српским. О, да невиђеног покоља српских душа, нарочито у Америци где се због овог Раскола Срби: и свађају, и бију, а често и крв поливају.

JABUCHILO:
objasni gde zapinje, pa da razvrnemo referat? ;)

хм...па брате Јабучило... запиње када читам напред цитирано саопштење СПЦ... све ми се причињава (тј."јавља ми се") да смо га НАЈЕБАЛИ... а опет не могу себи то да ПРИЗНАМ... јер, ако ја добро читам то што читам... (поготово имена званичних представника) ... по свој прилици... на крају ћу да будем неки ОТПАДНИК или ЈЕРЕТИК... а то би ме дефинитивно дотукло... то је то... :confused:

eremita:
хм...па брате Јабучило... запиње када читам напред цитирано саопштење СПЦ... све ми се причињава (тј."јавља ми се") да смо га НАЈЕБАЛИ... а опет не могу себи то да ПРИЗНАМ... јер, ако ја добро читам то што читам... (поготово имена званичних представника) ... по свој прилици... на крају ћу да будем неки ОТПАДНИК или ЈЕРЕТИК... а то би ме дефинитивно дотукло... то је то... :confused:
e mito bekrijo
tebi je krajnje
vreme da malo
porazmislis
o svadbi

PA LJUDI GORDOST JE ČUDO.......OVI SPC REVNITELJI RADIJE ĆE BITI U JERESI I PLAKATI NEGO PRILJUBITI SE HRISTU KOJI JE MILOST I PRAVDA I PUT I ISTINA I ŽIVOT.....AJTE,STAVIO SAM VODU NA VARU....BUĆ BUĆ......BUĆ..........

stefan:
Бл:
Ермита Србине док је Артемије Владика има наде за СПЦ[/QUOTE

SAMO JEDNO PITANJE:

GDE JE ARTEMIJE RUKOPOLOŽEN ZA JEROMONAHA,I GDE JE UČIO.....

ODGOVOR:

RUKOPOLOŽEN KOD NOVOKALENDARACA
UČIO U ROZENBERGU,NARAVNO,NE PRAVOSLAVNOM TEO.FAXU

РУКОПОЛОЖЕН ОД ИСТИНСКЕ ПРАВОЛСАВНЕ ЦРКВЕ,А НЕ ОД ОТПАДНИКА.
А што се тиче студирања, где си ти студирао?????

eremita:
веКсла, немој да дрпишеш идеје... :wink: :wink: :wink: ФОРУМСКА СВАДБА је покренута на другој теми... (ја сам своју свадбу обавио)
izvini mito prevideo sam jednu stvarcicu
ti i par trebate pre obaviti babicu pa
ondak u crkvu i maticara

Back